Oznámení


Tradiční výstava koček a psů na Karlštejně
 17. září 2016, Dana Javůrková


Tradiční výstava koček a psů na Karlštejně
bude již 8. a 9. října

(Dana Javůrková OS Podbrdsko)

Tradiční výstava koček a psů na Karlštejně bude již 8. a 9. října Již čtvrtým rokem pořádáme na Karlštejně jarní a podzimní umísťovací výstavy opuštěných koček. Letošní podzimní výstava se bude konat ve dnech 8. a 9. října. Výstavy pořádané v předešlých letech byly velmi úspěšné. Na výstavách na Karlštejně pravidelně odcházejí kočky do nových domovů a tím se nám uvolní místa pro další opuštěné kočky.
Všechny výstavy pořádané na Karlštejně zaštiťuje Muzeum Betlémů, Karlštejn čp. 11.
Berounsko, Povltaví, Posázaví a Podbrdsko jsou oblasti, v kterých se snažíme pomáhat opuštěným kočkám. Tak vznikl náš projekt - nabízet kočky k adopci obyvatelům oblastí, z kterých kočky původně pocházejí a tak kočkám pomoci a lidem udělat radost při adopci opuštěné kočiček. Samozřejmě přijímáme do péče i kočky z hlavního města Prahy, protože pracujeme na principu domácích depozit a naše depozita jsou zejména v Praze.
Všechny kočky v naší péči jsou plně očkované, odčervené, dospělá zvířata jsou kastrovaná.
Umísťováním kastrovaných dospělých koček do domácností zabraňujeme dalšímu nechtěnému množení zvířat, s kterými je často neeticky zacházeno. Letos na jaře jsme se prvně rozhodli, že akci na Karlštejně rozšíříme ještě o nabídku psů k adopci. Pozvali jsme na výstavu ochranářské organizace, které se specializují na adopci pejsků.
Na jarní výstavě na Karlštejně v květnu tohoto roku měli nabízení pejsci u návštěvníků velkou odezvu. Tak i nyní, na podzim, budou pejsci na výstavě na Karlštejně hledat nové domovy.
Zveme vás tedy již tradičně na Karlštejn na výstavu kočiček a nově i na výstavu pejsků.
Přejeme vám krásné zážitky s našimi chlupáči bez domova a třeba se vám naši svěřenci zalíbí natolik, že bez některého z nich již neodejdete.
Vždyť i kočka či pejsek z útulku jsou krásní.
A je krásné dát domov zvířátku bez domova.
Dana Javůrková, Občanské sdružení na ochranu zvířat Podbrdsko"




Zpět