Příběhy a fotografie kočiček z depozit


Dojemný příběh kocourka Janečka žikovského
 27. července 2014, Hana Fuksová, depozit Žikov


Kočičkou tohoto týdne bude Janeček, který je u nás rok a fous. Na zbědované zvířátko nás upozornil pan Ž., kterého nemohu jmenovat, neb si to nepřeje. Poslal email prostřednictvím třetí osoby aby nám dala vědět že v obci Maršovice leží tři dny tento kocourek, pan Ž. jezdí kolem, vidí ho stále na stejném místě, ale nemůže udělat víc než mu tam hodit rohlík aby nechcípnul hlady. Na veterinu ho odvézt nemůže, protože by si zamazal potahy v autě.
To víte, pane Ž., že to chápu a se mnou jistě každý soudný člověk. Je jasné, že potahy vašeho auta jsou důležitější než zvíře v akutním ohrožení života, trpící neskutečnou bolestí:-( Ale pravda alespoň jste na něj upozornil, jinak by tam umíral spoustu dalších dní.
Janeček má velikánský a těžký boj o život, který naštěstí vyhrál za sebou. Od prvního dne byl veliký bojovník a díky tomu tu dnes je s námi. Janeček se totiž chytil do čelisťové sklopné pasti, které jsou u nás zákonem zakázány už od roku xxx, leč přesto stále používány:-( Ve snaze se z ní dostat, se vlastně silou vytrhnul a to tak že na levé zadní pacičce zůstala jen kost. Pan doktor byl velmi skeptický, přikláněl se k euthanázii, na naše naléhání se ale rozhodl pokusit Janečka zachránit s tím, že máme počítat minimálně s amputací. Janeček nevypadal dobře, ale operace byla ještě týž den, nejdříve bříško, kterého také veliký kus chyběl, a v nekrotické tkáni již bylo přes 30 červů. To se povedlo s plastikou dát celkem dobře do pořádku, ale se zadní pacinou to bylo horší. Překlopili mu tedy maso, co zůstalo vzadu dopředu, a sešili. Nebyla veliká šance, že se to povede, ale povedlo:-) Nervy jsou samozřejmě porušené a dodnes každá změna počasí znamená bolest ale mimo tyto dny je Janeček veselý a hodný kocouří kluk.
Janeček Janeček Janeček
Jen lidem už nevěří a nejspíše už nikdy věřit nebude. Nesnese se ani s ostatními kočičkami v depozitu a proto je s dalšími 4 handicapovanými kočičkami s námi v bytě. Je to veliká svéhlavá kočičí osobnost, která si nenechá nic líbit ani od lidí ani od kočiček a je to neskutečný mazel a rozmazlenec. Po všem co má za sebou ani jiný nemůže být, byla to dlouhá bolestná léčba, obden převazy mazání a ne právě příjemné procedury které Janeček snášel velmi trpělivě a tak má právo na trošičku rozmazlenosti.
Momentálně má veliké starosti s přítomností slepého Honzíka v bytě, kterého bereme na delší a delší dobu do bytu aby si všichni na sebe zvykli. Protože se žádný vhodný zájemce neozval, bude muset do bytu k ostatním, kteří z toho nejsou právě nadšeni.
Janeček Janeček Janeček Janeček
Janeček Janeček Janeček Janeček
Janeček Janeček Janeček Janeček

Odkaz na album Janečka




Zpět