Charitativní obchůdek
Ve prospěch opuštěných kočiček


KOČIČÍ POVĚSTI – přispějte na opuštěné kočičky
 14. prosince 2004, redakce


Krajiny s kočičíma očima


 Všimli jste si, že každá krajina se na nás dívá? Jaké má oči, to záleží na našem srdci, co je mu milé. Máme ještě vůbec schopnost vnímat věci a jevy, které zůstávají při letmém pohledu ukryté? Máme čas a chuť se zastavit, oprostit se od všeho a nechat na sebe působit duch místa, kde se právě nacházíme?
 Všichni žijeme poněkud zběsile a život nám utíká jako zpěněná řeka. Máte-li chvíli čas, rozhlédněte se po kraji, který vám není lhostejný, a nechte se sebe působit barvy, vůně, zvuky, tvary. Pocítíte-li lehkost a volnost, které vás nadnášejí, a chce se vám najednou rozběhnout se k obzoru, stojíte v té pravé krajině. Rozhlédněte se a hledejte její oči. Na někoho krajina vykoukne očkama sedmikrásek, na druhého se zadívá modrýma očima pomněnek, na dalšího juknou oči sasanek, blatouchů, podbělu, pampelišek, jiný vnímá oči právě vyloupnutých kaštanů, tolik podobných očím jaloviček, pasoucích se nad silnicí.
 Někomu zas učarovaly tmavomodré oči trnek u polních cest či se zhlédl v očkách borůvek. Nebo vás znepokojuje vyzývavá červeň očí jeřabin, šípků a brusinek? Ani oříškové oči lískových keřů nesmím zapomenout. Jsou teple nahnědlé a konejšivé…
 Kdo však hledáte tajemství, vnímáte v každém místě především oči kočičí. Vykukují na vás všude – z okének, ze stájí, z vysoké trávy, ze stodol, za chalupami, za ploty, blýsknou se i ze stromů… Jsou to oči odhadující, proměnlivé a člověk často znejistí, protože má pocit, že dohlédnou až na dno duše.
 Upřený pohled kočičích očí, kdy je možné ponořit se do tmavé hlubiny rozšířené zornice, z níž to nečekaně začne zeleně světélkovat, je jako závan věčnosti. Už… už snad odhalím tajemství vesmíru a nekonečna… mám to na dosah ruky… stačí se jen upřeným pohledem vnořit hlouběji… hlouběji… ale ne! Kočička náhle přivře oči, slastně se protáhne – a je po tajemství. Kočky umějí střežit svá tajemství…


Přispějete na péči o opuštěné kočky částkou od 300,- Kč a dostanete od nás tuto knížku jako dárek, kterým můžete potěšit nejen sebe, ale i své blízké.
Celý Váš dar bude využit na péči o opuštěné kočky.

Příspěvek lze ve smyslu zákona č. 586/1992 Sb. o daních odečíst z daňového základu.

Knížku získáte na adrese První společnosti za práva koček:

Na Bluku čp. 431, 252 28 Dolní Černošice
mobil: 737 601 008, e-mail: prava.kocek@atlas.cz


Chcete-li knížku poslat poštou, nezapomeňte nám sdělit svou adresu.
Poštovné a balné v ČR je 40,-Kč.

Č.ú.: 2100296450/2010 Fio banka
K.symbol: 558
V.symbol: 777



Poděkování a výsledek autogramiády 2. prosince 2004 - nové fotky -
První společnost za práva koček si tímto dovoluje poděkovat všem zúčastněným na autogramiádě knížky "Kočičí pověsti". Znovu děkujeme panu Janu Čejkovi Phd., bez jehož finanční podpory by tato půvabná knížka nespatřila světlo světa. Děkujeme nakladatelství Waldpress a tím i manželům Waldovým za propůjčení Malého Španělského sálu, ve kterém se slavnostní autogramiáda konala. Děkujeme žákům Základních uměleckých škol z Černošic a Prahy 2 – Taussigova 8 a tím také jejich profesorům, a sice paní profesorce Haně Bláhové a manželům Čisteckým, za úchvatnou výtvarnou výzdobu a úžasný hudební doprovod koncertu na flétny dětského pěveckého sboru Moudivláček. Děkujeme všem laskavým hostům, přátelům, kolegům a příznivcům za účast na této slavnosti a za finanční podporu činnosti naší Společnosti. Vážení hosté si odnesli celkem 52 knížek - Kočičí pověsti a 4 sborníčky výroků o zvířatech – Hlasy pro němou tvář. Společnost od nich získala příspěvky na péči o opuštěné kočičky celkem ve výši 9.120,- Kč. Děkujeme vám všem.
Za První společnost za práva koček Alice Oppová

Hezky napsali na kocky-online.cz
Knížka stojí 160 Kč, poštovné a balné 40 Kč (dohromady vás tedy Pověsti, zaslané poštou, přijdou na 200 Kč). Objednávat je můžete na adrese prava.kocek@atlas.cz. Myslím, že se jedná o velmi dobrý nápad na vánoční dárek - zejména v případě, že je obdarovaný kočkomilem :-)


GALERIE FOTEK - Ing. Ondřej Martínek -


GALERIE FOTEK - Soni Jahelkové z Lázu -


GALERIE FOTEK - Redakce -