Oznámení


Chcete pomoci kočičkám bez domova přežít zimu?
 3. listopadu 2014, Redakce


Odhaduje se, že v Praze je asi 60.000 volně žijících kočiček, mimo Prahu je jich také spousta, ale odhad neexistuje. Tyto kočičky přežívají díky tomu, že je krmí celkem hodně především starších lidí. Bohužel často jde o důchodce, kteří raději koupí sobě horší jídlo, jen aby jim zbylo na jídlo pro kočičky. To je ale opravdu všechno, co si mohou dovolit.

Vědí samozřejmě, že by bylo potřeba kočičky kastrovat, ale nemají na to (i to se snažíme řešit). A stejně tak vědí, že mnohé z jejich svěřenkyň by nutně potřebovaly na zimu teplý, nepromokavý pelíšek, jenže ze svých prostředků jim mohou dát jen krabici od banánů. Vědí i to, že na toto využití se výborně hodí polystyrenové boxy za 170 Kč, které se dají koupit například prostřednictvím Pražského spolku ochránců zvířat. Ale taková babička může koupit ze svého důchodu třeba jednu budku, nebo možná dvě. Jenže často krmí kočiček třeba 15. Pak pochopitelně prosí, jestli by jí PSOZ boudičky nemohl věnovat. No a to právě většinou kvůli vlastnímu nedostatku financí nemůžeme. Občas jednu či dvě budky, když je skutečně nejhůř, věnujeme, někdy jich pár zaplatí někdo z nás ze svého…Jenže to situaci neřeší. Nyní například bychom rádi dali paní, která krmí kočičky v obci Mradice, potřebuje jich tam pět. Dále by aktuálně budky potřebovala paní ze Žižkova. A dvě budky si včera odvezla paní do Říčan. Další tři vezeme ve středu na statek do Komořan. A to je jen od poloviny října. Celkově se dá, podle loňska, odhadnout, že bychom potřebovali darovat pro kočičky, jejichž krmičky na to opravdu nemají, asi 70 boudiček.
Proto prosíme ty z vás, kdo máte chuť pomoci kočičkám k teplému úkrytu na zimu a sami kočičky nikde nekrmíte, abyste se zamysleli nad možností přispět na jednu či více boudiček (jedna stojí 170 Kč, pokud je pošleme PPLkou, tak + 200 Kč za poštovné). Pokud byste poslali příspěvek na boudičky, napište prosím do vzkazu pro příjemce „boudičky“ a my kolik bude zaplaceno sponzory, tolik rozdáme lidem, kteří se o kočičky v lokalitách starají, ale sami na budky nemají. Moc děkujeme!




Zpět