Oznámení


Dny otevřených depozit
 15. července 2010, Redakce



Všem kočkomilům se na vědomost dává, že od 31. 7. – 8. 8. 2010 probíhají Celorepublikové dny otevřených depozit, kterých se účastní 17 občanských sdružení a soukromých nálezců zaměřených na ochranu zvířat s celkem 31 depozity, včetně dvou našich. Poprvé můžete po předchozím ohlášení navštívit tolik depozit, pomazlit se s kočičáky, přesvědčit se jak je o ně postaráno, zda granty a dary soucitných lidiček končí na správném místě a dozvědět se více o problematice opuštěných zvířat, práci depozit a péči o kočky. Na závěr Vás moc zveme k návštěvě našich depozit, a to Depozita Kočky Bohumín, kontakt: tel.: +420 739 880 626, e-mail:kockybohumin@volny.cz. A dřívějšího Depozita Jihlava, které se muselo z důvodu předraženého pronájmu přestěhovat do nového domova na Žikově u Petrovic, kde péči o jihlavské kočíky i nadále zabezpečuje rodina Fuksova-Špačkova. Kontakt: tel.: +420 604 655 057, návštěvní doba ve dnech konání akce neomezená. Přijďte se pomazlit s kočičáčky a přineste jim něco dobrého na zub. Už se na Vás těší.



Bohumínský kočičí miniútulek se představí
při celostátních Dnech kočičích depozit

NOVÝ BOHUMÍN - Péči o zatoulané kočky i snahu o jejich umístění k novému chovateli. Nejen to přiblíží „Dny otevřených depozit“. Do celostátní akce se zapojí také miniútulek pro kočky, který působí v Novém Bohumíně. S jeho službami se můžete seznámit v týdnu od 31. července do 8. srpna.
Dny otevřených depozit se v České republice uskuteční poprvé. Účastní se jej 14 občanských sdružení a útulků s 28 depozity zaměřenými na ochranu zvířat. „Budete moci nahlédnout do všedního života depozit, uvidíte jak a v jakém počtu zde kočky žijí a jak je o ně postaráno. A to aniž byste si chtěli nějakou kočku odnést, i když i na to může dojít a taková aktivita je rozhodně vítaná,“ říkají pořadatelé z občanského sdružení 9 životů.
V Bohumíně se o zatoulané kočky stará v miniútulku Miroslava Kocurová. Aktuálně je v její dočasné péči 23 koček, což mnohonásobně převyšuje kapacitu depozitu a nová zvířata proto až do odvolání nemůže přijímat. „Ráda uvítám každého, kdo se chce seznámit s činností miniútulku a péčí o zatoulané kočky. Jsme vděčni za každou pomoc,“ říká Miroslava Kocurová. K návštěvě miniútulku je nutné předem se telefonicky objednat, návštěvy budou od 31. července do 8. srpna probíhat vždy v odpoledních hodinách.
Týden otevřených dveří mohou zájemci využít také v případě, že by chtěli finančně podpořit chod depozitu nebo věnovat kočkám krmivo. Vítány jsou konzervy pro kočky, případně granule (ze zdravotních důvodů koček jsou značky granulí omezeny na Fitmin, Acana, Anca a Purina). Miniútulku pomáhá řada občanů a nadšenců, 20 tisíc korun letos věnovalo také město Bohumín.
(Zpravodajství z našeho města 29.7.2010)



Návštěvy depozita Žikov
V rámci Celostátních dnů otevřených depozit navštívili depozitum Žikov manželé z Chebu, kteří trávili dovolenou na Šumavě. Zajímali se o kočičky, vyfotografovali je, dali jim konzervy, polštářky a zapsali se do návštěvní knihy. Depozitum navštívilo také několik dětí, které si kočičky vyfotografovaly. Zprávu poslala paní Anna Špačková, maminka dočasně hendikepované paní Hanky Fuksové, poštou, protože nemá přístup k internetu.




Zpět