Oznámení


Zdůvodnění vyloučení pí H. Fuksové ze Společnosti
 30. listopadu 2015, Alice a Jiří Oppovi


Vážení přátelé koček, snažili jsme se pomoci rodině paní Fuksové a kočkám z jejího útulku v Jihlavě, kterým hrozilo uspání poté, co musely z finančních důvodů opustit útulek a rodina byt. Viz. Od 19. 6. 2010 bydlí celá rodina a kočky na Žikovech zadarmo včetně spotřeby vody a dříví na otop. Bylo dohodnuto, že elektřinu budou používat jen na svícení, kterou jsme hradili. Paní Fuksová ale od roku 2013 vytápí elektřinou, jejíž nadměrnou spotřebu nám dodnes neuhradila a celkový dluh činí 200 tisíc Kč! Nejsme bohatí, jsme staří a já těžko pohyblivá. Kočkám neubližujeme. Nebýt nás, tyto kočky by nežily. Nic špatného jim nehrozí. Paní Fuksová pro ně totiž staví nový útulek. Citace z její zprávy z 28. 7. 2015:
„Ahoj Jirko,
ještě poslední problémy s účtem, z doby blokovaného učtu jsem měla ještě nějakou platbu pro finanční úřad o krteré jsem nevěděla, takže jsem ji nezaplatila, znovu tedy zablokovali účet a proto ti platba nedošla , ani jsem nemohla udělat dohodnutý výběr, ale už je vše dořešeno strhli si dlužnou částku, do týdne mají vše zprovoznit a učet bude zase funkční.Trvalo déle než jsme zjistili zda ještě někde jinde není podobný problém ale už je zaplacené vše.Musím tedy naposledy odložit termín splatnosti do 31.7 15 s tím že pokud 31.7. nebudeš mít peníze připsané na účtu běhen následujícího víkendu odstěhujeme kočky i nás jak jsi původně chtěl .
Pro kočky se staví nový útulek ,zatím hotový není ,bude nejspíše na jaře a nechtěla jsem je stresovat dvojím stěhováním, ale mám nabídku prostor pro kočky i pro nás tady kousek, takže pokud tam ty peníze nebudou,mohu je v nejhorším případě odstěhovat .Je jasné že termínů bylo nespočet, tento tedy ber za definitivní, beru to tak i já tentokrát udělám vše aby jsi je tam do konce měsíce, což je týden měl.
Ještě tady byli dělat odečet elektřiny takže tě poprosím jak ti přijde faktura, aby jsi mi ji hned poslal abych ji mohla zaplatit,nevím jak rychle to posílají a předpokládám že tam určitě bude termín splatnosti běžných 14 dnů, takže v té době už bude účet funkční a nebude problém fakturu zaplatit.Omluva tobě i Alici je to poslední komplikace zavolám v pátek 31.7.15 zda tam peníze máš připsány.“
Konec citace.
My jsme nabídli naše prostory zadarmo s tím, že je to pro Špačkovy, i kočky dočasné řešení. Stálo nás to hromadu peněz a starostí. Ve svém věku a zdravotním postižení jsem tam nemohla dojíždět. Bez varování jsme byli vmanipulováni za hranice našich možností. Prosíme, vezměte na vědomí, že více jsme pro paní Fuksovou, její jihlavský útulek a rodiče udělat nemohli.
Za První společnost Alice a Jiří Oppovi




Zpět