Oznámení


Vyjádření k pomluvám paní Táni Homolkové
 22. února 2012, Eva Janišková
Obsah:
Vyjádření k pomluvám paní Táni Homolkové
Zpráva o výsledku kontroly KVS u paní Homolkové



Vzhledem k tomu, že o víkendu a tento týden proběhla na internetových stránkách hodně bouřlivá diskuse týkající se paní Táni Homolkové a její údajně špatné péče o kočky, považuji za nutné přispět svými poznatky.

Dnes tj. 22.2.2012 jsem při své cestě z Třebíče navštívila osobně paní Homolkovou v jejím domě. Pro spekulace, které by se mohly vyrojit, výslovně uvádím, že jsem se dopředu neohlásila, nevěděla jsem, jestli tuto návštěvu z časových důvodů stihnu.

Po zazvonění na zvonek se na mě vyřítili dva bernští salašničtí psy, které ale paní Homolková hned odvolala a poslechli ji na slovo. Psi jsou zdraví, v dobrém výživovém stavu, v dobré kondici, se spoustou pohybu a možností být v zateplené místnosti.

Paní Homolková mě velmi mile přivítala, provedla mě domem bez toho aby cokoliv skrývala. Všechny kočky mi ukázala včetně 4 plašanek, které tam byly přivezeny jako myšilovky. Zatím jsou zalezlé za sedačkou a pod radiátorem za skříní. Kočky jsou vykastrované, zdravé, spokojené. Polehávají na parapetu, na dvou pohovkách, v kukaních a na škrabadle. Koťata budou vykastrovaná až dospějí.
Co se týká krmení jsou stále k dispozici granule (Sanabelle, Purina Proplan, Whiskas). Opět pro ty, kteří by poukazovali, že určitě jsou nachystané pytle těchto značek jenom na oko, zdůrazňuji, že moje návštěva nebyla ohlášená a granule od Bosche dokážu rozpoznat od Whiskas. V záchodcích je stelivo Cats Best Oko plus, které používám taky a vím jak vypadá. Samozřejmě v miskách voda.
Na večeři byly nachystány vařené kuřecí srdce.

Na vlastní oči jsem se přesvědčila, že paní Homolková i ve svých skromných podmínkách dává kočkám výbornou péči a především spoustu lásky.

Veškeré zprávy, které proběhly na internetu, jsou podle mé osobní návštěvy nepodložené pomluvy. Lidé, kteří je šíří, aniž by se obtěžovali zjistit pravý stav věci a paní osobně navštívit, jí svými výpady uškodili. Pokud za něco stojí, měli by se jí přinejmenším omluvit, nejlépe s omluvou poslat rovnou pytel granulí a příště si uvědomit, co takovým svým honem na čarodějnice mohou způsobit.



Zpráva o výsledku kontroly KVS u paní Homolkové
(Eva Janišková)
Na základě anonymního udání proběhla dne 7.3.2012 kontrola Krajské veterinární správy u paní Homolkové ve Skrýšově. Podle na místě sepsaného protokolu je zřejmé, že pomlouvačná kampaň namířená proti paní Homolkové se nezakládá na pravdě, je neodůvodněná a lživá. Inspektorka shledala na místě, že péče o zvířata je v pořádku, jsou v dobrém výživovém stavu, nejsou podvyživená ani nijak týraná. Záznam a fotografie protokolu z provedené kontroly
Pokud budou i nadále pokračovat online útoky proti paní Homolkové, zvažuje ona i její rodina, že podají trestní oznámení za pomluvu a poškození dobré pověsti na neznámé pachatele podle § 184 odst. 2 trestního zákona se sazbou až 2 roky odnětí svobody. Stáhne si všechny pomlouvačné články a předá je k prošetření Policii ČR. Jde o rozšiřování pomluvy veřejně přístupnou počítačovou sítí.
Tzv. ochránci zvířat, kteří neustále štvou proti paní Homolkové, by raději měli obrátit pozornost na skutečné případy týrání, kterých je kolem nás stále mnoho.
Ono se to stěžuje na starší paní, důchodkyni, která ze soucitu poskytne dočasný azyl zvířatům v nouzi a navézt jí tam 14 štěňat, těhotnou fenu retrívra, argentinskou dogu, obyčejnou dogu a bůhví co ještě. Tím spíš, když většina zvířat, která paní převzala, pochází ze špatných podmínek, se nelze divit, že nemají výstavní exteriér. Ostatně z fotografií koček pořízených stěžovatelkami u paní Homolkové není patrné, že by podle jejich vyjádření byly bůhvíjak vyhublé a týrané viz foto:
Neodůvodněné pomluvy jsou vždy kontraproduktivním řešením eticky nevyzrálých lidí, obzvlášť, když jde o pomluvy mezi ochránci zvířat. V zájmu zvířat je přece lepší vzájemně spolupracovat místo řevnivosti a pomlouvání!




Zpět