Oznámení


Mezinárodní den zvířat bez domova svíčkové vigilie
 27. července 2013, Redakce


Mezinárodní den zvířat bez domova
(Miri Kocurová, depozit Kočky Bohumín)
Pořádání Dne se vydařilo. Bylo moc hezky a tak jsme se bály, že lidé půjdou raději k vodě, ale nebylo tomu tak. Návštěvníků bylo mnoho až to kočičky unavilo a ke konci už polehávaly a pospávaly. Malá Anežka dostala důležitou funkci a hned u dveří rozdávala vizitky a letáky s propagací kastrací. My jsme hosty provázely po depozitu a vysvětlovaly jeho chod. U nástěnky jsme pak hovořili o těch kteří to zvládli i o těch, kteří už jsou za duhovým mostem, protože pomoc přišla příliš pozdě :-( Nakonec jsme se všemi poseděli u dobrého domácího nealkoholického mochita či kávy se třemi druhy buchet. Po úklidu jsme si ještě povykládaly mezi sebou a spokojené po dobře odvedené práci jsme se rozešly domů. Snad se to hostům líbilo a naši práci ocení, protože naše práce má smysl. Děkujeme všem, kdo si na nás udělal čas a přišel se podívat a pomoci našim kočičkám.


Jak dopadlo pořádání Dne a vigilií depozita Žikov
(Hana Fuksová 18.8.2013)
Jako každým rokem jsme v sobotu, 17. 8. uspořádali oslavu Mezinárodního dne opuštěných zvířat a svíčkové vigilie za nevinné oběti přemnožení. Zahájili jsme ji vlastně již v předvečer, kdy nám paní Táňa Vlčková s dcerou přivezly dvě čerstvě narozená koťátka vyhozená u popelnic v Sušici. Koťátka byla ve velmi špatném stavu, silně podchlazená. Černobílý drobeček Jurášek s námi strávil jen 1den, přestože jsme udělali vše co šlo, bohužel již v sobotu večer odešel za duhový most. Tříbarevná kočička je na tom sice zle, ale stále bojuje. Velké poděkování patří paní Vlčkové a paní MUDr. Veselé za snahu koťátkům pomoci a hlavně za to, že k těmto bezbranným tvorečkům nezůstaly lhostejné a přivezly je k nám.
I z tohoto důvodu jsme jako první kočičce zapálili svíčku Juráškovi a hned po té všem kočičkám a pejskům, kteří opustili nás či naše přátele a všem ostatním zvířátkům z celého světa, která zemřela vinou lidské nezodpovědnosti.
Při té příležitosti jsme vzpomněli na miliony koček a psů usmrcených v útulcích celého světa a hromadné likvidace koček u nás nezřídka prováděné krutými asanačními firmami. Znovu jsme konstatovali, že je potřeba stále více šířit osvětu zejména ohledně kastrací a zodpovědnosti za svá zvířata, aby se tak zabránilo narození zvířat předurčených k životu bez domova, zvířat nikým nechtěných a zabíjených. Věříme, že to moudří a citově vyspělí lidé pochopí a pomohou nám změnit názory těch ostatních odmítajících kastrace, těch, kteří čerstvě narozená mláďata svých koček a psů stále zabíjejí či vyhazují. Protože jsme byli skutečně moc smutní za skončený život Juráška na jeho samém začátku, přesunuli jsme se ke kočičkám, které nás rozptýlily. Děkujeme všem, kteří přišli společně s námi uctít památku těch, co už s námi být nemohou, i těm kteří přijít chtěli, ale nemohli a zapálili svíčku doma. Veliké poděkování patří paní Ivance Ondřejové za to, že přišla s námi zavzpomínat na našeho milovaného Julínka, kterého vždy podporovala a který nás tento rok opustil a zapálit mu svíčku a za všechny dobrůtky a dárečky pro kočičky. Moc děkujeme manželům MVDr. Švejdovým za odčervovací pasty pro koťata, které jsou v tom našem kolotoči odčervování kotěcích mrňousků opravdu zapotřebí.




Pozor, pozor
Dovolujeme si připomenout, že dnes je 22. výročí Mezinárodního dne zvířat bez domova a vigilií za zvířata, která zemřela kvůli lidské nezodpovědnosti. Prosíme, podpořte svou účastí pořádání Dne a vigilií v depozitech Žikov a Kočky Bohumín. Prosíme, případně se dnes, 17. srpna v 18. hod, připojte k vigiliím za zemřelá zvířata včetně svých vlastních zvířecích přátel buď vlastním domácím obřadem anebo zapálením věčného plamínku zde.


Zapálené svíčky připomenou zvířata, pro něž se nenašel domov (denik.cz/z domova/ 17.8.2013)

Kočky si připomenou Mezinárodní den zvířat bez domova (mesto-boumin.cz/cz/zpravodajstvi/aktuality/ 17.8.2013)

Mezinárodní den zvířat bez domova
Depozita Žikov a Kočky Bohumín Vás zvou na pořádání Mezinárodního dne zvířat bez domova a svíčkových vigilií za oběti přemnožení, kočky a psy, kteří zemřeli kvůli lidské nezodpovědnosti. Zpráva a fotky se objeví na našich stránkách a FCB v neděli či pondělí.
Prosíme, v sobotu, 17. srpna v 18. hod., vzpomeňte na oběti přemnožení, na oběti bezohledného zacházení ve velkochovech, jatkách, kožešinových farmách, cirkusech, ZOO, na zvířata přejetá na silnicích, zastřelená myslivci, otrávená sousedy a utýraná asociály. Vzpomeňte i na svá zemřelá zvířátka, napište na papírek jméno svého zemřelého kamaráda, nebo vzpomeňte na kočky, které jste viděli strádat na ulici a nemohli jim pomoci, či vás zaujal starý pejsek v nabídce útulku, který zemřel, protože se pro něj nenašel domov. Položte před sebe fotku, obrázek, jméno zvířete, zapalte svíčku a řekněte básničku, modlitbu viz, prosbu za odpuštění a chvilku si s nimi povídejte. Můžete zapálit i věčný plamínek zde či se připojit k celosvětovým vigiliím zde.
Děkujeme za vzpomínku na zemřelá zvířata.


Mezinárodní den zvířat bez domova 2013
Letos připadá na sobotu 17. srpna. Jedná se o mimořádně efektivní preventivní osvětovou akci zejména u nás v ČR, kde pro mnoho majitelů koček a psů jsou kastrace stále neznámý pojem. Kde setrvale roste počet nezákonných množíren včetně počtu opuštěných koček i psů. Kde obce kočičí útulky nezřizují a kastrační program neprovádějí. Kde bude od 1. ledna 2014 platit i v našich obecních útulcích 4 měsíce a dost:-( Buďte zodpovědní, nechte kastrovat své kočky i ty, které krmíte. Nechte kastrovat i své psy. Zabraňte přemnožení a strádání nikým nechtěných zvířat na ulicích, uspání jich v obecních útulcích. Přednostně adoptujte zvířata z útulků místo zakoupení od chovatelů, z množíren nebo zverimexů. Nepořizujte dětem impulzivní živé dárečky na prázdniny či k vánocům, pokud se o tato zvířata nedokážete postarat. Psi a kočky jsou nepostradatelnými souputníky a přáteli člověka od dávnověku a proto si zaslouží lásku a ohleduplné zacházení. Mimoto vyspělost demokratické společnosti se projevuje především v tom, do jaké míry se dokáže postarat o ty, kteří nejsou schopni si svá práva prosadit sami, což se netýká jen dětí, starých či hendikepovaných lidí, ale i zvířat.


Tisková zpráva - Mezinárodní den zvířat bez domova a svíčkové vigilie 2013
Dovolujeme si oznámit, že 17. srpna 2013 bude již 22. výročí Mezinárodního dne zvířat bez domova a vigilií za oběti přemnožení, který iniciovala Mezinárodní společnost za práva zvířat v roce 1992 viz a který je uveden v Přehledu mezinárodně významných dní viz. Tento významný den se slaví vždy každou 3. sobotu v srpnu.
Pořádání Mezinárodního dne a vigilií pokládáme za mimořádně důležité
zejména u nás v ČR,
- kde pro mnoho majitelů koček a psů stále nejsou kastrace běžné - jako v EU a vyspělých státech světa;
- kde obce kočičí útulky nezřizují a kastrační program neprovádějí;
- kde setrvale roste počet nezákonných množíren-mučíren, ačkoli 12x novelizovaný zákon na ochranu zvířat proti týrání platí u nás už 22 let.

Pořádáním Dne zvířat bez domova nejlépe upozorníte:
1/ na závažnou problematiku přemnožené populace koček a psů
2/ na výhody kastrací koček i psů jak pro zdraví zvířat, tak pro celou společnost
3/ na zdůraznění zodpovědnosti majitelů koček a psů, především v péči o zvířata a také v důsledných kastracích jako té nejefektivnější prevence přemnožení a strádání nikým nechtěných zvířat
4/ na setrvalou dysfunkci obcí co do zřizování útulků pro kočky a podpory kastračního programu
5/ na upřednostnění adopce zvířat z útulků oproti jejich zakoupení ve zverimexech, od chovatelů či z tzv. množíren.
Kromě toho i na právo psů a koček na ohleduplné zacházení a existenci, neboť jsou nepostradatelnými souputníky a přáteli člověka již od dávnověku a vyspělost demokratické společnosti se projevuje především v tom, do jaké míry se dokáže postarat o ty, kteří nejsou schopni si svá práva prosadit sami, což se netýká jen dětí, starých či hendikepovaných lidí, ale i zvířat.

S touto problematikou nejlépe seznámíte veřejnost a zastupitele svých obcí právě pořádáním Dne a vigilií ve vašich útulcích či v příhodných lokalitách vašich měst či obcí. Pokud vystavíte svůj charitativní obchůdek a představíte kočičky či pejsky k umístění ať již fyzicky či na tablu, získáte nejen penízky na péči, ale mnozí z „chlupatých exponátů“ najdou i láskyplné domovy.

Vyzýváme tedy všechna občanská sdružení a spolky na ochranu koček a psů, včetně stávajících útulků, azýlků a bytových depozit, aby uspořádaly vlastní akce za účelem prosazení dostatečného počtu útulků, za řádně fungující kastrační program opuštěných koček a také k uctění památky na zemřelá zvířata. Nemělo by se zapomenout ani na ochránce, kteří svůj život zasvětili opuštěným a týraným zvířatům.

Těm, kteří potřebují poradit s uspořádáním akce, nabízíme, aby se na nás obrátili - buď mailem na info@kockaapravo.cz, nebo telefonem 257 923 106, mobil: 731 601 008.
Všechny ostatní soucitné lidičky, příznivce a přátele zvířat vyzýváme, aby se k oslavám Mezinárodního dne a k svíčkovým vigiliím připojili, ať již vlastní akcí či domácím obřadem a zapálením svíčky za své zemřelé chlupaté kamarády, tak případně zapálením virtuální svíčky na našich stránkách zde.

Prosíme všechny, v sobotu 17. srpna v 18 hod. vzpomeňte na zemřelá zvířata, napište na papírek jméno svého zemřelého kamaráda, nebo vzpomeňte na kočky, které jste viděli na ulici a nemohli jim poskytnout domov, či vás zaujal starý pejsek v nabídce útulku, který zemřel, protože se pro něj nenašel domov. Položte před sebe fotku, obrázek, jméno zvířete, zapalte svíčku, řekněte básničku, modlitbu, prosbu o odpuštění, chvilku si s nimi povídejte.
Děkujeme za vzpomínku na zvířátka.
Omlouváme se za zpoždění zprávy. Červnovou povodní zaplavené zdi spodních místností neschnou, provoz naší Společnosti je stále omezen :-(

Kontakt: Alice Oppová, tel.fax: 257 923 106, mobil: 731 601 008, e-mail: info@kockaapravo.cz, web: www.kockaapravo.cz

Pokud vás zajímají předešlé oslavy Mezinárodního dne zvířat bez domova a svíčkové vigilie, prohlédněte si fotografie některých úspěšných událostí z 38 států US a 18 zemí včetně naší republiky, kterými se prezentovala První společnost v Černošicích a v Příboru na stránkách www.isaronline.org/index.html anebo se podívejte, jak dopadly první oficielní oslavy Dne a vigilie v Černošicích v roce 2010 zde




Zpět