Oznámení


Mezinárodní den zvířat bez domova 2012
 26. července 2012, Redakce


Mezinárodní den zvířat bez domova 2012
18. 8. 2012 si podvacáté připomínáme utrpení miliard opuštěných koček a psů umírajících kvůli nezodpovědnosti majitelů, kteří svá zvířata nenechají kastrovat, množitelů, kteří se prodejem zvířat živí a u nás i většiny obcí, které samy nebo ve spolupráci s jinou obcí nebo jinou oprávněnou osobou (např. spolky na ochranu koček) nezřizují a neprovozují útulky i pro opuštěné a ztracené kočky a neprovádějí kastrační program. Depozita spolků na ochranu koček jsou následkem toho přeplněná, nemají dostatek prostoru ani finančních prostředků, aby se ujaly všech opuštěných a ztracených koček natož na kastrace statisíců koček, které nikomu nepatří a nekontrolovatelně se množí na ulicích měst sídlišť na chatách apod. Prosíme pomozte, zabraňte utrpení nikým nechtěných zvířat. Nechte kastrovat nejen vlastní kočky ale i ty, které krmíte, nechte kastrovat i pejsky, upřednostněte adopci zvířat z útulků oproti zakoupení od chovatelů. Připojte se k úsilí ochránců zvířat o zabránění množení nikým nechtěných koček a psů. Děkujeme:-)
Depozitum Kočky Bohumín letos poprvé uspořádalo lokální oslavy Dne a svíčkové vigilie 11. 8. v prostorách depozita viz. a náš pan depozitář Vlček pořádá již poosmé lokální oslavy Dne a svíčkové vigilie za oběti přemnožení v Příboru na soukromém pozemku v proluce "Letka“ viz. Zpráva včetně fotodokumentace akce se objeví zítra zde.
Na závěr již tradičně vyzýváme všechny zvířátkomily aby se k vigiliím za zemřelá zvířata připojili. 18. srpna v 18. hod. vzpomeňte nejen na své zemřelé kamarády ale i na opuštěná a utýraná zvířata. Vzpomeňte na zbědované kočky, kterým jste nemohli poskytnout domov, na staré pejsky z útulků, kteří zemřeli dřív, než se pro ně našel domov. Zapalte jim svíčku, řekněte básničku modlitbu, prosbu o odpuštění. Případně napište vzpomínku a zapalte věčný plamínek zde. Děkujeme za vzpomínku na zemřelá zvířata, na oběti týrání a přemnožení.


Pozvánka na oslavy Dne zvířat bez domova
(Václav Vlček, depozit Příbor)
Depozitum Příbor zve zájemce k účasti na oslavách Mezinárodního dne zvířat bez domova a vigilií za oběti přemnožení pořádané již po sedmé v Příboru. Pozvánka zde. Letošní akce se bude konat na soukromém pozemku v proluce "Letka" dne 18.8.2012 v době od 09,00 do 12,00 hod. Dopolední čas musel být zvolený z důvodu konání mnoha jiných odpoledních akcí.

Oslavy Dne zvířat bez domova a vigilie Příbor
(Václav Vlček depozit Příbor 18.8.2012)
Letos byl již po sedmé uspořádán naším depozitem lokální Den zvířat bez domova a vigilie za zemřelé oběti přemnožení a všechna utýraná zvířata. Prostor pro konání slavnosti byl sehnaný na poslední chvíli, a proto bylo i práce na přípravě více než jindy.
Den zvířat bez domova se opět uskutečnil v dopoledních hodinách kvůli množství dalších akcí v rámci města, které se konaly odpoledne a v podvečer. Na připravených tablech byly informace o činnosti o.s. První společnost za práva koček, základní informace o významu Dne zvířat a stručný průřez činností našeho Depozita jak za posledních několik roků tak i za letošní půlrok. Na audio nahrávce si zájemci mohli vyslechnout i stručné povídání o významu kastrací.
V našem městě – i přes mnohaletou kastrační osvětu – je toto téma stále velice aktuální. Zvláště po letošním letním množství pouličních koťat a chování lidí k nim.
Návštěvníci byli informováni i o poslední ukázce lhostejnosti kdy po náměstí ve značných vedrech pobíhalo řadu dní zubožené malé kotě, aniž by mu byl ochoten někdo pomoci. Kotě bylo i přítomným ukázáno aby všichni viděli, v jakou krásnou slečnu vyrostlo. Po každém pohlazení hlasitě předlo.
Hosté si mohli odnést i propagační materiály o kastracích k distribuci ve svém bydlišti „Kočky – péče a kastrace“ i „Kastrace a kočka“. K podpisům byla k dispozici Petice za změnu evidence výše a využívání poplatků ze psů.
Ze vzájemných hovorů vyplynul fakt, že problémy v okolních městech jsou stejné jako u nás – finanční problémy, drahé kastrace, chybí lidé, kteří by byli ochotni pomoci koťatům a kočkám z ulice přímo v terénu.
Velice nás všechny potěšilo že Pippi, kotě z náměstí, bude mít příští týden domov.
V průběhu Dne zvířat občas nakoukla i některá z našich koček co se děje. Na takové množství lidí nejsou kočeny navyklé a proto se zase rychle vytratily.
Velice nás potěšila nečekaná návštěva z Ostravy, Frýdku-Místku i známých z Příbora.
Příborské depozitní kočky a koťata děkují všem návštěvníkům za přinesené pamlsky i za účast na oslavách.
Václav Vlček – depozit Příbor



Den zvířat bez domova 2012 na Žikově
(Anna Špačková – depozitum Žikov)
V sobotu 18. 08. 2012 v 18hod jsme podruhé uspořádali u příležitosti Mezinárodního dne opuštěných zvířat a svíčkových vigilií za zemřelá zvířátka setkání depozita Žikov s našimi přáteli včetně paní Markové, pracovnice OŽP MěÚ Kašperské Hory. Paní Marková jako první zapálila 3 svíčky. Za sebe a svého přítele nám předala 1300,-Kč, ze kterých jsme uhradili léčení nemocného Mazánka a Samanty taktéž zúčastněné naší paní MVDr. Švejdové, která kočičkám s nemocnými ledvinami přivezla tolik potřebné granule k/d. Dále se oslav zúčastnila 2 děvčata od Klatov, která kočičkám darovala 500,-Kč na nákup krmiva. Přijeli rovněž manželé z Plzně, kteří nám darovali 500,-Kč a jejich maminka 200,-Kč a od občanského sdružení Keltská stopa jsme dostali 700,-Kč na nákup krmiva. Již tradičně se účastnili manželé Simkovi, kteří kočičkám přivezli nádherné škrabadlo, pelíšek a řadu dalších dárků. Návštěvníci se nejdříve pomazlili s kočičkami a dozvěděli jejich příběhy. Oslavy Dne jsme zahájili výzvou ke zvýšení odpovědnosti lidí za své kočky a psy v zájmu zamezení nekontrolovatelnému množení těchto zvířat a tím i jejich utrpení a naléhavou nutností podpory kastračního programu, který u nás v menších městech a obcích zatím stále funguje jen díky spolkům. Vzpomněli jsme na miliony koček a psů strádajících a umírajících bez domova v důsledku přemnožení. Zapálili jsme svíčky za kočičky z našeho depozita, které nás opustily, protože se k nám dostaly pozdě, a už jim nebylo pomoci. Zapálili jsme svíčky za všechna opuštěná zvířata, která zemřela kvůli lidské nezodpovědnosti. Nejlepším závěrem Dne ale bylo přijetí tříbarevné vyhublé kočičky, kterou někdo vyhodil v Petrovicích. Mazlivá Rozárka je sice hubená, ale papá za 3, takže to brzo dožene a bude z ní krásná kočičí slečna. Tímto my i kočičky děkujeme všem účastníkům oslav Dne, za penízky na léčbu a krmivo, za to úžasné škrabadlo a všechny dárky a laskominy:-)

Zrzeček na škrabadle Kočky na škrabadle
Černidla na škrabadle Terezka



Pozvánka na oslavy Dne
(Miri Kocurová, depozit Kočky Bohumín)
Depozit Kočky Bohumín vás zve na oslavy Mezinárodního dne zvířat bez domova. Vzpomínkový akt za oběti přemnožení, kočky a psy, kteří umírají kvůli lidské nezodpovědnosti se koná v sobotu 11. 8. 2012 od 16:00 v prostorách depozita, adresa Ostravská 84 Bohumín-Pudlov.Těšíme se na vaší účast a podporu:-)

Oslavy Mezinárodního dne zvířat bez domova a vigilie v depozitu Kočky Bohumín
(Miroslava Kocurová, depozit Kočky Bohumín)
Od rána pršelo a tak jsme byly zklamané, že se nám první akce na naší nově upravené zahradě nevydaří. Ale v půl čtvrté jako zázrakem pršet přestalo a tak jsme rychle vynesly židle a stůl na posezení, rozložily jsme letáky s propagací kastrací, nainstalovaly oltář s fotografiemi i články, zapálily první svíce a už jen čekaly, jak vše dopadne.
Brzy se začali trousit první návštěvníci a my se modlily, aby nám déšť vše nepokazil. I přes nepřízeň počasí, byla účast hojná. Návštěvníci si prohlédli depozit, pomazlili a obdarovali kočičky, prostudovali oltář a zapálili svíce za zmařené životy. Většina z nich pak s námi ještě poseděla v příjemném rozhovoru o všech kočičkách, které nám i jim prošly životem, navždy jej změnily a zanechaly jizvu na srdci i duši svým odchodem za duhový most.
Jedna návštěva nám vyprávěla o nově přitoulané kočičce u jejich domku. Podle popisu to vypadalo na naši Lidušku, chybějící po prvním poškození okenní sítě. Zapůjčili jsme jim přepravku na její odchycení a převoz k nám. Další návštěvě se naše kočička Eli tak zalíbila, že si zajeli nakoupit pro ni vše potřebné a večer už Eli odjížděla do nového domova.
Večer začalo opět poprchávat a tak jsme uklidily a přenesli se do vnitřních prostor depozita. To se kočičkám moc líbilo, neboť dostaly další pamlsky a pomazlení. Také přivezli odchycenou kočičku a jaká byla naše radost, když jsme zjistili, že je to opravdu naše ztracená Liduška.
Smutná vzpomínková akce tedy skončila radostí a nadějí pro ostatní.
Kéž by těchto šťastných příběhů bylo více.
Miri Kocurová – depozit Kočky Bohumín


Dovolujeme si přiložit tiskovou zprávu ohledně letošního Mezinárodního dne zvířat bez domova a svíčkových vigilií za nevinné oběti přemnožení. Prosíme, připojte se. Pokud nevíte jak na to, ozvěte se. Pozvánky, letáky a vše potřebné k pořádání oficielní akce vám obratem pošleme mailem či poštou. Domníváme se, že zejména u nás, kde orgány státní správy policie a justice proti opuštění zvířat jejich nekontrolovanému množení a utrpení nehnou prstem, kde kastrační program vázne a opuštění zvířat včetně množíren, týrání hladem, zimou, neposkytnutím veterinární péče apod. jsou stále beztrestné ač zákon OZT platí už 20 let, je to maximálně účinná akce, jak upozornit zástupce obcí i veřejnost na utrpení opuštěných zvířat a dysfunkci zákona? Navíc přitom lze najít i domov pro zvířata vystavená na tablech a získat penízky za věcičky z charitativních obchůdků. Např. první oficielní pořádání Dne v Černošicích viz. Pusťte se do toho.

Předem moc děkujeme za uspořádání Dne a už se těšíme na případné zprávy o vámi pořádaných akcích.






Zpět