Zajímavosti z domova i ze světa


Mezinárodní den zvířat bez domova
 16. srpna 2008, Redakce


Plamínek zastaví stisknutí klávesy Esc V sobotu 16.8.2008 se bude konat již po sedmnácté Mezinárodní den zvířat bez domova a svíčkové vigilie za opuštěná zvířata jako připomínka zvířat, která přišla o život, protože pro ně nebylo dost domovů, a také na počest obětavých lidí, kteří věnují svůj život tomu, aby zabránili utrpení a nekontrolovatelnému množení opuštěných a nikým nechtěných koček a psů. Oslavy Dne a Vigilie zavedla americká organizace ISAR v roce 1992. U nás si zavzpomínáme se svíčkou již potřetí.
Zde první; zde druhé a jak dopadly druhé.
Letos jsme připravili virtuální vigilie. Prosíme, připojte se. Děkujeme.
Mezinárodní den zvířat bez domova a svíčkové vigilie za opuštěná zvířata jsou mimořádně důležitá osvětová akce, na které by se měla podílet většina spolků na ochranu koček a psů, a to včetně již stávajících útulků, azýlků, bytových depozit a zvířátkomilné veřejnosti, abychom všichni společně prosadili zřízení dostatečného počtu útulků pro ztracená a opuštěná zvířata a fungující kastrační program. I letos mají tyto oslavy podtrhnout právě tyto dva cíle.

U nás letos proběhnou lokální oslavy Dne a svíčkové vigilie opět v Příboře. Pan Vlček, člen Společnosti, přislíbil fotodokumentaci, která se objeví na našich stránkách cca 20.8.
I vy se můžete připojit svým vlastním domácím obřadem. Prosíme, v sobotu 16. srpna v 18. hod. vzpomeňte na zemřelá zvířata, napište na papírek jméno svého zemřelého kamaráda, nebo vzpomeňte na kočky, které jste viděli na ulici a nemohli jim poskytnout domov, či vás zaujal starý pejsek v nabídce útulku, který zemřel, protože se pro něj nenašel domov. Položte před sebe fotku, obrázek, jméno zvířete, zapalte svíčku a řekněte básničku, modlitbu, odpuštění…
Děkujeme za vzpomínku na zvířátka.

Vyzýváme všechny soucitné lidi, příznivce a přátele zvířat, aby se připojili také k celosvětovým vigiliím na stránkách organizace ISAR.

(Vysvětlení jak na to: kliknout na nezapálenou svíčku, pak na CONTINUE, do 1. řádku vepsat vzkaz či vzpomínku, do 2. řádku vepsat znak např. iniciály jména, abyste svojí svíčku našli mezi ostatními, do 3. řádku název skupiny, např. PSPK – První spol. za práva koček, pokud se chcete připojit za nás, opět kliknout na CONTINUE, vybrat zemi – CZ, napsat své jméno, křestní či příjmení pod svíčkový vzkaz, opět kliknout na CONTINUE, kliknutím na knot zapálit svíčku a pokračovat dál – opět kliknout na CONTINUE, při světle svíčky zavzpomínat na svého zvířecího přítele a pokud to chcete poslat dalším lidem, klikněte na YES, v opačném případě na NO. Svíčka bude hořet 48 hodin. Svou svíčku se vzkazem najdete, pokud se vrátíte na ISAR a kliknete na COUNTRIES, kde kliknete na českou vlajku a objeví se Vaše svíčka i vzkaz).


Jak dopadly letošní oslavy Dne a vigilie 2008
Minulý týden jsme Vás seznámili s Mezinárodním dnem zvířat bez domova a svíčkovými vigiliemi na připomínku zvířat, která přišla o život, protože pro ně nebylo dost domovů. Letos jsme připravili virtuální vigilie a poprosili, abyste se připojili. Účast na virtuálních vigiliích byla úžasná, za zvířátka nyní hoří celkem 373 svíček. Děkujeme Vám.
Děkujeme všem kolegům a přátelům, kteří vložili odkaz na virtuální vigilie na své stránky. Děkujeme redakci Libereckého deníku za článek Bude Den zvířat bez domova tradicí i u nás? Nyní slíbená fotodokumentace z lokálních oslav Dne a svíčkových vigilií, uspořádaných panem Vlčkem, členem Společnosti, v Příboře a z domácích vigilií, uspořádaných v sídle Společnosti.

Národní den zvířat bez domova a svíčkové vigilie
Dne 16.8.2008 byl uspořádán pod záštitou První společnosti za práva koček soukromým depozitem Příbor Lokální den zvířat bez domova a svíčkové vigilie za všechna zemřelá a utýraná zvířata.
Přes velkou nepřízeň počasí proběhla oslava úspěšně za přítomnosti návštěvníků z Příbora, Kopřivnice a Nového Jičína.
Mnozí z nich při vzpomínce na svého zemřelého zvířecího kamaráda či kamarádku měli slzy v očích. Vzpomínky provázela tichá reprodukovaná hudba.
Setkání bylo využito i k osvětové činnosti - byly rozdávány tiskoviny o kastraci koček a další. Přítomní jednoznačně poukazovali i na nedostatky v zákonech na ochranu zvířat a na směšné trestní postihy za týraní a ubíjení koček, psů a dalších zvířat.
Někteří hosté se zapojili i do virtuálních vigilií prezentovaných na internetových stránkách Společnosti.
Kladem oslav je že se účastníci dozvěděli o existenci Mezinárodního dne zvířat bez domova a vigilií a tyto informace budou šířit mezi svými přáteli.

Svíčkové vigilie v Příboře


Svíčkové vigilie v sídle Společnosti
Předešlé
2008; 2007; 2006




Zpět