Příběhy a fotografie kočiček z depozit


Příběh zázračně uzdraveného kocourka
 7.května 2016, (PaeDr. Blanka Dvořáčková, členka naší Společnosti


Nestihla jsem přijet na výročku. Tak aspoň napíši o zázračně uzdraveném kocourkovi. 3. ledna jsme nalezli zuboženého, vyhublého, dehydrovaného a ochrnutého kocourka. Krásný, černobílý, okamžitě jsme s ním jeli k veterináři. RTG ukázal trojnásobnou zlomeninu páteře a vyhřezlý kousek míchy z míšního kanálku. Lékař dával 20% na uzdravení, že bude kocourek chodit. Vzali jsme ho domů. Několikrát denně jsem ho myla a sušila, dávala pod něho a měnila zdravotní podložky. Po třech dnech se posadil! Měli jsme velkou radost. Po měsíci začal chodit po předních nohách a druhou polovinu těla za sebou vlekl.
Mikeš Mikeš Mikeš
Pan doktor mu dal ještě týden. Po týdnu se postavil na jednu zadní nohu, ale padal, takže se více méně spíš vlekl. Pan doktor řekl, že mu za týden tu jednu nohu amputuje a bude chodit alespoň po třech nožičkách!!! A představte si, on se ten kocourek do týdne postavil i na čtvrtou nohu! Nejprve padal, ale byl úžasně houževnatý. Dnes už chodí po všech čtyřech, vystoupí po schodišti a skáče po schodech dolů! Bohužel, měl proleženiny od dlouhého ležení, takže nastal proces ošetřování, denně pod lampou, pinzeta a speciální roztok na mazání!!!
Mikeš na špacíru s Mikulášem a Bertíkem Kocourkovi říkáme Mikeš, je velmi přítulný a mazlivý. Dokonce se už skamarádil s naším Mikulášem a Bertíkem a zvykl si na další naše kočičky Micku, Hortensii, Blechu, Nebojsu, Neználka a Mourinku. Kočičkám a kocourkům se musí pomáhat s láskou a já jsem šťastná, že můj manžel a celá moje rodina jim pomáhají.

S úctou a srdečným pozdravem

Blanka Dvořáčková




Zpět