Oznámení


Světový den kastrací 25.2.2014
 24. února 2014, Redakce


Světový den kastrací iniciovaly organizace The Humane Society of the United States a Humane Society International za účelem snížení počtu zvířat bez domova humánní kastrací koček a psů opuštěných i chovaných v domácnostech. Světový den kastrací se oficiálně koná vždy poslední úterý v únoru, různé akce však mohou probíhat po celý měsíc. V pořadí už 20. Světový den kastrací byl letos 25. února.

Stručně upravený překlad
Uspořádejte akci ke Světovému dni kastrací – kdekoli na světě. Pomozte zvýšit povědomí lidí o tom, že kastrace snižují počet nikým nechtěných, zabraňují jejich strádání a zachraňují životy zvířat. Uspořádejte ke Světovému dni kastrací nějakou akci! Akce se mohou konat kdykoli během února. Každá, velká a menší akce pomůže! Uvádíme stručný přehled akcí, které mohou přicházet v úvahu:
Kastrační akce
– Zajistěte smluvní kastrační kliniku pro domácí i opuštěné kočky a psy, zajistěte speciálně dotované kastrace zejména pro majitele domácích zvířat, kteří mají nízké příjmy. Přesvědčujte majitele koček a psů o výhodách kastrací, pomáhají zachraňovat životy nikým nechtěných zvířat.
Usnesení ke Světovému dni kastrací
– Vyzvěte zákonodárce či představitele vašeho státu, regionu nebo města, aby přijali usnesení, kterým bude poslední úterý v únoru oficielně prohlášeno za „Světový den kastrací“. Přimějte zástupce státu či měst, aby podpořili kastrace, jako jediný humánní a účinný prostředek regulace populace domácích i opuštěných zvířat.
Akce zaměřené na získání finančních prostředků
– Pořádejte sbírky na podporu kastrací během Světového dne kastrací i později. Jako příklad osvědčených akcí zaměřených na získání prostředků, uvádíme tomboly, benefiční koncerty, otevřené dni útulků…
Osvětové akce
– Na místě, kam lidé hodně chodí, postavte stánek, rozdávejte informační tiskoviny, letáky, uspořádejte ke Světovému dni kastrací soutěž pro studenty o nejlepší esej na toto téma, zapojte do toho média, napište místním deníkům, TV, rozhlasu…
Jakmile budete mít jasno v tom, co chcete plánovat, vytvořte profil pořadatele akce a vaší akci ke Světovému dni kastrací.

Světový den kastrací 27.2.2013




Zpět