Oznámení


Vážení přátelé koček
 3. prosince 2015, PSOZ


Vážení přátelé koček, ať už jste z Prahy nebo z kterékoli jiné lokality
Možná vám neušlo, že poslední dobou se čím dál častěji stává, že jsou zazděny či zakryty mřížkami vstupy do technických podlaží či kolektorů různých objektů, často na sídlištích. Jenomže v těchto místech žijí jednak potkani a jednak místní kočky. Majitelé objektů tvrdí, že to opatření je hlavně kvůli potkanům, jenomže často tam bez pomoci zemřou hlady právě kočky, zatímco potkani se vesele dostávají na povrch i nadále vlastními tunýlky ve spárách podlahy těchto prostor. Pokud se na to přijde včas, je někdy aspoň část koček zachráněna, jenže dovnitř už nesmí. Přitom kočky jsou nejúčinnějším spojencem lidí v boji s potkany!

Více si můžete přečíst v dopise zde, který PSOZ adresoval vašem obyvatelům sídliště Prosek v Praze, kde právě tuto situaci řešíme. Věřme, že zdejší lidé (a další jinde též) pochopí naše argumenty a kočky v technických podlažích nechají – pro svůj vlastní prospěch – nadále žít.

Hana Janišová, PSOZ

Naléhavě vás všechny prosím o pomoc se šířením této informace vašimi kanály. Mohlo by to opravdu průlomově pomoci zachránit kočky, které poslední dobou umírají zazděné v technických podlažích domů na sídlištích i jinde. Tady na proseku jsme se o tom aspoň včas dověděli.
Moc děkuji! Hanka





Zpět