Doporučená literatura


Péče a zdraví (7 titulů)
 , Redakce


Autor: Carl Zimmer
Název: Vládce parazit
Nakladatelství: Paseka
Popis:
Celá staletí byli paraziti většinou jen součástí našich úděsných snů, hororových vyprávění a temných zákoutí vědy. Teprve Carl Zimmer, autor oceněný řadou cen, podnikl fantastickou cestu do tajemného světa parazitů a odhalil nám jejich podivuhodný svět. Jeho čtivě napsaná kniha, první svého druhu u nás, shrnuje nejnovější a nejzajímavější přínos moderní parazitologie. Ukazuje nám svět, v němž paraziti ovládají mysl svých hostitelů. Svět, v němž jsou mistry chemické války a kamufláže. Svět, v němž paraziti zásadně ovlivňují evoluci. Svět, v němž jsou vlastně převládajícími druhy.

Terapie Autor: Christian F. Schrey
Název: Terapie urgentních stavů u psa a kočky
Nakladatelství: Grada
Popis
V publikaci jsou uvedeny jednotlivé konkrétní případy, se kterými se může veterinární lékař ve své praxi setkat a postupy jejich řešení. Tato mimořádně praktická publikace splňuje cíl, který si autor vytkl. Přináší základní informace, které jsou nutné k rychlému a profesionálnímu zvládnutí urgentních stavů postižených zvířat. Dále zde čtenář nalezne návod k dalšímu postupu při zvládání těchto stavů - infusní terapii, antibiotika, analgetika, sedativa, zmíněny jsou samozřejmě i další potřebná léčiva. Jedná s o překlad knihy NOTFALLTHERAPIE BEI HUND UND KATZE známého německého odborníka, kterou vydalo nakladatelství SCHATTAUER. Knihu přeložil MVDr. Leoš Landa, Ph.D.

Autoři: Pitcaim, Richard, H. - Pitcaim, Susan, Hubble
Název: Přírodní medicína pro psy a kočky
Vydavatelství: Pragma Hodkovičky

Jde o aktualizované a rozšířené vydání této oblíbené knihy o přírodní péči o zvířata, kterou napsal veterinář Richard H. Pitcairn a jeho žena Susan Pitcairn - oba jsou uznávaní specialisté na výživu zbavenou chemikálií, péči a přírodní léčbu domácích mazlíčků.





Autor: MVDr. Květoslava Mahelková
Název: Zvěrolékař pro kočku aneb kočka ve zdraví a nemoci
Vydavatelství: Fauna Magazín, Brno 2004

Přehledná a pro laické čtenáře přístupným stylem napsaná publikace přináší důležité a aktuální informace o specifických nemocech koček a jejich diagnostice, léčbě i prevenci. Pro začínající chovatele i mnoho užitečných rad jak se o kočičky správně starat.




Autor: Vera Weingartnerová
Název: Naše kočka je nemocná
Vydavatelství: Svoboda servis Praha

Vera Weingärtnerová v knížce "Naše kočka je nemocná" popisuje všechny možné kočičí nemoci, v souvislosti s masem je zajímavá zejména kapitola "Aujeszkyho choroba" - Jedná se o virovou infekci se smrtelným průběhem, která se do těla dostává prostřednictvím pojídání vepřového masa a průběh nemoci silně připomíná vzteklinu... Důležitá je i souvislost mezi krmením vepřovým masem a následným ochrnutím, sliněním, intenzivním škrabáním a vyčerpaností. Pokud byla vaše kočka touto nemocí nakažena, bude žít již jen 48 hodin. Důrazně vás proto žádám, abyste nikdy nekrmili vepřovým masem.


Autor: Pavel Váňa
Název: Léčení zvířat podle bylináře Pavla
Vydavatelství: ISBN 8072811622 Eminent

Autor věří, že se kniha o léčbě domácích a užitkových zvířat stane vaším pomocníkem při problémech, které zvířata mívají. Vedle terapeutického účinku nepochybně oceníte i finanční nenáročnost léčby pomocí bylin a přírodních prostředků.





Autor: Bruce Fogle
Název: Co je s mou kočkou?
Vydavatelství: Knižní klub, 2005

Nepostradatelná příručka pro majitele koček, kteří chtějí svým domácím mazlíčkům poskytnout nejlepší péči. Postupové diagramy vám krok za krokem pomohou stanovit nejpravděpodobnější diagnózu a najít nejvhodnější řešení.
Oceníte rady pro okamžitou pomoc
Kompletní informace o všech aspektech péče o zdraví zvířat
Příznaky specifické pro určitá plemena




Zpět