Oznámení


Pozvánka na křest
 6. prosince 2009, Redakce


Pozvánka Pozvánka
vážení a milí kočkomilové, dovolujeme si Vás pozvat na předvánoční setkání, pořádané u příležitosti vydání knihy O kocourovi, který přišel na Vánoce, doplněné besedou s Janem Čejkou a malým pohoštěním. Setkání a neformální křest knihy se koná v úterý, 15. prosince 2009, od 17. do 22. hod. v galerii Studio Paměť, Soukenická 29, Praha 1. Těšíme se na Vás.


15. prosinec 2009 ve Studiu Paměť, aneb O pokřtěném kocourovi, který přišel na Vánoce

16. prosince 2009, Markéta Holečková

Tak jsme včera pokřtili knihu O kocourovi, který přišel na Vánoce autora Clevelanda Amoryho (nakladatelství PRÁH). Tuto půvabnou a milou knížku doplnil předmluvou pan Jan Čejka, který několik minut po páté hodině neformální křest knihy zahájil. Poutavě vyprávěl o své práci, o problematice ochrany zvířat napříč světem a zdůraznil potřebu ochrany všech zvířat jak hospodářských, tak domácích. Seznámil přítomné s dalšími knížkami autora Clevelanda Amoryho a s jeho neúnavnou prácí pro ochranu zvířat.
Jeho zajímavé povídání upoutalo pozornost všech přítomných, kteří by s potěšením naslouchali ještě mnohem déle, ale kdesi vzadu zacinkaly sklenky s vínem, což znamenalo, že vše ke křtu knížky je připraveno. Připíjíme tedy na ten malý zázrak, že knížka O kocourovi, který přišel na Vánoce vyšla díky finančnímu zajištění pana Jana Čejky také u nás. Mnohokrát děkujeme.
Pár minut po šesté hodině byla knížka O kocourovi Polar Bear skromně, zato důstojně pokřtěna a začala zábava. Lidé se poznávali, vítali, diskutovali, předávali si své zkušenosti z ochranářské činnosti. K dispozici bylo vegánské pohoštění. O připravené pokřtěné knížky byl velký zájem a tak se na všechny nedostalo. (Nevadí, knížka je nyní na pultech knihkupectví a je možné si ji za 269,- Kč koupit.) První společnosti za práva koček, o.s., která neformální křest spolu se Sdružením Uměním na pomoc zvířatům z Černošic organizovala, se podařilo díky darům na vánoční nadílku opuštěným kočkám z Černošic vybrat 6.180,- Kč. Tyto peníze se rozdělí rovným dílem mezi obě sdružení, která je použijí na péči o opuštěné kočičky.
Na křtu panovala báječná a uvolněná atmosféra, ale vše musí jednou skončit. Poděkovali jsme p. Vovsovi majiteli Studia Paměť za „azyl“ a rozešli se nabiti novou energií a optimismem, že není vše ztraceno, že se snad něco zlepšuje, i když pomalu. Rozhodně to nikdo nevzdáme, vždyť máme dobrý příklad v Janu Čejkovi, Clevelandu Amorym a v dalších nadšených a obětavých propagátorech ochrany zvířat a stojí to za to!

FOTOGALERIE




Zpět