Oznámení


Jaká byla umisťovací výstava SEN ZVÍŘAT
 24. srpna 2007, Redakce


V sobotu, 15.9.07, se konal 2.ročník umisťovací výstavy Sen zvířat, který uspořádala redakce časopisu Planeta zvířat v areálu Hoffmanova Dvora ve Vinoři. Patronem akce byl pan Václav Vydra a podpořili ji významní hosté, kouzelná bytost, paní Květa Fialová a slečna Lucie Hadašová, Miss ČR. Tentokrát jsme se zúčastnili, shlédli a vyfotografovali doprovodný program a našim mrňavým mňoukálkům, Fanynce, Filípce a Felixovi, hledali človíčky, kteří by jim dali láskyplný domov.

Byl krásný slunný den, v prostorném areálu Hoffmanova Dvoru se sešlo mnoho útulků pro kočičky, pejsky a koníčky, organizací na ochranu zvířat a firem, které tam nabízely své výrobky a na závěr věnovaly spoustu dárků, krmiva, steliva a dalších věcí, a to jak zúčastněným útulkům, tak i zvířatům, která se výstavy nemohla zúčastnit. Výstavu navštívilo mnoho návštěvníků, kteří místo vstupného přinesli různé potřeby pro útulky a potěšili se zajímavým doprovodným programem. Např.: setkáním s panem Vydrou a paní Fialovou, ukázkou asistenčních psů Pomocné Tlapky o.p.s., seznámením se se zvířecí terapií (koček, koní a morčat), s péčí o problematickou srst a s první pomocí zvířátkům záchrankou PET-MEDIC. Nechyběla ani Módní přehlídka psů, Voříškiáda pejsků návštěvníků, včetně vyhlášení výsledků Fotosoutěže a vědomostní soutěže Toulcova Dvora. Osvětový program ochrany zvířat zaštítila Nadace na ochranu zvířat a stánek o.s. Svoboda zvířat, který nabízel propagační materiály proti týrání zvířat a promítal videa o utrpení jatečních zvířat, a to jak ve velkochovech, na transportech či jatkách. Výstava včetně celého doprovodného programu byla úžasná, bravo pořadatelům a všem zúčastněným!!! Snad jediným rušivým elementem byl stánek s občerstvením, který návštěvníkům nabízel pouze grilované klobásy, kuřata, řízky…a bez masa jen chleba či pomfrity, což se na tak významnou zvířatomilnou akci jaksi nehodí. Sen zvířat totiž navštěvují zejména ochránci a přátelé zvířat a ti své zvířecí přátele většinou nejedí. Přesto Sen splnil ten nejdůležitější úkol, a to získání dalších dušiček, kterým nebude osud zvířat lhostejný.
Vinoř I.(2 460 kB) 20.09.2007 Vinoř II.(2 960 kB) 20.9.2007 Mnohokrát děkujeme pořadatelům akce, Redakci Planeta zvířat a zejména, pí. Hance Kubátové, vedoucí projektu Sen zvířat, za pozvánku a sponzorským firmám i návštěvníkům výstavy za dárky pro opuštěné kočky v péči našich depozit.
A jelikož se nám nepodařilo našim mňoukajícím exponátům najít útulný domov, ačkoliv si je davy lidí s dětmi a pejsky s velikým zájmem prohlíželi, tak
SOS koťata - chceme domov!
pořád platí

GALERIE FOTEK





Největší umisťovací výstava zvířat SEN ZVÍŘAT

Rádi bychom Vás pozvali na 2. ročník největší umisťovací výstavy Sen zvířat, který se koná v sobotu 15. 9. 2007 od 9 do 18 hodin na Hoffmanově dvoře v Praze – Vinoři. Organizuje ji časopis Planeta zvířat – měsíčník pro milovníky zvířat. Akce je poděkováním zvířatům za jejich podporu, přátelství, lásku a spolupráci, čímž nás doprovázejí celá staletí. Je věnována všem opuštěným, zatoulaným a týraným zvířatům. Účastnit se mohou útulky z celé ČR a to jak psí, kočičí, tak i koňské. Redakce zajišťuje nejen prostor pro umístění zvířat, ale zároveň připravuje pro útulky věcné dary, které si z výstavy odvezou. Jedná se o krmiva, steliva pro kočky, chovatelské potřeby aj. Letos se nám podařilo připravit velmi bohatou nadílku. Druhou a nedílnou součástí akce je osvětový a petiční program pro podporu a pomoc zvířatům, které zajišťují příslušné organizace a sdružení, včetně vzdělávacího výchovného programu. Nebudou zde chybět ani veterinární poradny a přednášky. Je zde připraven bohatý doprovodný program, např. ukázky canisterapie, felinoterapie, hipoterapie, ukázky cvičení psů pro handicapované, jízda na koních, módní přehlídka psů, voříškiáda, ukázky tance se psem, soutěže a další.
Patronem je pan Václav Vydra, který zde bude mít autogramiádu a to od 9 do 11 hodin, čestným hostem paní Květa Fialová a garantem je Nadace na ochranu zvířat. Návštěvníci zde mohou nakoupit další dárky, které můžou útulkům věnovat formou vstupného, případně mohou přinést jako vstupné cokoli, co by zvířátka mohla potřebovat. Chcete-li nás navštívit i s Vaším čtyřnohým přítelem, pak si s sebou vezměte PLATÝ OČKOVACÍ PRŮKAZ, bez kterého by se Váš kamarád akce zúčastnit NEMOHL.
Srdečně Vás zveme a upřímně děkujeme za Vaši přízeň a podporu!
Hanka Kubátová, www.senzvirat.cz




Zpět