Příběhy a fotografie kočiček z depozit


Čau holky, ahoj Lízo, ahoj Čertičko
 9. srpna 2015, Jana Petrželková


tak nejdřív musím poděkovat za odpověď, protože já jsem náhodou slušně vychovaný kocour, a pak vás hned taky musím pochválit, jak vám to na těch fotkách sluší, jak jste vyfešákované, načesané a vůbec, hotové modelky. Tak jsem rád, že jste mě vzaly za kámoše. To víte, my jsme doma jen 3 kluci a tak je to moc fajn, když se nějaký holky zajímají právě o mě. I když není divu - z nás 3 je Matěj vzteklej a rozkazovačnej, Míša je mladej a má se držet v pozadí a já jsem ten kliďas pohodovej a komunikativní a hravej a vůbec jsem to celej já. Teda když mám plnou misku někde poblíž, to přiznávám, že to je podmínka, protože já z dřívějšího života fakt vím, co je to hlad. A Čertička mě určitě chápe, že jo?! No, ale tobě, Lízinko, zas musím pogratulovat k tomu, jaké máš štěstí. Být zavřená v lednici, no to se hned tak nevidí. To se mi ještě nestalo a docela ti to závidím. Holka, jak já bych si to užil! Já bych jim tam všechno snědl a nic bych se nežinýroval, protože mám krásně velké bříško, kam toho dokážu naskládat hafo. A v těch vedrech co teď furt jsou, bych to měl i s klimatizací, úžasný! Jenomže hloupý je, že mě se to těžko stane. Ne že by moji lidi nechodili nakupovat nebo že by doma nebyla lednička nebo že by Jana nebyla natolik sklerotická, že by tu ledničku občas nenechala otevřenou, to je všechno OK. Problém je v tom, že ta lednička je pořád moc plná a já už by se tam nevešel! Taky jsem asi o hodně větší než vy, mám přes 8 kilo a to už je problém schovat se za okurkama (který navíc nejím). No, nedá se nic dělat, budu muset začít doma s osvětou o starých krámech, který jen žerou nějakou energii (ale ještě jsem tam žádnou neviděl ani nevyčenichal, tak nevím kde ta energie je) a jsou vůbec na nic a přesvědčit Janu aby šla a koupila větší ledničku. Pak se třeba dočkám a budu taky zavřenej.
Ale holky, musím vám fakt vytknout, že jste si ty lidi, co u vás bydlí, vůbec nevychovaly! Jak zavřený dveře, co to je?! Hele, tohle my neznáme. Jasně jsme si to vyříkali, že dveře budou otevřený a byt průchozí a basta fidli, žádná diskuse o tom. Ale protože jsme moc hodní kluci, tak jim dovolíme, aby se pořád zavíraly dveře na WC a občas do koupelny, pokud jí právě používají. Tak si z toho vemte příklad, udělejte si plán výchovy a šup šup do toho, čím dříve tím lépe. Jde přece o vás, žádný litování lidí, jasný?
Balkon musí být moc fajn, my bohužel žádný nemáme – za prvé bydlíme v přízemí a za druhé ten dům ani balkony nemá. Ale máme chatu se zahradou a lesem kolem a kus je dál je velká louka a řeka a to je moc fajn. Když tam přijedeme, tak máme úplnou svobodu a můžeme si dělat, co chceme a jít kam chceme a domů se vrátit taky kdy chceme a to je život pro kočky! Jenomže, holky, já vám tady ani nemůžu napsat, co všechno děláme a kam chodíme, protože by si to určitě Jana nebo Jirka přečetli a já si myslím, že by se jim leccos z toho nelíbilo a mohli by nám to chtít zatrhnout a to bysme – my 3 bráchové – fakt nebyli nadšený. Ale rádi vám to všechno ukážeme, přijeďte ještě letos v létě, jste zvaný, už na chatě čekáme.
Jo a ptal jsem se Matěje – ani on neví, jak v tomhle vedru svléknout kožich. Prý se máte vyválet v mokré trávě nebo jít do lesa. To je rada, co? Ale já to říkám pořád: on je se vším hned hotovej.
Tak holky, zatím pac a mňau! Čára

Ahoj kocourku Čáro




Zpět