Oznámení


Povídání s kočičkami
 3. září 2010, Redakce


2. Povídání s kočičkami
Mini útulek Kočky Bohumín a os Maryška pořádají dnes, 21. října 2010 od 17 hod v Salónu Maryška nám. T.G. Masaryka v Bohumíně, 2. Povídání s kočičkami. Tentokrát na téma chov a vystavování. Přijďte se pomazlit s kočičkami a dozvědět se o chovu a výstavách koček. Těšíme se na vás. Více


1. Povídání s kočičkami
Mini útulek Kočky Bohumín a os Maryška
pořádají cyklus podvečerů na „kočičí téma“.
První setkání na téma Felinoterapie-léčba kočkou se bude konat 23. září od 17 hod v Salónu Maryška nám. T. G. Masaryka v Bohumíně. Přijďte se pomazlit s kočičkami a s koťátky, a dozvědět se o účincích Felinoterapie a péči o kočky.
Těšíme se na vás. Více


Povídání s kočičkami – felinoterapie
Vysílání nového cyklu - besed o chovu koček uspořádané v salonu Maryška odborníky na slovo vzatými z bohumínského kočičího miniútulku se objevilo na stránkách videoarchivu města Bohumín. Podívejte se na video.


Jak dopadlo 1. Povídání s kočičkami – felinoterapie
(Miri Kocurová)
Pomalu se plnil klub os Maryška a já měla pořádnou trému. Když jsem vystoupila na pódium, abych přivítala návštěvníky, bylo to na mém hlase znát. Ale jakmile jsem začala představovat naše kočičky a pouštět je z přepravek mezi návštěvníky, tréma zmizela jako mávnutím kouzelného proutku a pak už bylo vše v pohodě. Micky se proplétaly pod nohama lidí, očichávaly nové prostředí a za chvilku lezly návštěvníkům na stoly, nechaly se hladit, chovat a mazlily se o sto šest.
Přednáška paní Mgr. Hilbertové byla velmi zajímavá. Hovořila všeobecně o felinoterapii načež přešla k jejímu konkrétnímu používání v jejich Dětském domově v Havířově. Závěrem nás seznámila s nádhernou prezentací felinoterapie v Dětském domově promítáním snímků z diaprojektoru.
Poté nastalo nezávazné povídání a dotazy na praktické věci při chovu kočiček jak v bytech, tak v rodinných domcích s možností výběhu ven včetně péče o plaché kočičky, které chodí jen na jídlo. Hovořilo se o krmivu, parazitech, očkování a kastracích tuláčků, ale také o činnosti našeho depozita. Kolik kočiček momentálně máme ve stavu, co spotřebují, jak je předáváme novým majitelům, kolik stojí kastrace, vakcinace a léčba nemocných zvířat a o skvělé spolupráci našeho depozita s AB vet klinikou, bez jejíž pomoci bychom léčbu tolika kočičích marodů nezvládli.
Na stolech byly k dispozici letáky o prospěšnosti kastrací a výživovém programu Fitmin Cat.
Každý návštěvník dostal vzorek krmiva Fitmin Cat a časopis od našeho sponzora - společnosti Dibaq.
Setkání provázelo příjemné mazlení a hraní si kočiček s návštěvníky. Našim „felinoterapeutkám“ se mazleníčko tak zalíbilo, že usnuly návštěvnicím na klíně a na závěr setkání, kdy jsme museli kočičky dát do přepravek, jsme spící Natynku a Sisi brali z klínů návštěvnic.
Na vstupném a příspěvcích jsme vybrali 1100,- Kč a dárcům poděkovali drobnými výrobky od našich dobrovolnic. Za příspěvky nakoupíme tolik potřebné stelivo a konzervy. Děkujeme os Maryška za umožnění uspořádání této a dalších akcí. Děkujeme MěÚ Bohumín, který nám letos přispěl na kastrace 20 000,- Kč.
Těšíme se a zveme vás na 2. Povídání s kočičkami - Chov a vystavování koček s panem PharmDr. Kabinou.
Miri Kocurová Mini útulek Kočky Bohumín

GALERIE FOTEK




Zpět