Zajímavosti z domova i ze světa


Heather Mills McCartney:
 27. února 2005, Redakce

Kdybyste nenosili cokoli z vašeho psa …


Kočičí bezdomovec Heather Mills McCartney vydala varování pro spotřebitele: tu kožešinku, co nosíte kolem krku, možná udělali z domácího psa nebo kočky! Tato zapřisáhlá odpůrkyně kožešin přiletěla během Fashion Week (Týdne Módy) do New Yorku, aby se účastnila protestů proti kožešinám nejdříve před obchodem ( a poté i uvnitř), který prodává kožichy, a dokonce udělala rozruch v kancelářích Sweetface módní návrhářky Jennifer Lopez, která používá kožešiny. Ale pro Heather je asi nejvýznamnější její krásný nový inzerát pro PETA US, který byl uveden na tiskové konferenci Fashion Week, kde upozornila spotřebitele, že v Číně kradou psy a kočky z jejich domovů a dělají z nich kožichy – a ty potom skončí v Německu, Španělsku, Británii a v jiných zemích.
Podívej. Killed for Your Coat
Kočky pro módní návrháře?
Čína je dnes největší dodavatel kožešin na světě – a také jedním z nejkrutějších. Dlouholeté skryté zkoumání zachytilo na video pěstovatele kožešin v Číně, jak berou psy a lišky za zadní a rozbíjejí jim hlavu o zem, lámou jim tak vaz nebo páteř, přitom zvířata jsou stále při vědomí, a pak je farmáři stahují z kůže za živa.
Podívej. Dog and Cat Fur trade Podívej. Chinese Fur Farms Některá ze zvířat zabíjených v Číně jsou domácí psi a kočky – zhruba 2 miliony z nich lidé každoročně umlátí, pověsí, nechají je vykrvácet a pak je uškrtí drátěnou smyčkou - jejich kožešiny pak prodávají nic netušícím zákazníkům. Když zástupci organizace PETA Germany navštívili trh se zvířaty v jižní Číně, našli zvířata v klecích, která měla stále ještě obojky. Lady McCartney říká „ Kupovat si cokoli s kožešinou – i když je to jen lem – podporuje jedno z nejhrůznějších odvětví na této planetě.

AKTIVISTÉ ZASAHUJÍ DO MÓDNÍ PŘEHLÍDKY KOČEK V PRŮBĚHU FASHION WEEK
Protestanti PETA měli hodně práce během nedávných týdnů věnovaných módě v Paříži, Londýně a Miláně. Aktivisté narušili průběh kočičích přehlídek a rozvinuli transparenty s nápisem „Fur Kills“ /Kožešina zabíjí/ na přehlídkách návrhářů Jean Paul Gaultiera, Karl Lagerfelda, D&G, Prada, Roberto Cavalli, Julien Macdonald a dalších, kteří podporují užívání kožešin.
Novinářka Anna Wintour z amerického časopisu Vogue si také získala nechtěnou publicitu, když jí odpůrci kožešin pomazali koláčem z tofu před jednou přehlídkou na Pařížském týdnu módy. PETA se pokoušela Wintourovou poučit o hrůzách, které kožešinový průmysl páchá. Její úsilí však narazilo na hluché uši a studená srdce. Wintourová je nadále jedním z nejhorších nepřátel zvířat, člověk, který každoročně uvádí tucty stránek úvodníků a inzerátů na téma kožešin v americkém Vogue.
Zdroj: Zpravodaj PETA více na www.furisdead.com/



Zpět