Příběhy a fotografie kočiček z depozit


Oželíte svých 50 Kč/měsíčně pro kočičí obyvatele
 11.2.2017, Ing. Eva Janišková


Oželíte svých 50 Kč/měsíčně pro kočičí obyvatele OS Dobré ruce Zlín?
(Ing. Eva Janišková předsedkyně os Dobré ruce Zlín)
Drazí příznivci našeho o. s. Dobré ruce. Zjistili jsme, že Vás je mnoho, tzn. něco přes tisíc. Toto číslo je fajn a dá se s ním i pracovat. Vy sami nejlépe víte, co se děje v našem útulku, snažíme se Vás pravidelně informovat o všem, co se u nás děje, a to ať už jde o události se šťastným koncem, tak i o události běžné, anebo i ty smutné. Rovněž máme pravidelně aktualizované naše webové stránky a předně máme transparentní účet, na který se nemusíte složitě prokousávat, abyste viděli, kolik peněz máme od koho, a co za ně pořídíme, ale stačí jen na něho kliknout a vidíte všechny pohyby na tomto našem účtu. Najdete ho na Úvodní straně www.dobreruce-zlin.cz
.
Regulérním propočtem jsme zjistili, že standartní péče o jednu kočičku v našem útulku přijde zhruba na 1 000 Kč/ měsíčně. V této sumě je zahrnuto mimo jiné krmení, stelivo, veterinární péče, léky, odčervení, očkování, ubytování, tzn. provozní náklady (teplo, voda, čisticí prostředky, pohonné hmoty, opravy, vybavení aj). Co s jistou není v této ceně zahrnuto, tak to je fyzická péče o naše kočičky a to krmení, čištění, ježdění, focení, vše kolem času stráveného aktualizací stránek a facebooku, shánění peněz a oslovování sponzorů, čas strávený odchytem plašanek, čas strávený na veterině a hlavně v ceně není láska k našim kočičkám a emoce, které každodenně prožíváme a kterým jsme neustále vystaveni. V ceně nejsou také zahrnuty probdělé noci s marody, hlavně když mají naordinované léky, které musí pravidelně užívat. Na závěr v ceně není zahrnutý čas strávený otravnýma, omluvte ten výraz, telefonáty, a e-maily od lidí, které jejich kočičky omrzely a pod záminku náhle vzniklých alergií a rodinných příhod se jich snaží za každou cenu zbavit tím, že nám je vrznou do útulku, místo toho, aby se jim snažili sami vyhledat domov ve svém okolí.

Chtěli bychom Vás tedy touto cestu požádat, zda byste nám mohli vyjádřit své sympatie nejen laikováním a sdílením, ale zda byste nám mohli na náš transparentní účet zasílat každý měsíc ze svého účtu, na základě trvalého příkazu např. částku 50 Kč.

Tak co Vy na to? Je to pro Vás moc? Pokud ne, tak Vám jménem našich kočičích obyvatel vřele děkujeme!

K tomu, abychom mohli vypiplat z takového opuštěného, zablešeného, začerveného a nemocného koťátka odsouzeného na smrt.

Takového zdravého spokojeného kočičího kluka se svým domovem, potřebujeme spousty peněz, času a Vaši pomoc.




Zpět