Oznámení


Pomozte zazděným kočkám
 12. září 2014, Hana Janišová, PSOZ


 řada 7 věžáků V Kladně dochází k zazdění koček zaživa v kolektorových podlažích historických věžáků a nikdo z představitelů města není ochoten nic udělat pro jejich záchranu!
Ve čtvrtek 4. září 2014 jsem se od vnučky místní krmičky dověděla, že v Kladně dochází v posledních 14 dnech k zazdívání koček zaživa v kolektorech pod domy. Konkrétně v Kladně – Rozdělově, Vítězná 2956, vchod z Petrohradské je jeden z historických věžáků a další, kterých se to týká jsou v nejbližším okolí viz. Zde město postupně zazdívá vstupy do kolektorů ve všech těchto věžácích, prý z důvodu „přemnožení koček“. Bohužel ale kočky zazdili uvnitř!!!
Celkem je sedm věžáků v řadě, zabetonované jsou již vstupy do všech, jen v jednom krmička s pomocí vnuka vždy otvor opět uvolní a zde byly též dvě kočky z tohoto domu ještě dnes viděny. Přitom kočky, žijící dlouhá léta v ostatních domech, jak potvrzeno starými dámami, které je krmily, byly:
2. věžák – dvě kočky (již zmíněné), které stále vylézají díky tomu, že paní, která je krmí neúnavně cihly vyndává. Nicméně jí je Tepo Kladno stále znovu zazdívá.
3. - 4. věžák – byla nejméně jedna kočka, od zazdění už se nevyskytuje.
5. věžák – bylo tam hodně koček i koťata, ale je to zabetonované už přes dva týdny, takže je už jen mizivá šance, že jsou naživu. (!!!) Polovina koček zjevně byla venku, kde jsou dosud, ale polovina je zazděná uvnitř.
vezaky kde není beton tam jsou mříže a desky čtvrtý věžák
3.věžák, zde byla 1 kocka 3.věžák zabetonován
2. věžák beton 2. věžák pohled zezadu kde jsou zabetonovány kocky
2.věžák_počítá se od Rozdělova smerem do centra 2.věžák vyndane 2 cihly 2.věžák, kde jsou dole uvnitr diry kocky postavení věžáků na mapě
0d minulého týdne jsem se spojila postupně se sekretariátem primátora, s ředitelkou bytového fondu a s ředitelem Tepo Kladno. Všechny jsem žádala, aby betony neprodleně odstranili, aby kočky mohly ven, k jídlu a vodě, ale jediným výsledkem bylo, že mi přestali brát telefony. Uvedený postup je v naprostém rozporu se zákonem na ochranu zvířat proti týrání, paragraf 4, písmeno 1C a W. Následně dnes jsem mluvila se šéfem životního prostředí města Kladna a ten mi sdělil, že tam „pokud ví“ proběhl odchyt osmi koček a ty jsou odvezeny do „nějakého útulku“. Ovšem netušil do kterého ani netušil, že v kolektorech byla též koťata, která jak známo do sklopce, vzhledem k jejich nízké váze nelze chytit. Sdělil mi, že dnes v 15 hodin má schůzku s kýmsi, kdo o tom může vědět víc a že se mi ozve. Neozval se mi. Přitom jsem mu nabídla námi odzkoušené řešení, jak zajistit, že v prostoru nezůstalo žádné zvíře a též naši pomoc.
Prostě město Kladno jedná v rozporu se zákonem a všem, od primátora po vedoucí odboru a šéfy zřizovaných organizací je to všem zcela jedno!

Co mě ale dále velmi zaráží, je postoj médií: kontaktovala jsem TV Nova, TV Prima, ČT a Blesk (po osobních a již x krát vyzkoušených kontaktech) a všichni mi odpověděli, že to navrhli, ale bylo to odmítnuto jako nezajímavé téma! Přitom ještě třeba před rokem by tam rozhodně byli přijeli točit nebo fotit!

Prosím, kdo máte jakékoli páky na zástupce města Kladna nebo na média, pomozte! Já sama už si nevím rady. Hana Janišová, Pražský spolek ochránců zvířat




Zpět