Oznámení


Jak dopadly letošní oslavy 2007
 20. srpna 2007, Redakce


Dne zvířat bez domova a svíčkové vigilie.
Minulý týden jsme Vás seznámili s Národním dnem zvířat bez domova a svíčkovými vigiliemi na připomínku zvířat, která přišla o život, protože pro ně nebylo dost domovů a zároveň slíbili, že Vás budeme informovat o průběhu oslav.
Již v pátek nám poslal pan Ing. Milan Ďurica dojemné rozloučení s Prtínkem s tím, že bude rád, když zůstane v paměti všech přátel, kteří mu drželi palce, jako kočička v plné síle, viz „Zachraňte vojína Prtína“, „Generál Prtín in memoriam“.
V sobotu v 16:10 jsme zmínili význam Dne zvířat bez domova a svíčkových vigilií v rádiu Regina. Poté jsme uspořádali pouze malý vzpomínkový obřad za všechny zemřelé kočičky a zároveň na uctění památky „kočičích lidí s velkým L“. Vzpomněli jsme na paní Evu Beranovou, naší členku a autorku Kočičích pověstí
a paní Ester Krumbachovou, významnou českou scénografku a návrhářku kostýmů, která v půvabné knížce svých dopisů a pohádek vydané pod názvem „První knížka Ester“ napsala Dopis mým kočkám.
V neděli jsme obdrželi fotografie svíčkových vigilií na uctění památky zemřelých kočiček v depozitu naší členky, paní Soni Jahelkové z Lázu. A dnes jsme obdrželi fotografie prvních veřejných oslav Národního dne zvířat bez domova a svíčkových vigilií, které v Příboře uspořádal a vyfotografoval náš člen, pan Václav Vlček. Zprávu o průběhu oslav posílá poštou, takže ji na stránku vložíme dodatečně.


Zpráva o průběhu oslav od pana Václava Vlčka

Národní den zvířat bez domova

Datum: 18.8.2007 – Příbor, čas: 14:00 – 16:00 hod, počasí: polojasno, silný vítr, místo: soukromý pozemek pí. Volné
Počet návštěvníků: 24 osob (podle pí. Mohaplové 26)
Pokladnička: vybráno celých 200,-Kč!!!
Prezentační tabla v počtu 6 kusů zatím uložena u mě
Hosté: pracovník Záchytné stanice pro hendikepovaná zvířata Sedlnice
Další pozvaní: nula
Zahájení ve 14:30 hod: uvítání a vysvětlení vzniku Dne, Deklarace, Problematika opuštěných koček a psů – nutnost kastrací koček a psů, zodpovědná péče o zvířata, kterých jsme se dobrovolně ujali, dysfunkce stávající legislativy a obcí ve zřizování útulků pro ztracená a opuštěná zvířata a provádění kastračního programu toulavých zvířat, Seznámení se vznikem, posláním a cíly Společnosti, Seznámení s činností depozita opuštěných koček v Příboře, Vigilie, hudba (Memory - Cats, Paměť lásky-Blue Efekt, Gergoriánské chorály, tibetské mantry, fugy-Cesár Franck) a recitace Modlitba kočky, Modlitba psa a Duhový most, na závěr rozloučení
Největší zájem byl o letáky a zejména tabla: Týrané kočky a psi, Činnost Společnosti a Činnost depozita Příbor
Při přípravě tabel, výzdobě a akci vydatně pomáhala pí. Alice Mohaplová, dobrovolnice Společnosti
Tabla a stojánky zdarma poskytl místní stolař, pan Miroslav Kostelecký
Vybrané peníze z pokladničky: zaplacení svíček, bonboniéry pro pí. Volnou a pí. Mohaplovou, láhev vína pro stolaře, za zbytek 3 konzervy pro koťata z depozita
Knížka Kočičí pověsti byla věnována pracovníkovi stanice Sedlnice a pí. Volné
Problémy s odesíláním fotek přes PC, dodnes se nepodařilo odeslat všechny
Připravit Nár. den pokládám za jednodušší než odeslat fotky. Jestli ještě i zítra budu běhat kvůli problémům s PC, tak jsem pozítří v Bohnicích.
Část průběhu oslav nebyla zachycena, protože se pí. Mohaplové udělalo na slunci špatně a já se rozpůlit nedokážu. Myslím si, že i tak je fotek dostatek.
Termín oslav Dne: zdejším podmínkám nevyhovuje – konec prázdnin, dobírání dovolených, výprodeje zájezdů a četnost jiných akcí: „Gulášové odpoledne“, „Westernové odpoledne s ministrem Čunkem“, hasiči pro děti, slavnost včelařů, vystoupení hudební skupiny a turistický pochod
Klad: akce se zaměřením na opuštěná zvířata poprvé na veřejnosti na Moravě, aspoň několika desítkám lidí se toto dostane do povědomí a rozšíří se dál. Rovněž poprvé seznámení místní veřejnosti s činností Společnosti a depozita Příbor.
Možný problém: nějaký blbec se může pozastavit nad krmením koček a výsledkem bude vyhláška města o zákazu krmení.
Oznámení bylo odesláno MěÚ, do regionálního tisku a zpravodaje, pozvánky vyvěšené 14 dní před akcí na vývěsce plakátů, u veta, v trafice, prodejně krmiva, samošce, knihovně, na nádraží ČD a ČSAD a v čekárně u doktora.
Závěr: v 18:10 hod jsem dostal průjem z marného odesílání fotek a neměl uvařený Sunar pro koťata.
Poznámka: na příští Národní den se raději pojedu podívat tam, kde bude lépe zorganizovaný, abych se poučil a vyvaroval chyb.
Těchto pár řádků posílám poštou, protože mám aspoň jistotu, že dopis dojde bez toho abych každou hodinu běhal kilometry za počítačem.
Všem lidičkám a kočičákům moc pozdravů.
Ahoj – my z konce republiky

GALERIE FOTEK - z Příbora -


Fotogalerie z Černošic


Fotogalerie z Lázu




Zpět