Oznámení


Zvířata jsou naši bližní
 17. listopadu 2010, Redakce


Zpráva ze křtu
Křest knihy Zvířata jsou naši bližní byl příjemným setkáním zvířatomilů nejen z Prahy, ale i z Plzně a dalších měst. Litovali jsme, že se Jan Čejka nemohl dostavit. Probrali jsme problémy se stále stoupajícím a beztrestným týráním zvířat. Diskutovali o možnostech jak přivést děti k bezmasému stravování. Povídali si o zvířatech, a to jak vlastních tak z depozit. Vzpomínali na Jana Čejku a na závěr setkání se všichni podepsali do pokřtěné knížky, kterou mu pošleme.



GALERIE FOTEK


Pozvánka na křest
dovolujeme si vás pozvat na křest knihy Zvířata jsou naši bližní, který se bude konat ve čtvrtek, 16. prosince 2010 od 17 do 21 hod v galerii Studia Paměť, Soukenická 29, Praha 1. Bohužel musíme s lítostí oznámit, že Jan Čejka, autor knihy, onemocněl a nemůže se křtu knihy a besedy zúčastnit. Přesto doufáme, že přijdete pokřtít tak významnou knížku, posedět s námi u Loňský křest knížky Kocour, který přišl na Vánoce pohoštění v příjemných prostorách Studia Paměť a popovídat si o dysfunkci ochrany zvířat jak u nás, tak na celém světě. Všichni se dennodenně setkáváme s utrpením zvířat, ztrátou úcty ke zvířatům a porozumění jejich základním potřebám, tužbám a smyslu života, pro který byla stvořena. Většina současníků se domnívá, že všechna mimolidská stvoření se kterými sdílíme tuto zemi, jsou zde jen pro nás a nikoliv s námi; že člověk je vším a zvířata – naši spolubližní ničím! Bez vás ochránci zvířat nic nezmůžou. Prosíme buďte posilou v naší práci pro trpící zvířata! Těšíme se na setkání s vámi.


Zvířata jsou naši bližní
Dovolujeme si upozornit na vydání vynikající knihy „Zvířata jsou naši bližní“, která se objeví na knižním trhu koncem listopadu 2010. Jedná se o soubor krátkých kapitol vybraných z děl známých humanistů, filozofů a křesťanských myslitelů, který sestavil Jan Čejka. Tato kniha je na našem knižním trhu naprosto jedinečná a potřebná. Vybízí čtenáře k zamyšlení nad těžkým životem zvířat v dnešní konzumní společnosti, nad jejich osudem a bezohledném využívání v různých odvětvích lidského konání, především v soudobém systému ukrutné živočišné výroby. Knížka nás vyzývá ke změně vztahu ke zvířatům, k soucitu s jejich utrpením a zejména k odpovědnosti za jejich ochranu. Jan Čejka, autor tohoto souboru, po dlouhá léta pracuje v ochraně zvířat ve Spojených státech, spolupracuje s řadou zahraničních organizací pro ochranu zvířat, věnuje se humánnímu vzdělávání na školách a svými články přispívá ke všeobecné nápravě vztahu člověka k přírodě a všem jejím tvorům. Doporučujeme všem zvířátkomilům, aby si knihu „Zvířata jsou naši bližní“ zakoupili v předvánoční
nabídce knihkupectví či objednali na internetu.

www.dobre-knihy.cz
www.knihkupectvi-daniela.cz
www.online-knihy.cz
www.kosmas.cz




Zpět