Depozitum Příbor


Léčené kočky
 19. března 2010, Václav Vlček


Bobo Kocourek BOBO
(Václav Vlček depozit Příbor 23.2.2015)
Asi 10 - 12letý černý přitoulaný kocourek Bobo při jídle žalostně naříkal a jídlo vyplivoval.Veterinář mu musel ošetřit silně zahnisané a zanícené dásně i vytrhnout 4 ulámané zbytky zubů.Po několika dnech už Bobo spokojeně pojídal s ostatními kočkami.


Micánek Kocourek MICÁNEK
(Václav Vlček depozit Příbor 23.2.2015)
Asi roční pouliční kocourek Micánek byl po odchycení na pozemku depozita převezen k veterináři ke kastraci. Při prohlídce bylo zjištěno že jedno varlátko je zakrnělé a druhé vrostlé dovnitř těla. Při operačním zásahu byl objevený na vrostlém varlátku zhoubný nádorek. Kocourek je v pořádku.


Miki Zraněný kocourek Miki
(Václav Vlček depozit Příbor 8.4.14)
Depozitní asi 5letý kocourek Miki byl zkopaný lidským netvorem. Výsledek - operace pravé přední tlapky, naštípnutá pravá spodní čelist, několik vyražených zubů, otřes mozku. Byl nalezený až 3 den po zranění ve velice špatném stavu. Přes veškerou péči se zotavuje jen pomalu. Snad ale už brzy bude v pořádku. Jen hluboký šrám na kočičí duši zůstane zřejmě dlouho.


Boženka Kočička Boženka
Přitoulaná černá postarší kočenka Boženka při jídle žalostně naříkala. Při kontrole u veterináře byly zjištěny zahnisané a zanícené dásně se zbytky zubů. Všechny zuby musely být vytrhány,Božence se po pár dnech znatelně ulevilo...


Šatilka
Kočička Šatilka
Postarší černá kočička Šatilka se přitoulala v červnu 2013 na pozemek depozita ve velice špatném stavu. Po veterinárním ošetření se zjistilo že má problémy s ledvinami. Byly nasazeny léky, stav se zlepšil a stabilizoval. Po 2 měsících začala při jídle silně naříkat. Dásně byly zahnisané, zuby ulámané. Po vytrhání zubů se Šatilce značně ulevilo.


Zilvárek
Kocourek Zilvárek
Rezavobílý kocourek Zilvárek byl pokousaný psem, kterého zřejmě majitel venčil bez vodítka. Kocourek se objevil po více než 3 dnech s několika velkými ranami, které byly silně mokvající a zahnisané, měl i problémy při chůzi se zadními tlapkami. Po veterinárním ošetření se rány po více než týdnu krásně zhojily. Škoda, že naříkajícího kocourka neviděl majitel psa (potažmo i účet za ošetření).

Kotě Akimek

Světleji rezavý, asi 8 týdenní kocourek Akimek byl nalezený 2.7.2012 v dopoledních hodinách. Ve značném vedru byl přitisknutý na kraji silnice u obrubníku, měl ulepenou srst, žalostně naříkal aniž by si ho někdo z kolemjdoucích všiml. Levou zadní tlapku měl skrčenou a přitisknutou k tělu. Evidentně trpěl velkou bolestí. Ušní svrab byl viditelný na několik metrů. Po těle měl větší počet klíšťat. Byl i značně dehydratovaný. Po RTG kloubu a kolínka byl ihned paní vetrinářkou úspěšně operovaný. Je veliká naděje že po 2 týdnech postupného léčení bude opět hopsat s ostatními koťaty bez jakýchkoliv problémů.
Kotě Akimek Kotě Akimek


Kotě Rézinka
Kotě Rézinka

Bílorezavá kotěcí slečna byla nalezena zatoulaná poblíž depozita. Má viditelně deformovanou pravou přední tlapku, menší deformace je i na druhé přední tlapce. Pravděpodobně jde o následky zranění. Po vyhodnocení rentgenu a stanovení příčiny se rozhodne o její další léčbě.


Kocourek Mifi
Kocourek Mifi

Bílošedomourovaný kocourek Mifi byl nalezen asi jako 6 týdenní koťátko s vážným onemocněním obou očiček a hrozilo mu oslepnutí. Během intenzívní 3týdenní léčby se podařilo zrak kocourkovi zachránit.
Děkujeme za obětavou pomoc paní MVDr. Zapletalové.


Kočička Cecilka
Kočička Cecilka

Kočičce Cecilce se z důvodu dlouhodobě neléčeného zánětu oční rohovky vytvořila na levém oku neprůhledná blána se stále vytékajícím hnisavým výtokem. Po převzetí do depozita koncem září 2010 byla ihned léčena. Po poslední kontrole (3.11.2010) byla oční rohovka vyléčena ze zánětu a doprovodný jev nemoci - blanka - pomalu mizí. Po dalších lécích by mělo být oko postupně zachráněno a v pořádku. Kočičce je asi 18 roků.


Kocourek Kevin
Kocourek Kevin

Mourovaný kocourek Kevin byl nalezen 21.10.2010 v domkové části města Příbor ve značně zuboženém stavu. U konce ocasu měl navíc velký otevřený a zahnisaný nádor. Nádor byl operativné odstraněn. V současné době je hojení velice dobré a kocourek je v pořádku i po stránce zotavení se z podvýživy. Po zhojení rány bude kastrovaný.


Kočička Mánička

Starší tříbarevná kočička která prošla několika majiteli. Vyšetřením bylo zjištěno že má v blízkosti mozku velký zhoubný nádor. Po mnoha vyšetřeních se podrobila velice náročné operaci u veterináře v Ostravě. Po mnoha týdnech a několika kontrolách se úspěšně vyléčila a byla umístěna - spolu s operovaným kamarádem Jeníkem - v bytě u paní v Kopřivnici.


Černá kočička Minduška

Jedna z nejstarších kočiček depozita byla operována na tři nádory na mléčných žlázách u veterináře v Kopřivnici. Operace byla velmi úspěšná a po mnoha starostech s uzdravováním je opět v pořádku a plná života. Byla umístěna do bytu v Příboru.


Černobílá kočička Kebluška

Nalezena v noci naříkající v místním parčíku v silném šoku po těžkém zranění velkým psem, který jí vyrval na zádech kus kůže i s masem do větší hloubky. Okamžitě byla dovezena na veterinární ošetřovnu do Frýdku-Místku, kde se podrobila bezmála hodinovému zákroku - bylo zjištěno i vnitřní poranění. Po více jak 2 měsíčním léčení se plně zotavila a byla umístěna do domku v Ostravě - Radvanicích u nesmírně hodných manželů.


Kocourek Flíček

Byl nalezen naříkající na místním parkovišti pod autem. Měl otevřenou zlomeninu pravé zadní tlapky, ránu infikovanou červy, poraněnou páteř v zadní části těla a vnitřní krvácení. Zranění bylo zřejmě způsobeno autem. Po dobu 16 dnů musel být denně u veterinářky - úprava dlahy, čištění rány, drenáž, injekce, masti. Asi po 5 týdnech se kompletně a bez následků vyléčil a nyní čeká na umístění v domku u hodných lidí. Najde domov?


Černá kočička Babuška

Musela být operována na nádory na mléčných žlázách a později i na zhoubné nádory u kořene ocasu. Léčení se po mnoha týdnech zdařilo.


Kocourek Jeník

Nalezen značně naříkající v křoví u jednoho panelového domu. Byl kopnutý do břicha tak, že měl natrženou slezinu, protrženou bránici a střeva byla posunuta k plícím. Podrobil se náročné operaci u specialisty v Ostravě. Byl vyléčen bez následků a umístěn v bytě v Kopřivnici u nesmírně hodné a obětavé paní.


Tuli a Kuli - nafťáčci

Černá Tuli byla nalezena koncem listopadu u místního hospodářského objektu v zuboženém stavu a na pokraji života. Byla celá obalená naftou, olejem a blátem. Kousek od ní se krčila další černá kočička - její sestřička Kuli, stejně zaneřáděná naftou. Obě kočičky byly převezeny do soukromí, pracně očištěny a uloženy v teple. Další den se zjistilo, že Tuli má navíc i ošklivou velkou krvavou ránu v horní části tlamičky, která byla způsobena silným úderem a zinfikovaná naftovými zplodinami. Po několika ošetřeních u veterináře se zotavila. Obě kočičky jsou umístěné v domku u jedné velice hodné paní v Čeladné.






Zpět