O nás


Zpráva o činnosti hodonínských andělů koček
 3. října 2005, Redakce
v období od 1.1. do 31.12.2005
Marie BRÁZDILOVÁ, Naďa TOMALOVÁ, HODONÍN



Motto: Práce pro kočky má největší smysl, když se opuštěné kočky vyléčí, vykastrují a umístí, aby se mohlo pomoci dalším opuštěným! Neustále pokračujeme v kastracích venkovních koček – plachých, které označené po kastraci vracíme do původních lokalit a přikrmujeme i přítulných, které léčíme, zbavujeme parazitů a umísťujeme do našich domácích depozit, abychom jim následně hledali nový domov inzercí na webových stránkách, osobní nabídkou a prezentací na umísťovacích výstavách v Praze (což je pro nás cca 300 km).
Kulík u cukrovaru Klece - karanténa Voliéra Krmení doma Čí je to vlastně oběd

Smečka Spaní V koši

Dvouklec - výstava Naďa a Maja na výstavě Únava po výstavě

Pomáháme sociálně slabým a starým lidem, kteří se starají o opuštěné kočky, ale nemají finance na kastraci.
Úspěšně se staráme o osvětu ohledně kastrací a péče o kočky formou informačních nástěnek v obchodních centrech a vylepováním letáků, ale Nástěnka bohužel neúspěšně vedeme neustálý boj s vedením města o vhodné prostory pro útulek a finanční zabezpečení naší práce.

Leden 2005

Když byla Cilka zdravá Do Brna jsme vezly na oční operaci zrzečku Cilku – po vakcinaci u ní propukl Herpes virus. Následně bohužel došlo k obnovení vředu a tak museli lékaři přikročit k odstranění očíčka. Za 2 operace oka, kapky, gely a antibiotika jsme zaplatily cca 4.000,- Kč. Cilka našla svůj nový domov v dubnu na umísťovací výstavě v Praze
Barunka FIP úmrtí Jedna kočička odešla do kočičího nebe pro nevyléčitelné onemocnění slinivky a střev, jeden ze smutných případů, které přes veškerou snahu neovlivníme.

Únor 2005

Po dlouhé a zpočátku neúspěšné snaze se nám podařilo odchytit a nechat vykastrovat 2 kočičky ze sídliště, obě jsou už umístěné. Poté jsme se ujaly přítulného dospělého kocourka Filípka, který se vyhozený choulil v nemocniční zahradě na sněhu. Stal se z něj velký mazel a rovněž už našel svojí novou rodinu na umísťovací výstavě v Praze, které dle zpráv suverénně šéfuje.
Filípek z nemocnice Ve stejné zahradě se objevil polodivoký kocourek – hubl, škrábal se a škubal si chomáče srsti. Veterinář pomohl protialergickou injekcí a ošetřením proti blechám.
Vzápětí nato nám telefonovali z domova důchodců abychom si přijely pro kočku, která se cca měsíc okolo domova pohybuje, a to i přes to, že ji babičky rády krmily. Mášu jsme nechaly vykastrovat a vyléčit ouška od roztočů a pak byla úspěšně umístěna do nového domova na výstavě v Praze.
Máša - domov důchodců Pomohly jsme s kastrací nalezené kočičky nezaměstnané paní, která se na nás obrátila o pomoc a kočičky se poté ujala krmička. Hana hlásila, že U cukrárny přibyl nový strávník – velmi vyhublý, zjevně nemocný a hlazení přístupný kocour. Nemohly jsme ho tam nechat, odvezly ho na veterinu. Potřeboval hlavně antibiotika a kvůli značkování v depozitu i vykastrovat. Bohužel nesnesl čekání v kleci, prokousal se ven a při zmarnění jeho útěku pokousal otce naší veterinářky. Z toho důvodu jsme ho nemohly vzít na umísťovací výstavu. Smůla ho provází i dál – přestože našel novou rodinu v okolí, péče o něj nebyla v pořádku a kocourka jsme museli odebrat. Hledá vhodný domov dál.

Bilá z cihelny - Máňa Březen 2005

v cihelně jsme přes odpor vrátného, který nám vyhrožoval psem, odchytily 2 bílé plaché kočičky: Máňu a její dceru Máničku, nechaly vykastrovat a následně vrátily zpět. Mají tam svou paní, která se o ně stará, zatímco u nás kvůli obrovské plachosti odmítly přijímat během rekonvalescence po operaci potravu, nedaly by se umístit.

V nemocniční zahradě těžce onemocněla zápalem plic námi vykastrovaná kočička Mikeška. Vzaly jsme jí k sobě a denně vozily na injekce. Uzdravená se šťastně vrátila do své lokality, ke své volnosti, kterou nechtěla vyměnit za náš malý depozit.
Poté jsme nechaly vykastrovat 2 odrostlá koťata, která jsme na podzim zachránily z kontejneru na lisování papíru. Obě našla láskyplný domov přímo v Hodoníně u sestry Nadi Tomalové.
Následně nás kontaktovala MVDr. Jůzová, zda se neujmeme kocourka s tříštivou zlomeninou stehenní kosti sraženého autem, kterého lidi zachránili a zaplatili mu první léčbu, ale nechat si ho nemohli. Operaci jsme domluvily u specialisty MVDr. Šimka až v Senici na Slovensku, takže jsme kocourovi Vašíkovi musely vyřídit i cestovní pas. Operace stála 4000,- Kč + cesta 400,-. Vašíka nemůžeme zatím umístit, neboť léčba není zcela skončena (chybí 2. kontrolní rtg), ale pohybově je na tom tak, že je mu dvůr malý.
Operatér Vaška Vašek po operaci A znovu jsme jely do nemocniční zahrady pro kočičku se zraněnou nohou. Po ošetření v narkoze zůstala zcela přítulná Kleopatra v našem depozitu a je v internetové nabídce.


Duben 2005

4. dubna jsme se zúčastnily Jarní umisťovací výstavy opuštěných koček, kterou v Praze pořádaly kocky-online a OS. podbrdsko a podařilo se nám umístit všech 10 nabízených kočiček.
Volala nás vnučka po zemřelé majitelce kocourka a žádala nás o pomoc. Kromě toho že čeká miminko, má i velkého psa který na Matese útočí a nikdo jiný z rodiny si ho vzít nechce. Mates po zemřelé babičce Nechaly jsme Matese vykastrovat, umístily ho do internetové nabídky a daly výzvu do novin, bohužel zatím bezvýsledně. Kocourek je ve velkém stresu, naléhavě hledá domov – pomozte!
Poté jsme byly upozorněny na strádající kočičku v domku vedle sídliště – po rozhovoru ji majitel rád svěřil do naší péče. Nyní je kočička vyléčená, vykastrovaná a čeká na umístění. Následně jsme se ujaly kočičky ze stejného sídliště a nechaly ji vykastrovat. Prozatím se léčí kvůli neustálému kašli.
V osadě Finské domky nalezla majitelka již 3 kocourků dalšího zatoulaného, kastrovaného a velmi přítulného. Nechaly jsme ho vyšetřit, našly původního majitele, který ho nechtěl. Nyní má novou hodnou a mladou majitelku.
Poté nám přímo do naší zahrady hodil někdo večer přes plot bílomourovatou asi sedmiměsíční kočičku, velmi vyčerpanou a hladovou, spala následně nonstop 3 dny. Vykastrovaná se pak umístila pro svoji obrovskou přítulnost na pražské umisťovačce.
Na upozornění jsme navštívily osadu Nesyt u bývalého statku, cca 3 km od Hodonína. V domcích bez sociálního zařízení žijí výhradně lidé z velmi slabých sociálních skupin. Přesto se právě tito lidé ochotně ujímají nalezených a opuštěných zvířat, ačkoliv nemají prostředky na veterinární péči. Rády jsme pomohly více rodinám – např. 6 koček jsme nechaly vykastrovat, dalším jsme vyléčily ušní svrab, jen velmi nemocná kočička Johanka zatím musí zůstat v naší péči. Pokoušely jsme se pomoci kočičce se zraněnou nohou, ale dle veterinářky jde o nevratné porušení nervu. Žije tam tedy sice s handicapem, ale u milující rodiny!

Nemajetní, ale krmí Dvě vykastrované kočičky Další kastrovaná kočička

Květen 2005

15. května jsme se zúčastnily 18. umisťovací výstavy opuštěných koček, kterou v Praze pořádal PSOZ a umístily 3 kočičky.
Obrátila se na nás Městská policie a pracovníci mateřské školky s žádostí o odchyt a odnesení kočičky, která se cca 14 dnů snažila dostat dovnitř. Zjistily jsme, že po celou tu dobu nikoho z nich nenapadlo kočku nakrmit nebo nás zavolat alespoň dříve. Na náš udivený dotaz neměli odpověď. Zdravá Amálka po odstranění ušního svrabu, navakcinování a kastraci čeká u nás na hodného majitele.
Nato telefonovala paní ze sídliště Za radnicí, že nalezla kocoura a kočičku a požádala o pomoc s kastrací, s tím, že je ochotná si je nechat. Pomohly jsme a tak mají kočénky báječný domov. Poté volala paní, majitelka kocoura, že krmí venkovní přítulnou kočičku, ale má strach, aby nebyla nemocná a nemnožila se. Dlouhosrstou kočičku jsme nechaly vykastrovat, veterinářka přidala antibiotika a my nakonec přemluvily paní, aby si nechala ke kocourkovi ještě tuhle krásnou kočičku a dohlédla na její doléčení.
Paní která se již v dubnu starala o kocourka Zikyho (umístěn na výstavě v Praze) nám přinesla dalšího nalezence. Nechali jsme kocourka na naše náklady vykastrovat, zbavit ušního svrabu a blech a protože naše depozita byla před další umísťovací výstavou plná, paní se nabídla do té doby o něj postarat. Na výstavě byl kocour úspěšně umístěn.

Červen 2005

Začátkem června nás zavolali hasiči, někdo jim nahlásil zraněnou nepohyblivou kočičku na parkovišti Bří. Čapků, abychom se o ni postaraly. Kočičku jsme odvezly okamžitě na veterinu. Její stav byl velmi špatný, zranění hlavy a čelisti se nedalo léčit. Je už v kočičím nebi. V neděli 12. 6. v nemocnici, kde paní Tomalová pracuje, se na ni obrátil sloužící doktor. abychom se ujaly koťátka, které jedna sestra nerozdala a chce ho utopit. Prostřednictvím doktora jsem ji vyřídily, aby nám kotě ihned přivezla. Mimo tuto náplň se každá staráme doma o průměrně 10 koček, některé z nich jsou dlouhodobě nemocné, takže musíme jezdit na veterinu většinou denně. Všechny příběhy ani vypisovat nelze, o plachých kočičkách, které jsou vráceny do své lokality nepíšeme.

Od 1. ledna do konce června 2005 jsme:
umístily celkem 17 koček
nechaly vykastrovat 32 koček 1 kastrace stojí 600 Kč
nechaly vakcinovat 32 koček 1 vakcinace stojí 210 Kč, vakcinuje se 2x, po měsíci

Měsíčně platíme za veterinární ošetření a kastrace cca: 10 000 Kč
Měsíční náklady na krmivo a stelivo činí: 6 000 Kč
Měsíční cestovné na veterinu, odchyt a odvoz ke kastracím, nákupy krmiva, rozvoz krmičům činí cca: 700 Kč
Pokud se účastníme výstav nutno přičíst náklady na benzín:1 400 Kč

Celkové náklady od 1. 1. do 30. 6. 2005 činí cca:70 600 Kč

Červenec 2005

Hotový nával koťat. Obrátila se na nás stará paní Kolářová, u které opuštěná kočka porodila 3 koťata a ona nezvládla péči o další 4 kočky. Otylku, Julinku, Lízinku a Vilíka jsme odvezly k nám a po ošetření a kastraci je umístily, paní jsme ošetřily její kocoury a psa proti parazitům. Naše paní krmička, pí. Mikulášková, nás zavolala pro 3 opuštěná koťata (Albínka, Sisinku a Nácíčka), odvezly jsme je k nám, ošetřily a umístily do Jindřichova Hradce a Hodonína. K dalším 2 koťatům (Viktorce a Amálce) nás zavolaly paní ze mzdové účtárny. Tyto kočičky jsme po kastraci umístily do Tábora. Ze sídliště Bažantnice nám přinesli 2 zubožená dvouměsíční koťata, kocourek Fešáček umřel na zauzlení střev, kočičku Drobinku se podařilo vyléčit z průjmu a umístit až do Klatov. K záchraně zazděné kočky se 3 koťaty nás zavolali hasiči a Městská policie, udělaly jsme ve zdi díru a po 14 dnech zvířata odchytly. Plachou mámu jsme po kastraci vrátily zpět, kocourky Barvínka, Filípka a Macíka vyléčily, ochočily a po kastraci umístily. Poté nás volala fa. Talbot k odchytu kočky s kotětem. Kočku Mindu jsme po kastraci umístily u pí. Janíkové, bohužel paní nedodržela pokyny, pustila kočku ven a Minda se ztratila. Mindino tříměsíční kotě Lola se má dobře u pí. Skalkové v Hodoníně. Dalším přírůstkem byla dvouměsíční Šmoulinka, která prosila o jídlo v holičství a tříměsíční Matýsek, který byl odložen v zahradě na kraji města. Většinu z těchto rozkošných koťátek jsme umístily do láskyplných domovů
Albínek Filípek Drobinka

Srpen 2005

Na sídlišti u Lázní bylo vyhozeno kotě, které jsme nazvaly Bela a po vyléčení umístily v Hodoníně. Poté nám od jezu řeky Moravy přinesli dvouměsíčního kocourka Fifipírka na pokraji naprostého vysílení, zatím na nový domov čeká. Od naší pí. veterinářky se k nám dostala čtyřměsíční kočička Bublinka, zachráněná na vesnici od trápení dětmi. Bublina po kastraci našla domov na umisťovací výstavě v Pze. 14. 8. se dočkala láskyplného domova u pí. Bezděčkové v Hodoníně i kočka Kleopatra, které jsme vyléčily zhnisanou tlapku a nechaly ji vykastrovat v dubnu Malíř pokojů, který maloval v depozitu pí. Tomalové se zmínil, že se k němu přitoulala kočka, u nich je zvykem koťata topit a tak mu pí. Tomalová nabídla, že nechá číču vykastrovat, naštěstí to s povděkem přijal. Poté se na nás obrátila pí. Dvořáková s nalezenou kočkou, nabídly jsme jí, že pokud si číču nechá, dáme ji vykastrovat, kočička tak našla nový domov. Následně našla členka pí. Veselská 3 koťata v zahrádkách na Výhoně. Rozinka a Artur jsou již umístěni, Oskar zatím čeká na nový domov u pí. Veselské. Všichni 3 jsou vykastrováni. Sestra pí. Tomalové našla v motoru auta schovaného 2 měsíčního kocourka Edu. Velice naříkal, byl strašně zablešený, po vyléčení a zbavení parazitů našel nový domov zároveň s kočičkou Rozinkou u manželů Ruskových v Otrokovicích. Následně našla pí. veterinářka na procházce vinohradem kočku Rozárku. Kočičku jsme nechaly kastrovat, po čase onemocněla a přes veškeré léčení závažné infekci podlehla

Fifipírko Belinka Minda

Září 2005

Další příval opuštěnců. U Centrumu (OD) jsme odchytly ke kastraci kočku, která se přidala k našim plachým kočkám, přikrmovaným ve dvoře. Po rekonvalescenci jsme ji vrátily zpět s označeným nastřiženým uchem. Tím označujeme venkovní kastrované kočky, aby se nestalo, že budou znovu odchyceny ke kastraci. Obrátila se na nás paní z Pančavy, zda bychom si nevzaly přitoulanou kočku, která vrhla koťata. Podařilo se nám ji přemluvit, aby si je nechala a kočku jsme vykastrovaly. Stará paní se ujala kočky od mladých sousedů, kteří odjeli pracovat do Německa, onemocněla a tak se obrátila na nás. Kočky jsme se ujaly. Bleška je vykastrovaná a v nabídce internetu.V bývalém areálu Cukrovaru, kde kočky žily mnoho let, se začalo bourat za účelem výstavby obchodního centra. Před bouráním Redlichovy vily, jsme se pokoušely mockrát odchytit plachou kočku, která na rozdíl od ostatních neodešla kvůli ruchu staveniště. Zjistily jsme, že zřejmě byla v časové tísni a musela tam porodit. Naštěstí ne ve sklepě bourané vily, nýbrž v naší vyteplené boudě, kterou jsme jim tam daly na zimu. Přesunuly jsme její koťata do odchytky, aby šla za nimi. To byl jediný způsob, jak ji odchytit. Odvezly jsme je na veterinu, kde doktorka zjistila, že koťata kočka ve spěchu a stresu nestihla ošetřit. Pupeční šňůry byly zamotané, koťata byla poškozená a umřela. Kočku jsme ošetřily a vykastrovaly a umístily do jiné lokality. Na náš inzerát, kde žádáme o pomoc opuštěným kočkám, se nám místo pomoci ozývají lidé, abychom pomohly my jim s kočkami. Zavolala paní Jonášová z Mutěnic, že otec chce zabít jejich 3 kočky, protože mají pořád koťata. Kočky jsme jim vykastrovaly.

Rozárka Oskar Artur Rozinka Eda

Říjen 2005

9. října jsme se zúčastnily 19. umisťovací výstavy opuštěných koček, kterou v Praze pořádal PSOZ a umístily 2 kočičky. Poté pí. Dobešová našla U Zelené lékárny 4 měsíční kočičku, požádala nás abychom se jí ujaly, kvůli psovi si ji nemohla nechat. Zuzanka je již vykastrovaná a čeká u nás na umístění. Ze Strážnice nás poprosila o pomoc Katka Kalužová, která se tam stará o kočky. Potřebovala pomoci jak s odchytem koček vyhozených za městem v poli u parkoviště, tak s umístěním. Kočku-matku přejelo auto, zůstala po ní 4 koťata. Dvě z nich Luisu a Lotku jsme vzaly k nám, kde čekají na umístění, jsou již vykastrované, zbývající umístila Katka. Krmička u špitálu, pí. Mikulášková, opět našla vyhozené koťátko, které jsme vzaly k nám. Mopinka těžce onemocněla a s ní další 2 koťata Oliver a Bivoj. Bohužel obě podlehla panleukopenii, pro koťata nevyléčitelné nemoci. Z Moravského Žižkova se na nás obrátila paní o pomoc pro 5 měsíční na poli nalezenou Adélku. Měla už 3 kočky a je nezaměstnaná, nemohla si ji nechat. Adélku se po kastraci podařilo brzy umístit u zdravotní sestry pí.Valové z Hodonína. Do veterinární ordinace přinesly děti nalezenou kočičku Olušku. Přijaly jsme ji, vykastrovaly a podařilo se ji umístit do Platan u Kolína. Manželé Richterovi píší SMS, jsou z Olušky nadšeni. Následně jsme byly požádány pí. Novákovou z nadace Felis o pomoc s odchytem kočiček z provozovny v závodu Ploma. Odchytly a vykastrovaly jsme tam 5 koček a 1 kocoura. V Plomě se před časem ujala koťat pí. Vrzalová z Lužic. Zvířata nevykastrovala, stav jí přerostl přes hlavu a navíc jí vyhořel domek. Pomohly jsme jí s léčením na smrt nemocného kocourka, kočičku Pusinku a Julinku jsme vyléčily a čekají u nás na umístění. Vykastrovaly jsme od ní další 2 kocoury a 4 kočky (včetně Pusinky a Julinky). Ostatní kočky jsme jí ošetřily proti parazitům. V sousedství jsme u romské rodiny vykastrovaly kočku a odblešily jejich kocourka a 2 pejsky, byli v katastrofálním stavu. Vyrobily jsme jim zateplené boudy a přivezly obojky a vodítka, a vysvětlily dětem, že zvířata potřebují procházku. Z Broumovic se na nás obrátili o pomoc babičce Kočišové, která má již 11 koček a je to nad její síly. Vykastrovaly jsme 5 koček, kromě koťat. V zahrádkách Na Štěpnici se potuluje mnoho koček. Dozvěděly jsme se, že hodonínští občané sem přijíždějí, aby se zbavili nechtěných koček a koťat. Na jedné z těchto zahrádek krmí přijaté kočky pí.Jonášová, naše členka. Odchytly a vykastrovaly jsme odtud 14 koček, které jsme vrátily zpět. .

Zuzanka Adélka Oluška

Listopad 2005

opět bylo vyhozeno kotě U Zelené lékárny. Pí. Haunoldová nám ho předala z důvodu alergie svého synka. Žofinka byla asi 2 měsíční, podvyživená kočička se zápalem plic a ušním svrabem, jaký svět ještě neviděl. Po měsíci léčení není její stav ještě dobrý.
Na Sacharovově ulici našla pí. Rakvicová kocourka, kterého nám předala. 5 měsíční Šimon měl silně zahnisané oči a rýmu, nyní je zdravý a čeká u nás na umístění.
Další ze soc. slabých se na nás obrátila pí. Preclíková z Milotic. Ujala se 2 toulavých koček, které jsme jí pomohly vykastrovat.
Z bývalého sklenářství nás požádali o odvezení přitoulané kočky s koťaty, protože na zimu odjíždí pryč. Roční kočička Moly je již vykastrovaná a čeká u nás na umístění. Její tříměsíční koťata Bertík a Bertička se ochočují každým dnem a pojedou na výstavu do Phy.
Od činžáků v Bažantnici nás prosila o pomoc pro vyhozenou kočku pí. Konečná. Mikinu jsme vykastrovaly, čeká na umístění u nás. Druhý den se pí. Konečná ozvala znovu, ve vedlejším činžáku odvezli majitelku kocoura s mozkovou příhodou do špitálu. 5 letý Mikeš zůstal u vchodu, kde ho jedni krmili, ale někteří zase kopali. Mikeš je už vykastrovaný a čeká u nás na umístění.
Na naší nástěnce, vyvěšené v čekárně rehabilitace našla naše číslo pí. Kozáková, která se ujala vyhozené kočičky se 3 koťaty. Pomohly jsme jí s kastrací.
O pomoc pro koťata v Mor.Písku nám zavolala Zuzana Fenclová, našla prosbu na internetu. Do Písku jsme jely, domluvily s paní zda by nemohla koťata nechat u sebe do výstavy, protože už je nemáme kam uložit. Rézinka a Vojta čekají na umístění. Tento měsíc se podařilo krásně umístit kocourka Vašíka k manželům Šišákovým do Březolup, příběh o jeho operacích je na našich stránkách.

Prosinec 2005

někdo hodil k nám do zahrady 5 měsíčního kocourka. Piškot byl u nás hned jako doma, nevadily mu ostatní kočky. Pojede na výstavu do Prahy.
Po měsíčním léčení bohužel podlehla zápalu plic kočička Žofinka.
Pod viaduktem našla naše členka Lucka Malečková opuštěnou bílorezavou 3 měsíční kočičku Lucy a vzala ji do péče k sobě.
Do Mor.Písku jsme se vydaly na pomoc pí. Mišurcové, která nezvládala vyléčení průjmů koťat. Vozily jsme je na veterinu na injekce a vyléčily je. Bohužel poté bylo u Vojty zjištěno onemocnění FIP, je v kočičím nebi, Rézinka čeká na nového páníčka.
Na umisťovací výstavu do Prahy jsme bohužel kvůli počasí nejeli. Takže máme plná depozita koček.
O pomoc s plachými kočkami ve statku Mikulčicích se na nás obrátila zdrav.sestra D. Koláčková ze špitálu. Odchytaly a vykastrovaly jsme 9 koček, které jsme po rekonvalescenci, vyléčení a zbavení parazitů vrátily zpět.
Pod viaduktem byl vyhozen další chlupáč, mourek s bílými ponožkami- Buráček, čeká na domov.
Náš inzerát o pomoc si přečetl pan Pouchlý a obrátil se na nás o radu. Přitoulal se k němu na chalupu kocour a pán nevěděl, zda ho dát vykastrovat. Kocour už je po kastraci a pan Pouchlý řekl, že nám občas vypomůže krmivem. Moc mu děkujeme.
Městská policie volala, zda se ujmeme kočičky, která byla dva dny na stromě a neuměla slézt. V dešti ji sundali přivolaní hasiči, tak dostala jméno Dešťovka. Podařilo se ji za týden umístit do Brna i s Ferdou, který byl u nás od listopadu.
Krmička u lázní našla vyhozené, černé, ochočené kotě. Kocourek Emilek čeká na umístění.
Na Štědrý den přivezla Městská policie 5 měsíčního zrzečka Adámka, který byl nalezen holčičkou u elektrárny. Čeká na umístění u nás.

O nás a příbězích našich zvířat můžete číst na : www.kockaapravo.cz
Od července do konce prosince 2005 jsme:
umístily celkem 30 koček
nechaly vykastrovat 78 koček 1 kastrace stojí 600 Kč
nechaly vakcinovat 45 koček 1 vakcinace stojí 250 Kč, vakcinuje se 2x, po měsíci

Měsíčně platíme za veterinární ošetření a kastrace cca: 10 000 Kč

Měsíční náklady na krmivo a stelivo činí: 10 000 Kč

Měsíční cestovné na veterinu, odchyt
a odvoz ke kastracím, nákupy krmiva
a rozvoz krmičům činí cca: 1 000 Kč

Pokud se účastníme výstav nutno přičíst: 1 500 Kč
nákladů na jednu akci
---------------------------------------------------------------------------------
Náklady od 1. 7. do 31. 12. 05 činí cca:127 500 Kč
Celkové náklady od 1. 1. do 31. 12. 05 činí cca:197 000 Kč
 
  -------------------------------------------------------------------------------
Potýkáme se s kritickým nedostatkem finančních prostředků. Město nám letos přispělo pouhými 10 610 Kč na osvětu a monitoring, a to přesto, že suplujeme jeho povinnost péče o ztracené či opuštěné kočky.

Prosíme Vás, podpořte nás libovolným příspěvkem, jehož hodnotu si můžete ve smyslu zákona č. 586/1992 Sb. o daních odečíst z daňového základu.


Tím končí zpráva o letošní činnosti členské základny První společnosti v Hodoníně, zpráva o andělech strážných hodonínských koček, paní Marii Brázdilové a paní Naděždě Tomalové. Díky jejichž obětavosti se letos podařilo zachránit celkem 119 opuštěných koček včet. koťat, z nichž umístily do láskyplné péče 47 zvířat, nechaly vykastrovat 110 a vakcinovat celkem 77 zvířat, z čehož musely vrátit zpátky do původních lokalit 5 pro plachost nedomestikovatelných kočiček, kterým zajišťují přikrmování. 5 zvířat musely nechat uspat z důvodu nevyléčitelné nemoci.
BRAVO, děkujeme vám, kéž by takových bylo více.




Zpět