Zajímavosti z domova i ze světa


Jak dopadly letošní oslavy Dne a vigilie 2008
 17. srpna 2008, Redakce


Minulý týden jsme Vás seznámili s Mezinárodním dnem zvířat bez domova a svíčkovými vigiliemi na připomínku zvířat, která přišla o život, protože pro ně nebylo dost domovů. Letos jsme připravili virtuální vigilie a poprosili, abyste se připojili. Účast na virtuálních vigiliích byla úžasná, za zvířátka nyní hoří celkem 373 svíček. Děkujeme Vám.
Děkujeme všem kolegům a přátelům, kteří vložili odkaz na virtuální vigilie na své stránky. Děkujeme redakci Libereckého deníku za článek Bude Den zvířat bez domova tradicí i u nás? Nyní slíbená fotodokumentace z lokálních oslav Dne a svíčkových vigilií, uspořádaných panem Vlčkem, členem Společnosti, v Příboře a z domácích vigilií, uspořádaných v sídle Společnosti.

Národní den zvířat bez domova a svíčkové vigilie
Dne 16.8.2008 byl uspořádán pod záštitou První společnosti za práva koček soukromým depozitem Příbor Lokální den zvířat bez domova a svíčkové vigilie za všechna zemřelá a utýraná zvířata.
Přes velkou nepřízeň počasí proběhla oslava úspěšně za přítomnosti návštěvníků z Příbora, Kopřivnice a Nového Jičína.
Mnozí z nich při vzpomínce na svého zemřelého zvířecího kamaráda či kamarádku měli slzy v očích. Vzpomínky provázela tichá reprodukovaná hudba.
Setkání bylo využito i k osvětové činnosti - byly rozdávány tiskoviny o kastraci koček a další. Přítomní jednoznačně poukazovali i na nedostatky v zákonech na ochranu zvířat a na směšné trestní postihy za týraní a ubíjení koček, psů a dalších zvířat.
Někteří hosté se zapojili i do virtuálních vigilií prezentovaných na internetových stránkách Společnosti.
Kladem oslav je že se účastníci dozvěděli o existenci Mezinárodního dne zvířat bez domova a vigilií a tyto informace budou šířit mezi svými přáteli.

Svíčkové vigilie v Příboře


Svíčkové vigilie v sídle Společnosti.
Minulé Vigilie
Zde r. 2006; zde r. 2007 a MD zvířat r. 2008 virtuální vigilie.



Zpět