Depozitum Příbor


Aktuality
 1.5.2010 aktualizace 7.12.2014, Václav Vlček


Poděkování koček za červen 2017
Text a fotky nám poslal náš pan depozitář Václav Vlček:-)
Celý předprázdninový měsíc uběhl bez problémů. Kočky využívaly volnosti a byly stále v pohybu ve svých rajonech. Přitoulal se k nám starší rezavý pouliční kocourek. Problémy vyvstaly koncem měsíce, od kdy nejsem schopný ze zdravotních důvodů poskytovat kočkám zaběhlou péči - snad do příštího poděkování už bude vše v pořádku. Děkujeme za pomoc paní Martině Roubíčkové, Lence Maškové, Tereze Kittlerové, Lence Palové, Lence Kološové a paní Petře Cedidlové-Červené.
Míša Bělka Ťapka


Kočičí poděkování z Příbora
(Pan depozitář Václav Vlček a všichni zmlsaní kočičáci depozita)
20. 5. 2017 byla ukončena velká dobročinná akce "Strom splněných kočičích přání" ve prospěch koček z depozit a útulků. Všechny naše kočky dostaly dárky, příspěvky do misek a byl splněný i tzv. "Velký projekt". Dárky jsou už zdárně promlsávány. Moc děkujeme organizátorům za obětavou pomoc a všem dárcům za dárky a příspěvky do misek a "Velkého projektu".

Květnové poděkování příborských koček
Text napsal a kočénky vyfotografoval náš pan depozitář Václav Vlček:-)
V uplynulém měsíci byl klid a teplo. Kočky po ranním jídle a napití uléhaly v keřích do stínu a pospávaly. Teprve k večeru se rozbíhaly na průzkum svých teritorií. Potoulal se k nám mladý černobílý kocourek který si postupně navyká na naše kočky. U venkovních nádob s vodou je po setmění nával - chodí se napít cizí kočky, 2 kuny, ježci... Problémy máme jen jak pokosit vysokou trávu. Všichni děkujeme za pomoc paní Martině Roubíčkové, Lence Palové, Lence Maškové, Tereze Kittlerové, Petře Cedidlové-Červené a Lence Kološové.
Maty Vildina


Dubnové kočičí poděkování
Text napsal a kočénky vyfotografoval náš pan depozitář Václav Vlček:-)
Dubnové větrné, chladné a deštivé počasí je za námi. Snad následující měsíc bude příjemně teplý. Bylo vykastrováno dalších několik koček. Polystyrenové boudičky - nainstalované pro potulníčky přes zimní dobu - jsou už prázdné. Jen sem tam přijde večer některý potulníček pokřoupat granule. Kočky jsou v pořádku a v plném počtu.
Moc děkujeme za pomoc paní Martině Roubíčkové, Lence Palové,Tereze Kittlerové,Lence Kološové a Petře Cedidlové - Červené.

Maty Vildina


Maty Kočičí velikonoční přání

Veselé a pohodové velikonoční svátky přejí všem přátelům, sponzorům a pomocníkům příborské kočky. :-)


Kočičí poděkování za březnovou pomoc
Text napsal a kočénky vyfotografoval náš pan depozitář Václav Vlček:-)
Březen je za námi, vytoužené jaro se ujalo vlády. Kočky jsou s počasím spokojené a plně si užívají vyhřívání. Všechny kočky jsou v pořádku a spokojené. Kastrační program se daří plnit, na duben je v plánu ještě jedna kastrace a na květen další dvě. Koncem března nám nějaký dobrodinec vhodil v uzavřené kabele na kočičí pozemek dvě asi 5měsíční koťata, čímž nám způsobil dost problémů. Běžně je "vhazovací" sezona od léta do podzimu. Letos začala o dost dříve.
Všichni děkujeme za pomoc paní Martině Roubíčkové, Lence Palové, Lence Maškové, Tereze Kittlerové, Lence Kološové a Petře Cedidlové - Červené.

Maty Vildina


Příborské kočky děkují za únorovou pomoc.
Miška a Kateřinka Text napsal a kočénky vyfotografoval náš pan depozitář Václav Vlček:-)
Měsíc únor uběhl velice rychle, i když počasí kočkám moc nepřálo. Byl zahájený zpožděný kastrační program. Kočky jsou v pohodě a při chuti. Pokud zasvítí sluníčko, jsou police u oken obsazeny a kočky se slastně vyhřívají. Děkujeme za pomoc paní Martině Roubíčkové, Lence Palové, Lence Maškové, Lence Kološové, Petře Cedidlové-Červené a paní Tereze Kittlerové.



Poděkování koček za lednovou pomoc
Text napsal a kočénky vyfotografoval náš pan depozitář Václav Vlček:-)
I přes silné mrazy přežily všechny kočky měsíc leden bez problémů. Polystyrenové boudičky se senem byly plně využívány. Kvůli mrazům a později i pro sněhové nadílky máme skluz v provedení několika kastrací. Kočky jsou zdravé a všem náramně chutná. Děkujeme za pomoc paní Martině Roubíčkové, Petře Červené-Cedidlové, Lence Maškové, Tereze Kittlerové, Lence Palové, Lence Kološové a panu Ing. Jiřímu Červenému.
Naše Lea poděkování Černá ve sněhu


Prosincové kočičí poděkování z Příbora
Text napsal a kočénky vyfotografoval náš pan depozitář Václav Vlček:-)
Měsíc prosinec uběhl velice rychle. Několik dní před silvestrovskými petardami byly depozitní kočky zavřené v ubytovacích boudách. Všechny - až na černého kocourka Doda - to vzaly v klidu. Všem kočkám chutná a bez problémů přežily sníh i mrazy. 33 koček se zúčastnilo velkého vánočního "Kočičího přání".
Děkujeme za pomoc paní Martině Roubíčkové, Lence Maškové, Lence Kološové, Tereze Kittlerové, Petře Cedidlové-Červené a paní Lence Palové.
Vendulka Ríša Bělka


Kočky z Příbora přejí všem přátelům, sponzorům a pomocníkům
klidné a pohodové Vánoce, a do nového roku 2017 hodně spokojenosti a úspěchů.


Příborské kočky moc děkují za pomoc v listopadu
Text napsal a kočénky vyfotografoval náš pan depozitář Václav Vlček:-)
Listopad je za námi. Kočky se seznámily se sněhem a s mrazíky, pelíšky byly většinu dne obsazené, narostla spotřeba steliva. Přitoulala se k nám nová mladá "bělavá" a velice vyhladovělá kočička, která trhá rekordy v konzumaci jídla. Bohužel, zemřely nám i dvě postarší nemocné kočičky. Všichni moc děkujeme za potřebnou pomoc paní Tereze Kittlerové, Martině Roubíčkové, Lence Palové, Lence Maškové, Petře Cedidlové-Červené a Lence Kološové.
Vendulka Ríša Bělka

Kočičí poděkování za říjnovou pomoc:-)
Text napsal a kočénky vyfotografoval náš pan depozitář Václav Vlček:-)
Amálka doma Říjen rychle uběhl v pracovním shonu a při přípravách na zimu. Podařilo se umístit dvě pohozená koťata - Amálku a Rozárku. Koncem měsíce se na zahrádce objevilo další kotě - asi 7 týdenní tříbarevná kočička (ještě nemá jméno). Ochladilo se a kočky se více zdržují ve svých pelíšcích. Největší radost z podzimu má rezavý kocourek Ríša, který neustále loví poletující listí. Děkujeme za pomoc paní Martině Roubíčkové, Tereze Kittlerové, Lence Palové, Lence Kološové
a paní Petře Cedidlové - Červené.
dnešní kotě dnešní kotě Míša (Rozárka) doma

Poděkování od koček Příboraček:-)
Text napsal a kočénky vyfotografoval náš pan depozitář Václav Vlček:-)
Amálka Měsíc září je za námi, moc radosti nám neudělal. Stíhačky v rámci Dne NATO při každém průletu rozehnaly všechny kočky, máme další přitoulaná koťata, jedna starší černá kočička přišla s velkou a hlubokou ránou na krku, technické práce jdou pomalu, nebojácné rezavé kotě bylo někým odneseno na druhý konec města a tam pohozeno (po 3 dnech bylo nalezeno), nedaří se akutní umístění Amálky a Míše…Snad bude říjen příznivější!
Všechny kočky a já děkujeme za potřebnou pomoc paní Martině Roubíčkové, Lence Palové, Lence Maškové, Lence Kološové, Petře Cedidlové-Červené a Tereze Kittlerové.

Rýša Lojzička Míša

Poděkování Příborských koček
- autor textu a fotek náš pan depozitář Václav Vlček:-)
Druhý prázdninový měsíc uběhl velice rychle. Rekonstrukční práce na odstavené ubytovací boudě trochu váznou, ale kočky si nestěžují. V měsíci srpnu se k nám přitoulali další 3 potulníčci – starý rezavý kocourek, mladá bílorezavá kočička a asi 4měsíční rezavé kotě. Počty koček narůstají, ale umísťování stagnuje. Kočky jsou v pořádku. Ve dne se vyvalují ve stínu a večer pobíhají spokojeně po svých rajonech.
Děkujeme za pomoc paní Lence Maškové, Martině Roubíčkové, Lence Palové,Tereze Kittlerové, Petře Cedidlové - Červené a paní Lence Kološové.


Poděkování kočičích Příboráků
(Václav Vlček, depozit Příbor)
Další měsíc je za námi, čas ubíhá a prací u koček přibývá a přibývá. Červenec nám moc nepřál. Řešily se veterinární problémy způsobené ježky, kdy jedna kočičí ubytovací bouda musela být odborníkem vystříkaná a vyplynovaná. Bohužel - za kamarády přes Duhový most po dlouhé nemoci odešel starší rezavý kocourek Ziki.
Ostatní kočky jsou zdravé a stále při chuti. Máme 3 nové kočičí potulníčky čekající každý večer na misky s jídlem.
Moc děkujeme za pomoc v měsíci červenci paní Lence Palové, Lence Maškové, Martině Roubíčkové, Tereze Kittlerové, Lence Kološové a paní Petře Cedidlové - Červené.

Vildina lMouryška u skleníku Na dvorku

Kočky z Příbora děkují
(Václav Vlček, depozit Příbor)
Jsou prázdniny, půl roku velice rychle uběhlo v denním shonu. Vedra dala zabrat nám všem, rovněž tak několik pořádných lijáků. Kočky jsou v pořádku, u veterináře jsme byli jen několikrát s běžnými problémy. Nové kočky (Dodo, Bodík, Lojzička) si plně přivykly. Bohužel - nepodařilo se nám najít pronájem kryté místnosti nebo menšího solidního pozemku. Všichni děkujeme za červnovou pomoc paní Martině Roubíčkové, Petře Cedidlové - Červené, Lence Kološové, Lence Palové a Tereze Kittlerové.

Vendy Vendy Vendy

Kočičí poděkování z Příbora
(Václav Vlček, depozit Příbor)
Květnové počasí trochu kočky potrápilo, hlavně tepla. Deštivé dny zase potrápily mě. Kočky pobíhaly venku mokré a tak zmazané od hlíny že některé byly k nepoznání. Proběhlo focení s dárky z "Přání" za protestů většiny koček. Ale promlsávání dárků už nikomu nevadilo. Kočky jsou v pořádku, celý měsíc jsme nemuseli navštívit veterináře. Všichni děkujeme za pomoc paní Martině Roubíčkové, Lence Palové, Lence Maškové, Tereze Kittlerové, Lence Kološové, Petře Cedidlové - Červené a Michaele Maralíkové.

Vendy Bubli Bobina

Poděkování za jarní Kočičí přání
(Václav Vlček, depozit Příbor)
Kočky z depozita (a já) moc děkují všem hodným dárcům za dárky, naplnění misek a za realizaci velkého projektu. Velké poděkování posílají i všem organizátorům. Já děkuji za obětavou pomoc při zvládání organizační stránky.


Poděkování koček z Příbora
V měsíci dubnu byl přijatý značně vyhladovělý mladý bílošedomourovaný pouliční kocourek Bodík. Několik dnů běhal u prodejny potravin za lidmi a prosil o něco k jídlu. Bohužel - všichni byli postiženi hluchotou a slepotou. Bodík je už kastrovaný a ošetřený. Ostatní naše kočky jsou v pořádku a využívají chvíle, kdy zasvítí slunce, aby se pilně vyhřívaly. Bylo i velké focení koček na jarní „Kočičí přání“ což se mnohým nelíbilo. Děkujeme za pomoc paní Petře Červené Cedidlové, Lence Kološové, Martině Roubíčkové, Lence Palové, Tereze Kittlerové a Lence Maškové. Děkujeme i za vtipný komentář k jedné fotce paní Rajnochové.

Barča poděkování Bodík nabídka Bubi a Bubli dvorek

Už je to tu! 1. května začíná další kolo Kočičího přání. Oproti vánoční akci je kratší, jen 14 dní. Útulkům totiž právě začala kotěcí sezóna a mají hromadu práce. Depozita se plní nastávajícími matkami bez domova, v některých se batolí první letošní koťata a spotřeba kvalitních krmiv stoupá. Jak jim pomoct? Přidejte se k dárcům, kteří každý rok pomáhají krmit velkou část českých a moravských útulkových koček a kupte micinám dárek nebo jim přisypejte něco do misky. Během následujících 14 dní budou na webu www.kociciprani.cz vystaveny profily koček s jejich fotografiemi, příběhy a hlavně přáními. Tam si vyberete zvíře, které je Vám sympatické, a kterému chcete splnit přání. Můžete také filtrovat podle krajů, případně si vybrat kočku z organizace, kterou znáte a podporujete. Po skončení akce dostanete fotografii obdarované kočky s dárkem.

Příborské kočičí poděkování
Březen je za námi, Velikonoce byly sváteční - každá kočka dostala nějaký pamlsek.
Kočky začaly vylehávat v trávě a vyhřívat se na sluníčku. Nový depozitní přírůstek - černý kocourek Dodo - byl kastrovaný a už se těší, až bude vypuštěný a pobíhat s ostatními kočkami venku. Všichni moc děkujeme za pomoc paní Martině Roubíčkové, Tereze Kittlerové, Lence Maškové, Lence Palové, Evě Hrdé, Petře Červené Cedidlové, Lence Kološové a Veronice Černochové.

Barča poděkování Vildina poděkování poděkování

Velikonoční kočičí přání .
Kočky z Příbora přejí všem přátelům a známým veselé a pohodové Velikonoce

Poděkování příborských koček (Václav Vlček, depozit Příbor)
Měsíc únor uběhl velice rychle a bez problémů. Na kočkách bylo vidět, že cítí blížící se jaro. Dvě přitoulané kočičky, nocující v polystyrenových boudičkách – jsou už kastrované a veterinárně ošetřené. Po zotavení byly vypuštěny zpět a zůstaly. Proběhlo - za hlasitých protestů - i odčervení asi třetiny depozitních koček.
Velké poděkování posíláme paní Martině Roubíčkové, Lence Palové, Tereze Kittlerové, Lence Maškové, Petře Cedidlové (omluva - příště změna) a paní Lence Kološové. Všem posíláme kočičí fotky.

Vendulka u sněženek poděkování
kočičáci žluťáci kotě Mici a Mek


Poděkování za lednovou pomoc (Václav Vlček, depozit Příbor)
Ani lednové mrazy a sněhová nadílka neomezily kočičí procházky po venku. Večer byly všechny kočičí pelíšky obsazeny a všem chutnalo. I ve venkovních polystyrenových boudičkách bylo několik cizích kočičích nocležníků, i těm chutnalo. Oteplení bylo přijato s uspokojením a nastalo vyhřívání na sluníčku za okny i venku. Několik koček bylo kastrovaných a veterinárně ošetřených (vřed na těle, ušní svrab). Všichni děkujeme za velkou pomoc a dodatečné vánoční dárky.
Poděkování posíláme paní Petře Cedidlové, Lence Kološové, Martině Roubíčkové, Ireně Richtermocové, Lence Maškové, Lence Palové, Tereze Kittlerové a panu Markovi Adamkovičovi.

Dárky do Příborských misek Šedy dárek
Dárky do Příborských misek Šedy dárek


Kočičí poděkování za vánoční dárky, plné misky a velký projekt(Václav Vlček, depozit Příbor)
Příborské kočky se opět zúčastnily velké dobročinné akce „Vánoční strom splněných kočičích přání“. Všechny kočky dostaly své oblíbené dárky a měly i naplněné „Misky“. Moc děkujeme všem milým dárcům. Děkujeme i organizačnímu týmu z „Devíti životů“ za velikou pomoc stovkám a stovkám útulkových a depozitních koček.

Dárky do Příborských misek Šedy dárek Velký projekt Příbor


Tak a teď úžasná zpráva od našeho pana depozitáře Václava Vlčka - to nelze nesdílet:-)
Dnes jsem byl kastrovat - nejen odchycenou plašanku Zoe ale i včera odchyceného neodchytitelného přitoulaného kocourka TimoTakže mám všechny přitoulance kastrované. Jel jsem vlakem a táhl jsem se s přenoskami jak mula. Timo řádil, když jsem ho soukal do přenosky ale můj obvodní doktor, pan veterinář mně pravou ruku ošetřil a zavázal. BRAVO, blahopřejeme! Vašku jsi hrdina. Nic si nedělej z obvazů. Šrámy sluší bojovníkům!

 kočička Zoe kocourek Timo


Vánoční poděkování od koček Příboraček:-)
Autor textu a fotek kočičáků je opět náš pan depozitář Václav Vlček.
Kočky plně užívaly teplé a slunečné počasí až do Vánoc. Sníh a následné mrazy prožily kočky v teplých pelíšcích. Ježíšek jim z „Vánočního stromu kočičích přání“ k velké spokojenosti přinesl hodně hezkých dárků. Jen silvestrovské petardové oslavy kočky značně vyděsily. Bohužel – ještě dnes nám chyběla jedna zaběhnutá a vystrašená kočička. Doufáme, že se brzy vrátí.
Moc děkujeme za pomoc paní Martině Roubíčkové, paní Tereze Kittlerové, paní Lence Palové, paní Lence Maškové, paní Andrei Drašilové a paní Lence Kološové. Všem posíláme kočičí fotky.

 Lea a Šedy Alinka Vodička a Babuška


Vánoční přání z Příbora
Autor pan depozitář Václav Vlček a kočky Příboračky:-)
Přejeme všem hezké Vánoce, hodně milých dárků a v novém roce 2016 vždy jen s úsměvem.


 Kočičí vánoční přání  Sem Příbor a taky se těšim Z Příbora nádherné kočičky,
těší se na plné mističky



Listopadové kočičí poděkování
(Václav Vlček, depozit Příbor)
Kočky okusily první letošní mrazíky i s menší sněhovou nadílkou - některé skotačily mezi sněhovými vločkami, některé se vyvalovaly v pelíšcích. Ve venkovních boudičkách máme 3 přitoulané návštěvníky. Jeden z přitoulaných kocourků musel být veterinárně ošetřený, 2 kočičky byly kastrované. Kočky se už těší na Vánoce. Bohužel - prožijí i stresové silvestrovské dělbuchové řádění. Všichni děkujeme za pomoc paní Martině Roubíčkové, paní Lence Maškové, paní Tereze Kittlerové, paní Lence Palové a paní Lence Kološové.


Poděkování od příborských koček za říjnovou pomoc
(napsal a vyfotografoval pan depozitář Václav Vlček)
Kočky se denně pilně vyhřívají na sluníčku v navátém listí. V ubytovacích prostorech bylo doplněno seno v boudičkách a pelíšcích, kočky se spokojeně v seně vyvalují. Do venkovního prostoru depozita byly umístěny polystyrenové boudičky se senem pro případné potulníčky. V jedné boudičce je už vyleželý dolík:-) Kočky jsou v pořádku, pojí co můžou a připravují si srst na příchod zimy.Děkujeme za stálou pomoc paní Andrei Drašilové, paní Lence Palové, paní Lence Maškové, paní Tereze Kittlerové a paní Martině Roubíčkové.


Poděkování za pomoc v září 2015
(Václav Vlček depozit Příbor 8. října 2015)
Ochladilo se, všechny depozitní kočky ožily a celý den čile pobíhají po svých rajonech. Všem začalo i parádně chutnat. Zářijový klid narušovaly jen přelety stíhaček v rámci leteckého dne v Mošnově a sobotní ohňostroje. Podařilo se umístit kocourka Rajka.
Všechny kočky (a já) moc děkují za pomoc paní Martině Roubíčkové, paní Lence Maškové, paní Tereze Kittlerové, paní Lence Palové, paní Andrei Drašilové, paní Lence Kološové a paní Drahomíře Valentové. Posíláme všem kočičí fotky.


Poděkování koček za pomoc v měsíci srpnu 2015
(Václav Vlček, depozit Příbor 11.8.2015)
Kočeny mají za sebou týdny tropických teplot které je dost potrápily. Ochlazení na ně přímo blahodárně zapůsobilo.Podařilo se umístit dva kocourky - Rajka a Minduška z čehož máme velkou radost.Jedna starší kočička musela být veterinárně ošetřena (vřed na tlapce). Jinak jsou všechny kočky v pořádku.
Děkujeme za velkou pomoc paní Martině Roubíčkové,Lence Maškové, Tereze Kittlerové a paní Lence Kološové.
Posíláme všem kočičí fotky.

Vildina naše 1 Agi a vedra Vendulka


Červencové kočičí poděkování (11.8.2015)
(Václav Vlček, depozit Příbor)
Po vlně veder a následných pár dnech ochlazení všechny kočky ožily (a nejen kočky) což bylo vidět i na jejich chuti k jídlu a celodennímu dovádění na pozemku depozita. Bohužel, přes veškerou snahu se nepodařilo umístit "kontejnerového" kocourka Rajka, což mě dost mrzí. Posíláme kočičí poděkování za pomoc paní Lence Maškové, Martině Roubíčkové, Tereze Kittlerové, Andrei Drašiloví a paní Lence Kološové.
A jako vždy - všem několik kočičích fotek.

Vendulka s Andulkou Vendulka Tea Miki


Červnové poděkování od příborských koček (11.7.2015)
(Václav Vlček, depozit Příbor)
Měsíc červen - i přes přetrvávající technické problémy – prožily kočky v klidu. Jen vedra se jim vůbec nelíbila - od rána byla obsazovaná stinná a chladnější místa. Je nás i o jednu kočku víc. 22. 6. byl „vyloven“z odpadového kontejneru nesmírně hladový a špinavý asi roční kocourek. Po karanténě byl kastrovaný a veterinárně ošetřený. Zároveň byly kastrované i další dvě kočičky.
Kočky děkují za pomoc paní Martině Roubíčkové, paní Lence Maškové, paní Tereze Kittlerové, paní Lence Palové, paní Andrei Hazuchové, paní Veronice Petříčkové a paní Kateřině Neradové.
Všem posíláme kočičí fotky.
Maty v trávě žluťáci a Miki Barka,Saty a Miki


Poděkování koček z Příbora za jarní dárky, škrabadlo a naplnění misek (2.6.2015)
(Václav Vlček, depozit Příbor) 15. 5. 2015 byla ukončena ojedinělá dobročinná akce na pomoc kočkám z útulků a depozit - jarní „Strom splněných kočičích přání“. Více než 1 000 obdarovaných koček - to je něco! Děkujeme všem za dárky, škrabadlo a naplnění misek. Rovněž moc děkujeme všem z „Devíti životů“ a jejich pomocníkům.
Náplň do misek Škrabadlo Bubi dárek


Kočky "příboračky" děkují za květnovou pomoc (2.6.2015)
Čas strašně rychle kvapí - májový měsíc je už za námi. Kočky jsou v plném počtu a zdravé. V rámci jarního „Kočičího přání“dostaly všechny naše zúčastněné kočky dárky a příspěvky do misek. Všem dobrůtky moc chutnají. Kočeny a já děkujeme za pomoc paní Martině Roubíčkové, paní Petře Cedidlové, paní Lence Maškové, paní Bc. Andrei Hazuchové, paní Lence Palové, paní Tereze Kittlerové a paní Lence Kološové. Jako poděkování posíláme kočičí fotky.
Barka Černinka Bubi


Kočičí poděkování za duben 2015 (21.5.2015)
(Václav Vlček depozit Příbor)
Měsíc duben je zdárně za námi. Kupodivu - velikonoční sněhová nadílka kočky potěšila. Proběhlo další kolo odčervování, což se většině koček moc nelíbilo a ozývalo se i zlostné vrčení. Marně. Zvládlo se i focení na jarní "Kočičí přání". Děkujeme za pomoc paní Martině Roubíčkové, paní Lence Maškové, paní Tereze Kittlerové, paní Lence Palové, paní Bc. Andrei Hazuchové a paní Lence Kološové. Všem posíláme pár kočičích fotek.


Březnové kočičí poděkování z Příbora (21.3.2015)
(Václav Vlček depozit Příbor)
Po pěkných slunných dnech se koncem března citelně ochladilo, ale všechny kočeny spokojeně skotačily po venku a večer všem náramně chutnalo. Všechny kočky jsou v pořádku. Mezi jejich novou zábavu patří sledování skotačících veverek na stromech. Bohužel, opět máme problémy s PC - není možná vždy komunikace s příznivci, problém je i s přípravou na jarní "Kočičí přání". Všichni děkujeme za obětavou pomoc paní Lence Kološové, Martině Roubíčkové, Lence Maškové, Ing. Daně Mendrygalové, Tereze Kittlerové, Lence Palové a Bc. Andrei Hazuchové.
Kvůli vadnému PC nejdou ani stáhnout fotky.


Kočičí poděkování za únorovou pomoc (21.2.2015)
(Václav Vlček depozit Příbor)
Únor je konečně za námi a všichni se moc těšíme - při pohledu na rozkvetlé sněženky - na příchod jara a sluníčka. Během února jsme byli několikrát na veterině ohledně kastrací a léčení několika odchycených pouličních koček. Pomalu se připravujeme na množství nutných jarních prací.
Kočeny moc děkují za pomoc paní Martině Roubíčkové, paní Drahomíře Valentové, paní Ing. Daně Mendrygalové, paní Lence Maškové, paní Bc. Andrei Hazuchové, paní Lence Palové a paní Tereze Kittlerové. Za pomoc pár kočičích fotek od nás.

 zimní Mouryška Anička sněhová  Lea na sněhu Sníh, sníh ...


Skvělá zpráva od pana depozitáře Vlčka:-) Micánek (21.2.2015)
Odchytil jsem u skleníku pouličního kocourka. Odchytil jsem ho omylem, protože jsem si myslel, že je to kočička. U veta se zjistilo, že má jedno varlátko malé a druhé vrostlé do těla. Musel být otevřený a vrostlé varlátko do těla mu bylo operativně odstraněno. Navíc měl na něm nádorek. Takže tím, že jsem si myslel, že je to kočička jsem mu možná zachránil život. Je to jeden z největších plašánků za poslední 2 roky, dal mě solidní nářez. Je mu asi 10-12 měsíců. Dostal jméno Micánek. Je v pobytové kleci, když přijdu do boudy skrčí se v krabici a je po kamarádství.
Ještě jsem se nikdy nesetkal s tím, aby měl nějaký kocourek vrostlé varlátko do těla. Posílám foto z ordinace.


Lednové poděkování od příborských koček
(Václav Vlček depozit Příbor 6.2.2015)
Lednový sníh a mrazivé dny máme úspěšně za sebou. Kočky se denně proběhly po venku, vyválely se ve sněhu a potom spokojeně šuply do pelíšků. V lednu byly odchyceny a kastrovány 2 pouliční kočičky, náramně jim u nás chutná. Naše postarší Elsa musela být akutně ošetřena se zraněným okem. Ostatní kočky jsou v pořádku a radostně pojídají vánoční dárky do misek.Všichni moc děkujeme za pomoc paní Martině Roubíčkové, paní Tereze Kittlerové, paní Lence Palové, paní Andrei Hazuchové a paní Lence Maškové.
Jako součást poděkování posíláme kočičí fotky.
 zimní Mouryška Anička sněhová  Lea na sněhu Sníh, sníh ...


Poděkování koček z Příbora za vánoční Strom splněných kočičích přání (Příbor 3.2.2015)
Jednotliví dárci obdrželi poděkování a fotky koček s vánočními dárky. Těm dárcům, kteří naplnili kočičí misky posíláme fotku hromady dobrot, které už kočky spokojeně pojídají.
Děkujeme všem za dárky i naplnění misek.
Rovněž děkujeme organisátorům „Přání“
z Devíti životů o. p. s.


Příborské poděkování za prosincovou pomoc
(Václav Vlček depozit Příbor 9.1.2015)
Prosinec s mrazy a sněhem ale i se dny oteplení máme za sebou. Máme za sebou i to nejhorší - Silvestrovské petardové řádění. Sláva - po 6 dnech se vrátil zatoulaný kocourek stresovaný z dělbuchů v blízkém okolí. Všechny kočky jsou v pořádku, dovedou nádherně dovádět na sněhu. A potom všem chutná jedna radost. Zúčastnili jsme se - přes problémy s PC a foťákem - akce „Strom splněných kočičích přání“. Kočky se už těší na ochutnávku dárků. Veliké poděkování za pomoc posíláme paní Martině Roubíčkové, Lence Maškové, Bc. Andrei Hazuchové, Tereze Kittlerové
a paní Lence Palové. Všem několik kočičích fotek ...


Strom splněných kočičích přání
přináší další kočičí vánoce
  (7.12.2014)
Od 14.prosince do Tří králů můžete pomoci kočkám v útulcích, aniž byste se kvůli tomu museli odlepit od počítače. Naopak, vaše přítomnost u obrazovky a klávesnice je více než žádaná. I letos se koná již tradiční internetová sbírka na podporu koček v péči mnoha organizací na ochranu koček z celé České republiky. Kočky, kocouři a koťata si přejí krmení, pelíšky, léky a velká část z nich i nové domovy. Více


Listopadové kočičí poděkování
(Václav Vlček, depozit Příbor 5.12.2014)
Listopad velice rychle uběhl. Kočky se pomalu připravovaly na prosinec a ochlazení ale hlavně na silvestrovské „rachejtlové“ řádění (večerní nácviky v odpalování už probíhají). Koncem měsíce bylo přijato další přitoulané kotě - bílošedomourovaná kočička. Množí se nám ve stísněném prostředí kočičí souboje mezi „domácími“ a „přistěhovalci“. Snad se podaří souboje utlumit. Početně jsou kočky všechny a všem náramně chutná.
Všichni děkujeme za pomoc paní Bc. Andrei Hazuchové, Tereze Kittlerové, Lence Palové, Martině Roubíčkové, Lence Maškové a paní Drahomíře Valentové.
Všem posíláme kočičí fotky jako poděkování za pomoc.
Kačka Kačka
Kačka Kačka


Říjnové poděkování od koček
(Václav Vlček depozit Příbor)
Měsíc říjen je za námi, zima se pomalu tlačí aby se ujala vlády. Kočky využívaly teplých slunečných dnů k hromadnému vyvalování se na suchých a prosluněných místech. Celé kočičí osazenstvo je v pořádku. Proběhlo hromadné odčervování za hlasitého protestu kočičí většiny. Byl i přijatý jeden starší potulný černý kocourek. Jen dva velké ohňostroje ve městě narušily poklidný chod depozita. Všichni moc děkujeme za pomoc paní Martině Roubíčkové, Lence Maškové, Lence Palové, Bc. Andrei Hazuchové a paní Tereze Kittlerové. Všem posíláme kočičí fotky.
Barka 31.10. Mouryška dnes Sisi Miki dnes


Kočky děkují za zářijovou pomoc
(Václav Vlček depozit Příbor)
Září velice rychle uběhlo. Kočky hromadně využívaly slunečné počasí k vyhřívání. Pomalu se i připravují na zimní období o čemž svědčí jejich chuť k jídlu. Naší nejmenší Sisi vzaly méně kamarádské kočeny na vědomí a přestalo syčení a vrčení. Bohužel, náš malý stávající pozemek není vhodný pro tolik koček a tak se nevyhneme občasným nesvárům. Veterinárně bylo září odpočinkové. Jen stíhačky z Mošnova nám několik dní dělaly problémy. O pouťovém ohňostrojovém šílenství se raději nezmiňuji. Všichni děkujeme za pomoc paní Bc. Andrei Hazuchové, paní Tereze Kittlerové, paní Lence Palové, paní Martině Roubíčkové a paní Lence Maškové. Milým sponzorkám posíláme pár kočičích fotek.


Srpnové kočičí poděkování
(Václav Vlček depozit Příbor)
Srpen je za námi,začal nový školní rok a podzim. Kočky s ochlazením dohání "jídelní deficit" z dob veder. Přitoulalo se nám malé kotě - asi 2,5 měsíční mourinka. Od první chvíle dala Sisi najevo že je naše a že zůstává. Velice ráda prohání po zahrádce kočky což mnohé snáší s nelibostí.
Deště nás několikrát řádně propláchly a zpomalily řadu prací.Ale hlavní je že jsou všechny kočky v pořádku. Posíláme kočičí poděkování paní Martině Roubíčkové, Drahomíře Valentové,Lence Maškové,Bc. Andrei Hazuchové, Lence Palové a Tereze Kittlerové.
Součástí poděkování je i několik fotek spokojených koček.


Poděkování za pomoc v červenci 2014
(Václav Vlček depozit Příbor)
Čas kvapem ubíhá a práce u koček je čím dál víc - udržování pozemků,úpravy a opravy ubytovacích prostorů, cesty k veterináři…Kočky se od rána povalují ve stínech a zákoutích. Večer - spokojené a najedené - ožívají a mizí na kontrolu svých prostorů mimo pozemky. Všichni posíláme velké poděkování za potřebnou pomoc paní Martině Roubíčkové, Lence Maškové, Petře Cedidlové, Ing. Daně Mendrygalové, Bc. Andrei Hazuchové, Tereze Kittlerové a Lence Palové. A jako vždy posíláme několik kočičích fotek.


Prázdninové poděkování
(Václav Vlček depozit Příbor 10.7.2014)
A máme prázdniny, počasí jako na houpačce. Naštěstí po dnech veder bylo i několik dnů chladnějších což kočky už nutně potřebovaly. Kočeny méně jedly ale prý to zase doženou. Všichni děkujeme za červnovou pomoc depozitu paní Martině Roubíčkové, Lence Maškové, Petře Cedidlové, Ing. Daně Mendrygalové, Tereze Kittlerové, Lence Palové, Bc. Andrei Hazuchové a panu Lubomíru Videckému. Všem posíláme s pozdravem i pár fotek spokojených koček.


Poděkování za jarní „Kočičí přání“
(Václav Vlček, depozit Příbor, 26.6.)
Obdarované příborské kočky děkují za hodnotné dárky a za naplnění misek všem milým dárcům. Rovněž děkují Devět životů z.s.za uskutečnění této jedinečné dobročinné akce. Jako poděkování posílají kočky všem fotky s dárky.



Příborské poděkování
(Václav Vlček, depozit Příbor, 8.6.2014)
Přes současné problémy jsou všechny kočeny v pořádku a v kondici. V době největšího tepla je pozemek prázdný. Všechny kočky jsou zalezlé v hlubokém stínu v hustých keřích. Máme nové keramické "jezírko" s leknínem. Jezírko je vyhledávaným místem k pití. Kočičí houf (i s několika přitoulanci) moc děkuje za pomoc v měsíci květnu 2014 paní Ing. Janě Pištěkové, Martině Roubíčkové, Bc. Zuzaně Srovnalové, Lence Maškové, Petře Cedidlové, Bc. Andrei Hazuchové, Lence Palové a Tereze Kittlerové. Na podívání posíláme všem několik kočičích fotek.
Boudaři
Vendulka Vendulka


Poděkování koček za duben 2014
(Václav Vlček, depozit Příbor, 10.5.2014)
Teplé počasí všechny kočky hřálo a posilovalo. I rezavý kocourek Miki se uzdravil a za pár dnů už půjde – po více než 1,5 měsíci - na první procházku. Na spodním pozemku se objevila další přitoulaná mladá bíločerná kočička a tak nás čeká odchyt a kastrace. Kočeny moc děkují za velikou pomoc v měsíci dubnu paní Ing. Janě Pištěkové, Martině Roubíčkové, Bc. Zuzaně Srovnalové, Petře Cedidlové, Lence Maškové, Bc. Andrei Hazuchové, Lence Palové a Tereze Kittlerové. S poděkováním posíláme i několik kočičích fotek.
Boudaři Vendulka Mouryš


Poděkování od chlupatých příboráčků za dárky
(Václav Vlček depozit Příbor 8.5.2014) Kočičky pana depozitáře Václava Vlčka, jmenovitě: Agi, Andulka, Barča, Barka, Elsa, Ferko, Marty, Maty, Miki, Minda, Mouryš, Mouryška, Mugin2, Mugin, Šatilka, Šedy, Vendulka, Vildina mnohokrát děkují dárcům za splnění jejich přání a Ferko s Šatilkou a Muginem navíc moc děkují i za naplnění mističek. Lea a Saty ale stále na dárky čekají a moc o ně mňaukají:-) Mimoto vás všecky hodné kočkomilné lidičky moc prosí o naplnění mističek výše uvedené kočičky kromě Ferka s Šatilkou a Muginem, kterým jste mističky už naplnili:-) Máme vyřídit, že „už předem předou veliké mňaukovzdání:-) Kočičky z depozita Příbor najdete na Májovém kočičím stromu přání zde
Agi Andulka Barča
 Barka Elsa Ferko
Marty Maty Miki
Minda Mouryš Mouryška
Mugin2 Mugin Šatilka
Šedy Vendulka Vildina


Velikonoční přání od kočének z Příbora
(Václav Vlček depozit Příbor 15.4.2014). Příborské kočky přejí všem příznivcům veselé a příjemné velikonoční svátky s hromadou pomlázky... Více


Březnové kočičí poděkování
(Václav Vlček, Depozitum Příbor)
Krásný a teplý březen nás všechny těšil. Začalo vyvalování a vyhřívání venku na trávě i celodenní lenošení v různých zákoutích. Koncem března se přitoulala na spodní pozemek plachá bílošedomourovaná kočena a tak nás čeká odchycení. Bohužel - někdo asi v polovině března brutálně ztýral našeho rezavého kocourka Mikiho a způsobil mu těžké zranění pravé přední tlapky, nalomení pravé spodní čelisti,vyražení několika zubů a otřes mozku. Kocourek je už z nejhoršího venku.
Snad uzdravování bude nyní rychlejší...
Všichni děkujeme za pomoc v březnu 2014 paní Ing. Janě Pištěkové, Martině Roubíčkové, Zuzaně Srovnalové, Petře Cedidlové, Bc. Andrei Hazuchové, Lence Palové, Tereze Kittlerové a paní Lence Maškové.
Všem posíláme pár fotek našich kočičáků.


Poděkování od příborských koček
(Václav Vlček, depozit Příbor)
Letošní únor byl jako zimní měsíc velice mírný což kočkám vyhovovalo. Některé se hodiny vyhřívaly venku na sluníčku, ty zimohřivější ležely v boudách u prosluněných oken. Teprve večer bylo pilné prozkoumávání po okolních zahradách. Byly kastrovány 3 kočičky a veterinárně ošetřeno několik běžných případů. "Darovaná" Kačka byla umístěna. V březnu nás čeká další oprava jedné střechy a kompletní jarní úklid ve všech boudách.
Všichni moc děkujeme za pomoc paní Ing. Janě Pištěkové, Martině Roubíčkové, Ing. Daně Mendrygalové, Bc. Zuzaně Srovnalové, Lence Maškové, Petře Cedidlové, Bc. Andrei Hazuchové, Lence Palové a paní Tereze Kittlerové.
K poděkování několik kočičích fotek ...


Poděkování z depozita Příbor za leden 2014
(Václav Vlček, depozit Příbor) Mrazivé a větrné lednové dny jsou za námi. Všechny pelíšky a boudičky byly v tyto dny plně obsazeny. Po oteplení všechny kočky ožily a pilně prozkoumávaly své rajony. Za mrazů se přitoulal mourovaný kocourek. Kocouřímu klučinovi se u nás líbilo a tak zůstal v modré boudě bez protestů domácích kočičáků. Kočičí i člověčí moc děkují za pomoc v měsíci lednu 2014 paní Bc. Andrei Hazuchové, paní Tereze Kittlerové, paní Lence Palové, paní Martině Roubíčkové, paní Lucyně Sikora, paní Lence Maškové, paní Petře Cedidlové, paní Ing. Janě Pištěkové, paní Bc. Zuzaně Srovnalové a paní Taťáně Molnárové. K poděkování přidáváme i několik fotek.


Poděkování za splněná Vánoční kočičí přání
(Václav Vlček depozit Příbor 2.2.14) Příborské kočeny moc a moc děkují všem milým dárcům za množství vánočních dárků a naplněných misek – za splněná ježíškovská kočičí přání. Kočičí radost byla veliká a spokojené olizování nekonečné.
Všichni ze srdce děkujeme paní Tereze Pribáňové, Zuzaně Vodičkové, Jitce Krejčíkové, Lucině Sikora, Lence Suché, Taťáně Molnárové, Barboře Komárkové, Radce Lipové, Veronice Holé, Zuzaně Šťastné, Olze Koncevicové, Pavle Jirůtkové, Renatě Svobodové, Petře Šalomounové, Petře Pavlovské, Ing. Daně Mendrygalové, Simoně Schwabové, Lucii Břízové, Kateřině Tiché, Pavle Vackové, Anně Šmilauerové, Janě Sysové, Alexandře Jajcayové, Veronice Sturdy, Renatě Vikartové, Karle Fiuraškové, Veronice Videkové, PHDr. Olze Joklové, Taťáně Procházkové, Veronice Miškovské, Veronice Ožanové, Michaele Todtové, Kateřině Vinšové, Libuši Havlíčkové, Ivaně Kopřivové, Michaele Baierové, Miladě Světlíkové, panu Ing. Petru Pištěkovi, Ivanu Pokludovi, Jiřímu Novotnému, Stanislavu Michalecovi, Romanu Mendrygalovi, Radku Papšíkovi, Petru Přílučíkovi a firmě Pragotěs.
Obrovské poděkování za „Vánoční přání“ posíláme organisátorům z o.s. Devět životů - více než 1600 obdarovaných koček z útulků a depozit a částka vyšší než 1,5 milionu Kč hovoří o jedinečnosti a úspěšnosti vánoční akce.



Prosincové kočičí poděkování
(Václav Vlček, depozit Příbor, 6.1.2014) Prosinec uběhl při dokončování nejnutnějších prací pro život koček v zimních podmínkách. Trochu nás jen potrápila vichřice s jednou střechou. Kočky byly v dobrém stavu („naše“ pouliční i depozitní), počasí všem venkovním zvířatům přálo a tak se kočky těšily na vánoční „Strom přání“. Od místních občanů jsme dostali dárek již 1.12. - asi 6měsíční mourovanou kočičku Kačku, Jen silvestrovské petardové řádění nám dalo všem pořádně zabrat. Kočeny děkují všem sponzorům za velikou pomoc - paní Martině Roubíčkové, paní Bc. Zuzaně Srovnalové, paní Libuši Vlkové, paní Petře Cedidlové, paní Lence Maškové, paní Ing. Janě Pištěkové, paní Bc. Andrei Hazuchové, paní Lence Palové a paní Tereze Kittlerové. Tradičně posíláme všem pozdravy a několik kočičích fotek.



Veselé Vánoce z Příbora Vánoční a novoroční přání
(Václav Vlček, depozit Příbor 22. 12. 2013)
Přejeme všem sponzorům, příznivcům a pomocníkům radostné a dárkové Vánoce, a do nového roku 2014 hodně zdraví, pohody a úspěchů.


Poděkování – listopad 2013
(Václav Vlček, depozit Příbor, 10.12.2013) Měsíc listopad uběhl v pracovním vytížení velice rychle a vez větších problémů. Několik koček bylo vakcinováno, dokončilo se u všech odčervení (i na stanovištích potulníčků). Pokračovalo se v pracích nutných k provozu depozita v zimních podmínkách. Kočeny přibraly na váze,všem chutná a srst jim zhoustla. Snad nás zima v prosinci moc nepřekvapí.
Všichni děkujeme za přízeň a pomoc paní Ing. Janě Pištěkové, paní Martině Roubíčkové, paní Bc. Zuzaně Srovnalové, paní Lence Maškové, paní Petře Cedidlové, paní Bc. Andrei Hazuchové, paní Lence Palové a paní Tereze Kittlerové. Na rozloučenou posíláme všem několik fotek, jako kočičí poděkování.



Kočičí poděkování za říjnovou pomoc
(Václav Vlček, depozitum Příbor 3.11.2013) Tak, říjen je se svým solidním počasím za námi. Kočky plně využily slunečných a teplých dní a vyvalovaly se hodiny za okny i na trávě venku. Bylo více jízd k veterináři - další starší kočička na trhání zubů, na dvě kastrace, dvě kočky musely být ošetřeny na ušní svrab, doléčovalo se oko Renky, asi třetina koček byla odčervena a dvě kočky musely být vakcinovány. Bohužel, měli jsme i jedno úmrtí - krásné, mladé a zdravé želvince Alince ukončilo život auto…Pracovně se zvýšeným tempem chystáme na příchod zimy ale je všeho ještě moc před námi. Velké poděkování za stálou pomoc posíláme paní Ing. Janě Pištěkové, Lence Palové, Bc. Andrei Hazuchové, Tereze Kittlerové, Petře Cedidlové, Lence Maškové, Martině Roubíčkové a Bc. Zuzaně Lakomé. Všem posíláme několik kočičích fotek.

Šatilka Minďa před kastrací Vendulka
Scházení se v podvečer Boženka v pelíšku


Poděkování a pozdravy z Příbora
(Václav Vlček, depozitum Příbor 14.10.2013)
Září velice rychle všem uběhlo, počasí bylo vcelku solidní což kočenám vyhovovalo. Přitoulané postarší kočičce Božence musel veterinář vytrhat většinu zubů - hodně trpěla a nemohla jíst. Dnes je na ní vidět že přibrala a je v pohodě. Muselo být léčeno i nalezené černobílé kotě Renka s akutním onemocněním pravého oka. Všem kočkám chutná, některým až moc. Pomalu se likvidují i pracovní resty. Všichni moc děkujeme za pomoc paní Petře Cedidlové, Ing. Janě Pištěkové, Lence Palové, Bc. Andrei Hazuchové, Tereze Kittlerové, Martině Roubíčkové, Bc. Zuzaně Lakomé, Lence Maškové a paní Martině Husákové. A jako vždy všem několik děkovných fotek.

Boženka Vendulka
Šedy Děkujeme Lea


Srpnové poděkování od příborských koček
(Václav Vlček, depozit Příbor, 9.9.2013)
Srpnové počasí vyhovovalo všem kočenám - malým i velkým. Po celodenním běhání večer všem náramně chutnalo. Pracovně se nám moc nedařilo kvůli problémům s okem pana depozitáře. Přitoulala se i starší černá kočička se zdravotními problémy. Bohužel - máme i jednu nezvěstnou kočičku. Během srpna se podařilo umístit jednoho kocourka a obě nová koťata nalezená v červenci. Kočičí i člověčí moc děkují za velikou pomoc paní Ing. Janě Pištěkové, paní Martině Roubíčkové, paní Bc. Zuzaně Lakomé, paní Lence Maškové, paní Petře Cedidlové, paní Bc. Andrei Hazuchové, paní Tereze Kittlerové a paní Lence Palové. Posíláme několik fotek našich kočičích.

 Darka a Darek Kocourek
Želvinka po odčervení Vildina Vildina


Kočeny z Příbora děkují
(Václav Vlček depozit Příbor 5.8.2013)
Červencové vedro dalo všem zvířatům pořádně zabrat. Od rána byly všechny kočky schované pod různými hustými keříky.Teprve k večeru se kočky probouzely k životu. Nejprve se hasila žízeň a po ní se pomalu ukojoval hlad. V okolí depozita je umístěno několik nádob s vodou pro potulná zvířata. Každé ráno bylo všude pořádně upito. Máme nového černého mladého kocourka a dvě malá nádherná koťata nalezená pod malým hustým smrčkem zmožená žízní a teplem. Bohužel, moc práce se v depozitu díky úmorným teplům neudělalo, narůstají resty...Všichni kočičí posílají veliké poděkování za pomoc paní Ing. Janě Pištěkové, paní Bc. Zuzaně Lakomé, paní Lence Maškové, paní Petře Cedidlové, paní Martině Roubíčkové, paní Lence Palové, paní Tereze Kittlerové a paní Bc. Andrei Hazuchové. Posíláme všem několik fotek.

 Darka a Darek Kocourek
Želvinka po odčervení Vildina


Příborské poděkování
(Václav Vlček depozit Příbor 8.7.2013)
Červen byl pracovní, dokončovaly se různé úpravy a opravy po deštích, probíhaly návštěvy u veterináře a začalo odčervování všech koček. Přitoulala se i starší černá kočička (naštěstí neutíkala přede mnou a tak se jí mohlo veterinárně pomoct). Koncem měsíce byla vypuštěna, a to po navyknutí na nové prostředí a další skupinu 6 koček z opuštěných pozemků. To bylo radosti a dovádění na zemi i na stromech! Po mokrém začátku měsíce se počasí ukázalo i z lepší stránky a kočičáci hned od rána vylehávali ve stínu pod keříky. Teprve za večerního chládku se postupně scházeli k jídlu. Depozitní i venkovní kočky v naší péči moc děkují za velikou pomoc paní Ing. Janě Pištěkové, Martině Roubíčkové, Bc. Zuzaně Lakomé, Lence Maškové, Petře Cedidlové, Galerii KODL, paní Bc. Andrei Hazuchové,Lence Palové,Tereze Kittlerové a paní Renatě Taceltové (pokud bude číst poděkování paní Taceltová, prosím o zaslání nějakého kontaktu na sebe). Všem posíláme malé fotografické poděkování.



Májové poděkování
(Václav Vlček depozit Příbor 16.6.2013)
Květen byl pro nás málo příjemný.Za kočičí "Duhový most" nám odešel starší přitoulaný hodně nemocný černý kocourek Dědýk. Dvě kočičky, které byly vzaty do péče po zemřelé paní musely být léčeny na hormonální poruchy. Bobo měl na břichu vředy, jeden kocourek byl hodně pokousaný psem a ani počasí nám moc nepřálo...Ale snad bude červen lepší. Všechny kočky děkují za stálou pomoc paní Martině Roubíčkové, paní Bc. Zuzaně Lakomé, paní Renatě Svobodové, paní Lence Maškové, paní Ing. Janě Pištěkové, paní Petře Cedidlové, paní Lence Palové a paní Bc. Andree Hazuchové. Posíláme všem několik fotek jako velké poděkování z Příbora.



Poděkování za kočičí „Jarní přání“
(Václav Vlček depozit Příbor 31.5.2013)
jarní přání Příbor Příborské kočeny a já moc děkujeme všem dárcům za mnoho dárků, za potřebný velký projekt i za naplnění misek pro mlsné kočičí jazýčky z našeho depozita. Velice si vážíme všech kteří obdarovali naše "kočky z ulice" a není jim lhostejný život koček v depozitu. Děkujeme paní Františce, Lence, Zuzce i všem dalším za uskutečnění této ojedinělé a velice prospěšné akce na pomoc kočkám z útulků a depozit. Více než 800 obdarovaných koček to je už něco!!! Jako poděkování posíláme všem fotky spokojených koček u dárků i fotky hromady dobrot kterými budou naplněny misky.
Kdo z dárců potřebuje finanční potvrzení o daru, obraťte se prosím na mailovou adresu: info@kockaapravo.cz a uveďte i potřebné údaje (jméno a příjmení,adresu trvalého bydliště, datum narození,případně i zasílací adresu pokud se tato liší od adresy trvalého bydliště. Zašlete i údaje o obdarovaných kočkách ,např.: kocourek Harry, dárek 400,-Kč, v.s. 9199, depozitum Příbor).



Poděkování za dubnovou pomoc
(Václav Vlček, depozit Příbor 3.5.2013)
Poslední mrazy a sněhovou nadílku zvládly kočeny v dubnu bez problémů a v pohodě. Při oteplení a prvních slunečních paprscích nastalo postupné vyhřívání se venku. Jen ty zimomřivější kočky se slunily ještě několik dní za okny. Nastal i hromadný průzkum okolního terénu... Všichni kočičáci moc děkují za pomoc paní Lence Maškové, paní Petře Cedidlové, paní Ing. Janě Pištěkové, paní Lence Palové, paní Bc. Andrei Hazuchové a paní Renatě Svobodové. Všem posíláme několik jarních fotek.



Kočičí březnové poděkování
(Václav Vlček depozit Příbor 7.4.2013)
Trápí nás (nejen nás ale i volně pobíhající zvířata v celé republice) letošní dlouhá zima s vydatnými sněhovými příděly. Ale snad už konečně nastane obrat...Začátkem března se k nám přitoulal (a zůstal) další kocourek Ťapka (jubilejní desátá kočka za tuto zimu) kterého čeká kastrace a nutné veterinární ošetření. Jen díky pravidelné a velké pomoci jsme všechny oblasti kočičího života zvládli bez problémů. Všichni moc děkujeme paní Bc. Zuzaně Lakomé, paní Petře Cedidlové, paní Ing. Janě Pištěkové, paní Lence Palové a paní Bc. Andrei Hazuchové.
Všem posíláme aspoň pár fotek od nás.



Velikonoční přání z Příbora
(Václav Vlček depozit Příbor 27.3.2013)
Příborské kočky přejí všem sponzorům, příznivců a pomocníkům veselé, pohodové i usměvavé Velikonoční svátky a všem kupu pomlázky.


Poděkování od koček za únor 2013
(Václav Vlček depozit Příbor 10.3.2013)
Začátkem února se přitoulal na horní pozemek postarší černý kocourek - vyhublý, vysílený a s ledvinovými problémy. Po sestěhování většiny koček na jeden pozemek a jejich navyknutí na nový domov byly kočeny koncem února vypuštěny v novém prostředí. Nastalo velké zkoumání, seznamování i pobíhání a všem potom náramně chutnalo. Díky pomoci byly kočičí žaludky vždy plné. Rovněž všechny kočeny byly odčerveny (i plašanky a přitoulané). Kočičáci děkují paní Bc. Zuzaně Lakomé, paní Petře Cedidlové, paní Bc. Andrei Hazuchové, paní Ing. Janě Pištěkové a paní Lence Palové. S poděkováním i několik fotek ...



Lednové poděkování od příborských koček
(Václav Vlček depozit Příbor 10.2.2013)
V lednu 2013 nám přibylo několik dospělých koček po zemřelé paní.Kočky byly hodně hladové a všem náramně chutnalo. Samozřejmě že v zimních podmínkách chutnalo i všem našim a několika přitoulaným. Díky obětavé pomoci se chod depozita zvládl bez problémů a ke spokojennosti všech kočičáků (soudě tak podle velkého olizování...). Všichni posíláme poděkování paní Lence Palové, paní Ing. Janě Pištěkové, paní Pavlíně Mladé, paní Bc. Andrei Hazuchové a paní Bc. Zuzaně Lakomé. Jako malou pozornost aspoň pár fotek...



Kočičí poděkování z Příbora za dárky pod stromeček
(Václav Vlček depozit Příbor 20.1.2013)
V prosinci 2012 se opět uskutečnila vánoční dobročinná akce "Strom splněných přání" pro kočky z útulků a depozit z celé ČR. Akci uspořádalo o.s. Devět životů. Z našeho depozita se zúčastnilo celkem 33 koček. Každá kočka dostala dárek nebo dárek do misky či obojí. Už při prvním ochutnávání dárků byla všude velká spokojenost a i labužnické olizování hovořilo jasně, ještě že ten Ježíšek je…
Všechny kočeny moc děkují paním Ing. Janě Pištěkové, Lence Novotné, Evě Trávničkové, Mgr. Janě Kneschkeové, Barboře Komárkové, Adéle Procházkové, Renatě Herrmannové, Monice Štěpánové, Martině Peleškové, Věře Janákové, Kamille Nikitině, Renatě Svobodové, Martině Langrové, Ivě Knížkové, Mgr. Klárce Lakomé, Heleně Součkové, Tatjaně Krkoškové, Janě (Petře) Pavlovské, Ivaně Havránkové, Bc. Adéle Parkanové, Jitce Učňové, Barboře Augustinové, Pavlíně Mladé, Mgr. Lence Suché, Markétě Říhové, Lucii Nalepové, Veronice Vávrové, Ireně Vacíkové, Natálii Skolkové, Janě Veszelkové, Michaele Pincové, Michaele Kočové, Janě Čížové, Věře Janákové a panům Romanu Dubravskému, Slavomíru Dorkovi, Davidu Arztovi, Stanislavu Janákovi, Ivanu Pokludovi, Ing. Janu Pištěkovi, dále manželům Přílučíkovým Dárky do misek a kocourům Matějovi a Čárovi i Míšovi a Tillymu.
Velké poděkování posíláme i o.s. Devět životů - paním Františce, Lence, Zuzaně, Věrce a dalším pomocníkům za uskutečnění velice ojedinělé a významné akce na pomoc kočkám.
1 500 obdarovaných koček to je už něco!
Posíláme všem fotky našich koček s dárky aspoň jako malé poděkování.

Rozárka Bára Merlin Balu
Mugin2 Miki Mugin Vlárka
Bobo Elsa Lea Minďa
Bubi Zita Marty Barka
Barča Ferko Agi Sikik
Maty Alina Saty Vildina
Andulka Kangi Prcek Vendula
Pippi Šedy Kamiška Mainga


Prosincové poděkování z Příbora
(Václav Vlček, depozit Příbor, 9.1.2013)
V prosincovém stavebně stěhovacím ruchu nám veškerá pomoc nesmírně pomohla. Kočičáci měli za mrazů i za sněhu vše potřebné. Velice jim chutnalo zvláště po silvestrovském ohňostrojovém běsnění. Všichni děkujeme paní Ing. Janě Pištěkové, paní Renatě Svobodové, paní Lence Palové, paní Bc. Andrei Hazuchové a paní Bc. Zuzaně Lakomé. Všem posíláme aspoň několik fotek (fotku posílá i šedivka Lea, která jinak focení přímo nesnáší).



Přání kočičáků z Příbora
Přejeme všem mňaukózní vánoce, hodný kočky, dobrý vánočky, hodně štěstí v novém roce a hlavně bohatýho Ježíška. My jsme byli strašně hodní. Takže nám všem, a že nás tu teda je, Ježíšek tutově nadělí ňamky ze stromu splněných kočičích přání. Už se nemůžeme dočkat. Mňaukujeme všem dárcům a taky mňautýmu z Devíti životů za ten mňaukózní nápad a mňauhafo práce s ním. Pusu čumákovku vaši příboráčci.


Poděkování z Příbora za pomoc v listopadu 2012
(Václav Vlček, depozit Příbor 1.12.2012)
Po solidním počasí v průběhu většiny listopadu se hlásí paní zima. Pokračujeme v sestěhování koček z opouštěných pozemků (zatím je přestěhováno 8 koček a 2 odrostlá koťata), děláme na úpravě zateplených boud abychom měli více ubytovacího prostoru. Na stelivo by byla potřebná výrobna. Přitoulali se i 3 starší potulníčci rezavý, mourovaný a černý kocourek. Další černá kočena obsadila před pár dny jednu z venkovních polystyrénových boudiček. Narostla spotřeba krmiva a tak nám všem Vaše velká pomoc nesmírně ulehčila život. Děkujeme paní Bc. Zuzaně Lakomé, Bc. Andrei Hazuchové, paní Lence Palové, paní Ing. Janě Pištěkové, paní Lucii Románkové a paní Renatě Svobodové. S pozdravením posíláme i několik fotek...


Říjnové poděkování od koček z Příbora
(Václav Vlček, depozit Příbor 8.11.2012)
Zima se rychle blíží což je znát i na menších zdravotních problémech několika koček a koťat, všem více chutná,narůstá počet náhodných strávníků...
Díky nezištné pomoci našich sponzorů se vše zvládá ke spokojenosti kočičáků.
Celé depozitum děkuje za pomoc v měsíci říjnu 2012 paní Ing. Janě Pištěkové, paní Lence Palové, paní Bc. Zuzaně Lakomé, paní Bc. Andrei Hazuchové a paní Petře Cedidlové. Na oplátku posíláme pár fotek.


Jak dopadla umísťovací výstava koček v Ostravě
(Václav Vlček, depozit Příbor)
13.10. a 14.10.2012 se opět konala v Ostravě výstava koček kterou pořádal místní SCHK. Souběžně probíhala i další umísťovací výstava, které se již tradičně zúčastnila depozita Kočky Bohumín a Příbor. Akce na pomoc kočkám se tentokrát konala v areálu Vítkovic v multifunkční hale Gong v hezkém a příjemném byť trochu menším prostředí. Návštěvníků bylo oproti minulým výstavám méně, což bylo zřejmě zapříčiněno nejen novým trošku z ruky daným místem, ale možná i konáním voleb či jiných souběžných akcí.
Po uplakaných a nevlídných ránech se počasí postupně vylepšilo a sluneční paprsky vnesly pohodu a dobrou náladu mezi kočeny i lidi.
Prostředí umísťovací výstavy připravila a vyzdobila paní Kocurová se svými několika obětavými pomocnicemi. Na připravených stolech bylo nejen množství hezkých suvenýrů pro dárce a nechyběly ani nové osvětové informační materiály o významu kastrací a rady jak pečovat o koťata a kočky. Na několika tablech byly i informace o činnosti depozit Kočky Bohumín a Příbora. Puštěný byl také notebook s videozáznamem.
Návštěvníci měli řadu dotazů ohledně problematiky života koček a koťat. Přítomná koťata i kočky se chovaly k návštěvníkům klidně a mile, při mnoha pohlazeních se ozývalo hlasité spokojené předení a jejich kožíšky se ve slunečních paprscích leskly.
Bylo rozjednáno několik kontaktů nejen se zájemci o adopci, ale i z hlediska možné pomoci depozitům. Potěšila nás přítomnost několika návštěvníků, kteří v minulosti poskytli nové domovy několika koťatům a kočkám z depozit.
Další umísťovací výstava se uskuteční příští rok na jaře. Dobrou zprávou je, že by mělo být k dispozici opět původní místo na výstavišti Černá louka.
Děkujeme SCHK Ostrava za pomoc a poskytnuté prostředí. Depozitum Kočky Bohumín a depozitum Příbor děkují za poskytnutou pomoc a všem přítomným za návštěvu umísťovací výstavy. Jako poděkování posíláme všem aspoň několik fotek.



Pozvánka na výstavu koček v Ostravě
(Miri Kocurová, depozit Kočky Bohumín)
Depozit Kočky Bohumín a Depozit Příbor Vás zvou na umisťovací výstavu koček, která se koná 13. a 14. října 2012 v Ostravě, Dolní oblast Vítkovic v multifunkční aule BONG, při mezinárodní výstavě koček pořádané ZO SCHK Ostrava. Budeme se na Vás těšit od 9:00 do 17:00. Prosíme o potřeby pro kočičky, jako krmivo, stelivo, prostředky proti parazitům, misky, starší pelíšky, škrabadla, záchůdky apod. Dále o hygienické prostředky, povlečení, utěrky, ručníky apod. a také o věcičky do našich charitativních bazárků a aukcí. Děkujeme:-)


Poděkování od nás
(Václav Vlček, depozitum Příbor 6. 10. 2012)
Stále bojujeme s navyšováním počtů, kam ubytovat nové kočeny i s problémy ohledně umísťování. Díky velké pomoci zatím všechno zvládáme - byť mnohdy s odřenýma ušima. Je radost se dívat jak se přijatá koťata či přitoulaní dospěláci postupem času spraví a pookřejí. Všichni moc děkujeme za poskytnutou pomoc v měsíci září 2012 paní Lence Palové, paní Ing. Janě Pištěkové, paní Bc. Andrei Hazuchové a paní Bc. Zuzaně Lakomé. Posíláme aspoň pár fotek…

 Maty, Vildinka a Mainga Barka nabídka
Matýsek Černá, Andulka a vozík Alina nabídka


Poděkování z Příbora
(Václav Vlček, depozitum Příbor 11.9.2012)
Stále nás přibývá - nejen přijímáním nových koťat ale i přitoulanými kočenami. Na straně druhé se nám nedaří umísťování tak, jak bychom nutně potřebovali a starostí je čím dál víc…Velká pomoc v měsíci srpnu 2012 byla pro nás nesmírně důležitá a potřebná, pomohla nám zvládnout těžké chvíle. Moc děkujeme paní Bc. Zuzaně Lakomé, paní Renatě Červené, paní Petře Cedidlové, paní Bc. Andrei Hazuchové, paní Ing. Janě Pištěkové, paní Lence Palové a panu Ing. Jiřímu Červenému.
Jako poděkování posíláme několik fotek nejnovějších kočičáků.

Briťák Joe
kocour Kangi Nová Černá Želvinka


Oslavy Dne zvířat bez domova a vigilie Příbor
(Václav Vlček depozit Příbor 18.8.2012)
Letos byl již po sedmé uspořádán naším depozitem lokální Den zvířat bez domova a vigilie za zemřelé oběti přemnožení a všechna utýraná zvířata. Prostor pro konání slavnosti byl sehnaný na poslední chvíli, a proto bylo i práce na přípravě více než jindy.
Den zvířat bez domova se opět uskutečnil v dopoledních hodinách kvůli množství dalších akcí v rámci města, které se konaly odpoledne a v podvečer. Na připravených tablech byly informace o činnosti o.s. První společnost za práva koček, základní informace o významu Dne zvířat a stručný průřez činností našeho Depozita jak za posledních několik roků tak i za letošní půlrok. Na audio nahrávce si zájemci mohli vyslechnout i stručné povídání o významu kastrací.
V našem městě – i přes mnohaletou kastrační osvětu – je toto téma stále velice aktuální. Zvláště po letošním letním množství pouličních koťat a chování lidí k nim.
Návštěvníci byli informováni i o poslední ukázce lhostejnosti kdy po náměstí ve značných vedrech pobíhalo řadu dní zubožené malé kotě, aniž by mu byl ochoten někdo pomoci. Kotě bylo i přítomným ukázáno aby všichni viděli, v jakou krásnou slečnu vyrostlo. Po každém pohlazení hlasitě předlo.
Hosté si mohli odnést i propagační materiály o kastracích k distribuci ve svém bydlišti „Kočky – péče a kastrace“ i „Kastrace a kočka“. K podpisům byla k dispozici Petice za změnu evidence výše a využívání poplatků ze psů.
Ze vzájemných hovorů vyplynul fakt, že problémy v okolních městech jsou stejné jako u nás – finanční problémy, drahé kastrace, chybí lidé, kteří by byli ochotni pomoci koťatům a kočkám z ulice přímo v terénu.
Velice nás všechny potěšilo že Pippi, kotě z náměstí, bude mít příští týden domov.
V průběhu Dne zvířat občas nakoukla i některá z našich koček co se děje. Na takové množství lidí nejsou kočeny navyklé a proto se zase rychle vytratily.
Velice nás potěšila nečekaná návštěva z Ostravy, Frýdku-Místku i známých z Příbora.
Příborské depozitní kočky a koťata děkují všem návštěvníkům za přinesené pamlsky i za účast na oslavách.
Václav Vlček – depozit Příbor



Pozvánka na oslavy Dne zvířat bez domova
(Václav Vlček, depozit Příbor)
Depozitum Příbor zve zájemce k účasti na oslavách Mezinárodního dne zvířat bez domova a vigilií za oběti přemnožení pořádané již po sedmé v Příboru. Pozvánka zde. Letošní akce se bude konat na soukromém pozemku v proluce "Letka" dne 18.8.2012 v době od 09,00 do 12,00 hod. Dopolední čas musel být zvolený z důvodu konání mnoha jiných odpoledních akcí.


Děkujeme za pomoc v červenci 2012 (Václav Vlček, depozit Příbor) V nelehkých podmínkách naší činnosti v posledních týdnech byla poskytnutá pomoc velice potřebná zvláště pro ty nejmenší kočičí. Díky této pomoci postupně vše zvládáme...Paní Bc. Andree Hazuchové, paní Lence Palové, paní Ing. Janě Pištěkové a panu Romanu Dubravskému moc děkují Bédík, Médík, Pippi a její mamka z náměstí, Bobeš, přitoulaná kočena s kotětem i všichni ostatní a já. Posíláme několik fotek.

Želvík Bobeš nová želví
nová koťata Bédík Médík


Poděkování za stálou pomoc   (Václav Vlček) 8.7.2012
I v dlouhotrvajících vedrech děkují kočky z našeho depozita za stálou a velice potřebnou pomoc v měsíci červnu 2012. Nejvíce ji tentokrát potřebovala koťata - nejen nemocná či zraněná ale i ta zdravá. Děkujeme paní Lence Palové, paní Bc. Zuzaně Lakomé, paní Ing. Janě Pištěkové a paní Bc. Andree Hazuchové. Přikládáme všem několik fotek.

lízinka Akimek
Nová koťata Micinka


Yorika Oznámení depozita Příbor
(Václav Vlček, depozitum Příbor) 10. 5. 2012
Vzhledem k tomu že se nepodařilo prodloužit pronájem dvou pozemků, musí do vyřešení nastalých problémů depozitum značně utlumit svoji činnost a to především v přijímání nových koťat a koček. Do konce roku 2012 musí být upraveny a opraveny předávané pozemky i s potřebným vybavením. Na stávajícím pozemku musí být postavena nová zateplená bouda k ubytování koček z předaných pozemků, musí být postavena i menší bouda sloužící jako izolační prostor pro nemocné a nově přijaté kočky či koťata. Náročné bude i postupné sestěhování koček a jejich potřebná adaptace na nové prostředí. Musí se sehnat nutný stavební materiál tak, aby výstavba boud začala nejpozději ke dni 15. 6. 2012.
Maximální pozornost bude přednostně zaměřena na umístění asi 6-8 koček u kterých je předpoklad, že se dají bez větších problémů umístit do bytů či domků. Do vyřešení všech těchto problémů je stop stav v přijímání-výjimkou budou pouze koťata z ulice v omezeném počtu u kterých by bylo akutní nebezpečí ohrožení života v důsledku závažných onemocnění, zranění či vyhrůžek o jejich likvidaci. V posledním období byla z těchto důvodů přijata 3 koťata a dalších 5 koťat bude přijato kolem 20. 6. 2012. Ke dni 30.9.2012 zveřejníme na stránkách První společnosti za práva koček a depozita Příbor oznámení jak se sestěhování a stavební úsilí zvládlo a jaký je předpoklad v pokračování přijímání nových koček a koťat jak do konce letošního roku tak v roce 2013.
Děkujeme všem za pochopení i snahu pomoci nám v následujícím nelehkém období.



Nejmladší i nejstarší děkují ... 9. 6. 2012
(Václav Vlček depozitum Příbor)
Nejmladší i nejstarší kočičáci (ale i všichni ostatní) moc děkují za potřebnou pomoc depozitu v měsíci květnu 2012 paní BC Zuzaně Lakomé, Lence Palové a Ing. Janě Pištěkové. Bez této pomoci by nebylo mnoho věcí tak nutných pro denní činnost depozita:-)

Yorika holky tříbarevky
starý kocoúr Valy


Ještě jedno poděkování... 6.5.2012
(Václav Vlček depozit Příbor)
Všichni kočičí i člověčí našeho depozita moc děkují za poskytnutou pomoc v měsíci dubnu 2012. Děkujeme paní Lence Palové, Renatě Červené, Bc. Zuzaně Lakomé, Ing. Janě Pištěkové a Bc. Andree Hazuchové. Peníze byly použity k zakoupení krmiva, steliva a několika vitamínových a veterinárních přípravků pro kočeny.

Barča Miki
Saty Mugin2


Velikonoční kočičí přání-poděkování 2.5.2012
(Václav Vlček depozit Příbor )
I letos se uskutečnila úspěšná velikonoční akce "Kočičí přání" kterou opět organizovalo o. s. Devět životů.Všechny naše kočeny - bylo jich 19 - obdržely pamlsky dárky a mnohým byly naplněny i misky. Dárky byly nakoupeny, kočky mlsně ochutnávaly, podařilo se zvládnout i focení koček s dárky, počasí nám přálo…
Všichni děkujeme za dárky i naplnění misek paním: Cedidlové, Peškové, Krkoškové, Ing. Pištěkové, Štěpánové, Durak, Nálepové, Obické, Hájkové, Brandejské, Pavlovské, Dostálové, MUDr. Kučerové, Kopřivové, Ambrožové, Vojtkové, Soukupové, pánům: Ing. Pištěkovi, Dubravskému, Pokludovi, Michalcovi a několika „hodným dárcům“.
Velké poděkování posíláme i o. s. Devět životů - paní Františce, Lence, Zuzce, Ivaně a všem kteří se podíleli na celém průběhu velikonoční akce.
Prosíme dárce, kteří mají zájem o potvrzení o příjmu daru aby poslali potřebné údaje (celé jméno, adresu bydliště, datum narození, případně doručovací adresu) na e-mail: info@kockaapravo.cz. Ještě jednou velké díkůvzdání dárcům i organizátorům, už se těšíme na Vánoční strom splněných přání:-)

Václav Vlček - obdarovaní kočičáci

Sikik Saty Mugin2
Mia Šejdi Vendulka
Agi Marty Tomík Vildinka
Ferko Barca Miki
Mugin Balu Kamiska
Mainga Andulka Maty

Zpráva z jarní umísťovací výstavy koček v Ostravě
(Václav Vlček, 21.4.2012)
V sobotu 21.4.2012 proběhla další umísťovací výstava koček na výstavišti Černá louka v pavilonu A při Mezinárodní výstavě koček pořádané ZO SCHK Ostrava, které se zúčastnila depozita Bohumín a Příbor. Tentokrát měla depozita k dispozici větší prostory a tak bylo i mnohem více k věcí k vidění a prohlížení - od videopřehrávání ukázek ze života koček až po nabídku vkusných suvenýrů vyrobených pro tuto akci mnoha obětavými dobrovolníky.
I přítomné kočeny měly hodně volného prostoru a návštěvníky si prohlížely v klidu
a pohodě. Svačinové pamlsky všem chutnaly a některé kočky se potom předváděly, jak umí překrásně vrnět.
Kočkomilných návštěvníků přišlo hodně. Byly chvíle kdy byly pobytové klece a přilehlé stoly doslova v obležení. Děti zaujaly dětské obrazy v pohádkovém stylu. Během výstavy proběhla i akce která tu ještě nebyla - podepisování petice proti zapsání českých myslivců do seznamu kulturních památek UNESCO. Bylo shromážděno mnoho desítek nesouhlasných podpisů. Jako obvykle byly k dispozici i osvětové materiály k problematice kastrací volně žijících koček, což je jeden ze závažných problémů dnešní doby.
Dvě kočeny z Bohumína a jedna z Příbora budou navštíveny v depozitech v domluvených termínech potenciálními zájemci o adopce. Kočky byly bohatě obdarovány, o hladký průběh výstavy se obětavě staralo několik pomocnic, nálada byla sluníčková ...
Obě depozita děkují všem přítomným za jejich pozornost. Děkujeme za vstřícnost ZO SCHK Ostrava a těšíme se na podzimní výstavu.

GALERIE FOTEK - Václav Vlček


Veselé Velikonoce z Příbora

Poděkování z Příbora všem milým sponzorům 31.3.2011
(Václav Vlček, depozit Příbor)
Celé kočičí depozitum od Beskyd děkuje za velikou pomoc v měsíci únoru a březnu 2012 paní Lence Palové,Bc. Zuzaně Lakomé,Janě Pištěkové, Bc. Andrei Hazuchové a Monice Valové. Se zpožděním děkujeme i za pomoc v měsíci lednu 2012 paní Ivaně Dosoudilové.
Díky Vaší pomoci jsou kočeny v dobré fyzické kondici a spokojené. Peníze byly použity na nákup krmení a odčervovacích past.

Maty Vendulka
Zahrádka Kamiška


Poděkování kočiček za virtuální adopci 4.2.2011
(Václav Vlček, depozit Příbor)
Kočičky Valy a Šedy i já moc děkujeme paní Ing. Naděždě Müllerové a paní Bc. Andree Hazuchové za jejich velkou a stálou pomoc v roce 2011 v rámci virtuální adopce uvedených koček. Do roku 2012 přejeme hodně pohody a úspěchů.
Agi Andulka


Poděkování kočének z Příboru za dárky 4.2.2011
(Václav Vlček, depozit Příbor)
Vánočního "Stromu splněných kočičích přání" se zúčastnilo 22 kočičáků z našeho depozita. Z počátku sice některé kočeny nebyly moc nadšené focením a presentací, ale nakonec se vše zdařilo.
Letošní kočičí Vánoce byly opravdu úspěšné a štědré - všechny kočky dostaly nejen vytoužené dárky, ale i množství různých dárků navíc včetně mnoha maškrt (laskominek) a pamlsků. To bylo olizování a nádherného předení...Focení neposedných chlupajzníků s dárky se trošku protáhlo, všem dárcům už ale byly poslány fotky obdarovaných kočiček. Všichni moc děkujeme milým dárcům. Jmenovitě: paní Pištěkové, Kučerové, Veszelkové, Šnajdrové, Kopecké, Tománkové, Jankovské, Vágnerové, Joklové, Fencíkové, Valové, Sukupové, Pavlovské, Kupcové, Krpelíkové, Votrubcové, Sládkové, Stěpanovičové, Hadrabové, Havlíčkové, Rmoutilové, Františové, Kutové, Dosoudilové, Lakomé a Palové, panu Vyskočů, Veverkovi, Turkovi, Vrbovi, Mikelovi, manželům Norkovým a několika neznámým dárcům, kteří neuvedli jméno. Moc děkujeme dalším vánočním dárcům - panu Pištěkovi, Dubravskému a firmě Pragotěs ...
Veliké poděkování za zorganizování a uskutečnění této tak úspěšné akce na pomoc kočkám z útulků a depozit posíláme paní Kernové, Palové, Harcubové, patronce akce paní Kočičkové a všem dalším pomocníkům.

GALERIE FOTEK

Agi Andulka Balu
Barča Ferko Mainga
Márty Maty Merlin
Mia Příborská Mourek Příborský Mugin
Prcek Příborský Rikin Příborský Saty
Siki Tom Příborský Valy
Vendulka Vildík
Ziki Šedy


Poděkování od kočičáků ze severu 10.11.2011
(Václav Vlček, depozit Příbor)
Naši kočičí - dospělí i mladí - s radostným mňoukáním děkují za veškerou pomoc v měsíci listopadu 2011 paní Janě Pištěkové a paní Lence Palové. Za pomoc mohlo být dokončeno odčervení v depozitu i odblešení potulníčků z místní kotelny. Pro větší počet kastrovaných kočiček a několika nemocných dospěláků bylo zakoupeno i velké množství steliva, jedno kotě bylo ošetřeno na ušní svrab.
Všichni - bez rozdílu věku - si i nádherně pohráli s mnoha hračkami. Samozřejmě že zbylo i na nějakou dobrou konzervu či pamlsek.
Moc děkujeme!
Prosíme dárkyně, které mají zájem o potvrzení o příjmu daru, aby poslaly potřebné údaje (celé jméno, adresu, datum narození a případně doručovací adresu) na e-mail: info@kockaapravo.cz.

GALERIE FOTEK



Říjnové kočenkovské poděkování z Příboru 10.11.2011
(Václav Vlček)
Všichni kočičí, zvláště pak nemocní a nejmenší, moc děkují paní Lence Palové, paní Janě Pištěkové a paní Lence Maškové za velice potřebnou pomoc depozitu v měsíci říjnu 2011. Bylo nakoupeno dietní krmivo pro několik koček, krmivo pro juniory, několik kočičáků bylo odčerveno odblešeno a ještě zbylo i na konzervy pro ostatní kočeny.
Moc děkujeme. Prosíme dárkyně, které mají zájem o potvrzení o příjmu daru, aby poslaly potřebné údaje (celé jméno, adresu, datum narození a případně doručovací adresu) na e-mail: info@kockaapravo.cz.

GALERIE FOTEK



Zpráva z podzimní umísťovací výstavy koček v Ostravě (Václav Vlček)
V sobotu 22.10.2011 se od 09,00 hod konala další umísťovací výstava koček na ostravském výstavišti v pavilonu "A" souběžně s Mezinárodní výstavou koček pořádanou ZO SCHK Ostrava. Umisťovačky se zúčastnila z První společnosti za práva koček depozita Bohumín a Příbor. Po provedené veterinární kontrole jsme připravili vymezený prostor a potřebné vybavení, kočeny byly umístěny v pobytových klecích a kolem koček se už vytvářely hloučky návštěvníků. Návštěvníků bylo hodně, zájem o vystavená tabla i různorodý propagační a osvětový materiál byl velký. V nabídce k možnému umístění bylo celkem 6 koťat a koček. Přišlo se podívat i několik lidí, kteří v minulosti dali nový domov kočenám z obou depozit.
K propagaci činnosti depozit byl nachystaný i videomateriál. Paní Kocurová připravila pro dětské návštěvníky pohádkové zpívánky a velice hezké barevné doprovodné obrázky. Vrchní část pobytových klecí zdobilo množství suvenýrů vyrobených obětavými pomocníky. Velkou radost měli děti i dospělí z možnosti pohladit nebo pochovat některá koťata. Spokojení byli i kočičáci z množství dárků a pamlsků.
Nezbývá než si přát, aby se i jarní umísťovací výstava vydařila stejně, jako ta podzimní. Obě depozita děkují ZO SCHK za umožnění umísťovací výstavy i za zapůjčení vybavení.
GALERIE FOTEK



Poděkování od příborských    11.10.2011
(Václav Vlček)
Mladí, starší i staří kočičáci moc děkují za velkou pomoc v měsíci září 2011 paní Janě Pištěkové, Lence Maškové, Lence Palové, M. Pokludové a panu Ivanovi Pokludovi. Byla zakoupena nezbytná výživa pro koťata i krmivo a stelivo pro dospěláky. Část prostředků byla použita i na veterinární péči. Byl to krásný pohled na spokojená a olizující se koťata...Děkujeme! Prosíme dárce, kteří mají zájem o potvrzení o příjmu daru, aby poslali potřebné údaje (celé jméno, adresu bydliště, datum narození, případně i doručovací adresu) na e-mail: info@kockaapravo.cz.

GALERIE FOTEK



Kočičáci z Příbora děkují   28.8.2011
(Václav Vlček)
Vilík, Athosek, Mifík, Rézinka, Miki, Maty, Saty, Pacík, Karlík a všichni ostatní chlupajzníčcici z depozita Příbor moc děkují paní Janě Pištěkové za příspěvek na dobrůtky. Vašek pro ně jel až do Kopřivnice. Máme plné mističky lahůdek kapsiček a masínka. Blaženě mlaskáme předeme a moc mňaukujeme. Prosíme dárce, kteří mají zájem o potvrzení o příjmu daru, aby nám poslali potřebné údaje (celé jméno, adresu bydliště, datum narození, případně doručovací adresu) na e-mail: info@kockaapravo.cz.

GALERIE FOTEK



Jak dopadly letošní oslavy Dne a vigilie v Příboru
(Václav Vlček)                                                                        Příbor 20.8.2011
Rok od posledních oslav utekl velice rychle a než jsme se nadáli tak byly oslavy letošní - v pořadí šesté. Průběh lokálních oslav "Dne zvířat bez domova a vigilií za utýraná a zemřelá zvířata" se letos odehrál v jiném prostředí. Prostor byl sice o něco menší než tradičně ale vše bylo o to více útulnější a usměvavější.
Událost proběhla i tentokrát v dopoledních hodinách od 09:00 do 11:00 hod. za příjemného slunečného počasí. První návštěvnice klepala na vstupní branku už 15 minut před zahájením. Hosté byli již tradičně z našeho města a z blízkého okolí. Na vystavených tablech byly fotky a informace nejen ke "Dni zvířat ..." ale i informace o činnosti První společnosti za práva koček a o práci našeho depozita - současné počty koťat a koček v depozitu, nabídka kočičáků k osvojení, podmínky přijímání a předávání, informace o léčených a kastrovaných kočkách, o účasti na umísťovacích výstavách, o podpoře petiční činnosti apod.
Na zvláštním místě byla umístěna informace o poslední známé brutalitě kdy pan Starý, vychovatel na ZŠ v Kutné Hoře, demonstroval v teraristickém kroužku před dětmi krmení hada živým malým koťátkem. Škoda že názory na tento čin neslyšeli naši upracovaní zákonodárci. Určitě by se místo řešení problémů s nekvalitním toaletním papírem věnovali přijetí účinného zákona na ochranu zvířat.
K dispozici byl osvětový a propagační materiál např.: "Kočky - péče a kastrace" "Jak pomoci volně žijícím kočkám" a další.
K pohodové náladě přispěl i náš černý kocourek Karlík a dvě milá koťátka - Rézinka a Mifík, která pobíhala mezi hosty ochutnávala různé pamlsky a s hlasitým předením se nechávala hladit a chovat. Z hovorů přítomných potěšil i fakt že se více lidí zajímá o život volně žijících koček a hlavně že se zvyšují počty kastrovaných kočiček z ulice od lidí, kteří si všímají problémů s nekastrovanými kočkami a následně s koťaty.
Potěšilo nás že se letošní oslavy vydařily a budeme se těšit na ty příští, v pořadí sedmé.

GALERIE FOTEK



Příboráčci děkují 9.8.2011

(Václav Vlček)
Athosek, Dartaňánek, Mifík, Rézinka, Miki a všichni ostatní kočičáci z depozita Příbor moc děkují paní Drahomíře Valentové za příspěvek. Vašek nám nakoupil konzervy, kapsičky, granule a masínko. Zbaštíme vše bez příboru. Předeme a mňaukujeme. Prosíme dárce, kteří mají zájem o potvrzení o příjmu daru, aby nám poslali potřebné údaje (celé jméno, adresu bydliště, datum narození, případně doručovací adresu) na e-mail: info@kockaapravo.cz.


Rézinka a Mifík děkují   1.8.2011

(Václav Vlček)
Rézinka a Mifík z Příbora moc děkují paní Haně Tománkové za její pomoc. Z příspěvku jim byla zakoupena odčervovací pasta, potřebné vitamínové přípravky, kotěcí granule, konzervy, Whiskas mléko a zbylo i na hračky, které jsou s radostí využívány po celý den. Obě koťata posílají fotky.



Kočky z Depozita Bohumín v novém
(Od zvláštního moravského zpravodaje)
Dne 15.6.2011 v 15,30 hod. LEČ se uskutečnilo slavnostní otevření nových prostorů kočičího mini útulku Kočky Bohumín. Slavnosti se zúčastnila redakce lokální televize TIK Bohumín, vedoucí životního odboru MěÚ, ošetřující veterinární lékař, pomocnice paní Kocurové, slečna - začínající depozitářka z opačné části Bohumína a zástupce První společnosti za práva koček pan depozitář Vlček.
Slavnostní pásku přestřihla pracovnice MěU spolu s panem veterinářem. Po prohlídce prostorů depozita, jeho vybavení a přítomných koček se televizní pracovníci věnovali natáčení pořadu pro místní televizi. Kočičí prostory jsou v nově rekonstruovaném domě. Kočky mají mnohem více prostoru než v původním působišti, vybavení je nové a účelné. Bylo možné zřídit samostatnou přípravnu stravy a oddělenou místnost pro nemocné či zraněné kočky.
Místnost je vybavena pobytovými klecemi z nichž větší část je již obsazena - je zde umístěno asi 3měsíční pokousané kotě, kojící kočičí mamča, poraněná kočička a dalších několik koček různého věku.
V současné době je v depozitu asi 30 koťat a koček.
Po ukončení prohlídky bylo připraveno pohoštění a při následném hovoru se probírala problematika útulků, život opuštěných volně žijících koček, nedostatečná legislativa a došlo i na humorné zážitky ze života koček. K přátelské atmosféře přispěly i samotné kočky, které se ochotně věnovaly hostům. Přejeme paní Kocurové hodně pěkných chvil v její kočičí společnosti. Autor textu a fotografií Václav Vlček depozitum Příbor
depozitum Bohumín

FOTOGALERIE - Václav Vlček


Poděkování koček z Příboru za dárkové Velikonoce
Obdarované kočky děkují za plno chutných a hodnotných dárků od hodných a všímavých lidí. Dárky byly nakoupeny, ochutnány, čumáčky pečlivě olízány, v očích se zrcadlila spokojenost že se nezapomíná na opuštěné a týrané kočky z útulků a depozit. Před zakoupením dárků byla umístěna Bavlnka a Chomáček, dárky pro ně budou použity pro kočky v depozitu.
Všichni moc děkujeme za dárky paní Bláhové, paní Pavlovské, paní Tománkové, paní Palové, paní Soukupové, paní Škarbanové, paní Smíškové, paní Kovářové, paní Doktorové, paní Ing. Součkové, paní Procházkové, paní Hrachové, paní Lakomé, paní Mladé, paní Mihalové (HADA PLUS s.r.o.), paní Procházkové, panu Piaterovi a panu Hubovi. Velké poděkování patří i organisátorům velikonoční akce - paní Kernové, paní Palové a všem dalším ochotným pomocníkům za jejich obětavou práci a věnování spousty času v pomoci kočkám z útulků a depozit.
Prosíme dárce, kteří mají zájem o potvrzení o příjmu daru, aby nám poslali potřebné údaje (celé jméno, adresu bydliště, datum narození, případně doručovací adresu) na e-mail: info@kockaapravo.cz). Václav Vlček 19. 5. 2011

FOTOGALERIE - Václav Vlček
Miki Agátka Minda
Kamiška Saty
Dárky Ferda a Bavlnka Dárky Barča a Chomáček 2011
Dárky Valda Dárky Slzinka
Cecilka Pepík3
Pacík Linda
Maty Pepík Barborka


Zpráva z umísťovací výstavy koček v Ostravě
(Václav Vlček)
Dne 30.4.2011 proběhla další umísťovací výstava koček na výstavišti Černá louka v pavilonu A při Mezinárodní výstavě koček pořádané ZO SCHK Ostrava, které se zúčastnila depozita Bohumín a Příbor.
Počasí návštěvníkům i kočenám přálo, účast byla velká. V nabídce k umístění bylo celkem 8 koťat a koček z obou depozit. Kočeny byly klidné a se zájmem sledovaly okolní dění. Bohumínu se podařilo umístění. Příboráci si domluvili návštěvu zájemců o některého z kočíků přímo v depozitu. Depozitum Bohumín připravilo za pomoci četných dobrovolníků mnoho suvenýrů a pozorností za finanční příspěvky. Navíc paní Kocurová uskutečnila úspěšnou dražební akci. K dispozici byly i osvětové materiály zabývající se problematikou kastrací koček, především volně žijících, aby se předešlo strádání kočičích mamčí i koťat. Radost nám udělali i páníčci naší bývalé kočičky Inušky, kteří nás navštívili přímo na výstavě i s kočičkou. Bylo velice potěšitelné kolik návštěvníků se zajímalo o život koček v depozitech. Velké poděkování patří pořadatelům výstavy. Budeme se těšit a připravovat na podzimní umísťovací výstavu.
FOTOGALERIE - Václav Vlček
Berunka, Lišáček a Slzička v krabici Berunka, Lišáček a Slzička v krabici
Berunka, Lišáček a Slzička v krabici Berunka, Lišáček a Slzička v krabici Berunka, Lišáček a Slzička v krabici


Miri Kocurová, p. Vlček a jejich KOČIČKY
(flerblog. 2.5.2011)


Kočíci z Příboru děkují z splněná přání 17.1.2011
Akce "Strom splněných kočičích přání" pořádaná OS Devět životů pro kočíky z depozit a útulků ČR splnila přání i 12 kočičákům z depozita Příbor. Dostali jsme finanční příspěvky na dárky ve výši 1.848,- Kč a dárky pro 6 kočičáků.
Moc děkujeme všem dárcům, jmenovitě:
Jitce Vaňátkové za dárky pro Bavlnku, Evitu a Fandu
Petře Pavlovské za dárky pro Slzinku, Karlíka a Julku
Ivetě Soukupové za příspěvek na dárek pro Chomáčka
Kateřině Sedlákové za příspěvek na dárek pro Leu
Karolíně Absolonové za příspěvek na dárek pro Lumpíka
Petru Studenovskému za dárek pro Šedy
Kateřině Katzerové a Romanu Katzerovi za příspěvek na dárek pro Lindu
Ivě Stratílkové za příspěvek na dárek pro Pacíka
„Zpievance“ za příspěvek na dárek pro Lindu
Velké mňaukovzdání patří paní Františce Kernové a všem kteří pomáhali s organizací akce. Rovněž moc mňaukujeme paní Janě P. za pomoc. Fotky kočiček s dárky postupně posíláme do galerie. Prosíme dárce, kteří mají zájem o potvrzení o příjmu daru, aby nám poslali potřebné údaje (celé jméno, adresu bydliště, datum narození, případně doručovací adresu) na e-mail info@kockaapravo.cz). Ještě jednou všem děkujeme za dary. Je to nesmírně krásný pocit, že opuštěné kočky z útulků a depozit nejsou mnoha lidem lhostejné.

Šedy Lumpík
Fanda Karlík
Bavlnka Chomáček
Evita Julka
Pacík Linda



Týnka Mour Poděkování sponzorům, přátelům a pomocníkům
Koťata, kočičky i kocourci z Depozita Příbor moc děkují sponzorům, dárcům, přátelům i pomocníkům za veškerou materiální finanční i fyzickou pomoc v roce 2010 a přejí všem hodně zdraví, dobré nálady, pohody a radosti z kočičích kamarádů v novém roce 2011.



Zpráva z umísťovací výstavy koček v Ostravě
6.11.2010 se konala na výstavišti v Ostravě Černé louce Mezinárodní výstava koček britských plemen pod patronací ZO SCHK Ostrava, které se zúčastnila i depozita Příbor a Kočky Bohumín – miniútulek. Nabízeli jsme celkem 10 koček včetně koťat. Všechny se nechaly hladit zájemci i návštěvníky, předváděly různé hry a kočkoviny, byly velice čistotné a hodné. Bohumínskému miniútulku se podařilo umístit tři koťata. Příborskému depozitu tentokrát žádné, ale domluvili jsme schůzky s několika zájemci o mourovaná koťata. Návštěvníci si mohli vybrat z mnoha vkusných dárků a tím finančně přispět na veterinární péči a výživu koček. K dispozici byly i osvětové materiály zabývající se problematikou kastrací volně žijících koček. Mnozí účastníci podepsali i Petici za zachování miniútulku Kočky Bohumín v jeho stávajících prostorách. K dispozici byla i tabla s fotodokumentací činnosti obou depozit. Velké poděkování patří pořadatelům výstavy a paní Kocurové za organizaci i za řadu dárečků. Nálada přítomných byla dobrá a usměvavá, mnozí lidé si přítomné kočičky fotili. Už se těšíme na další umísťovací výstavu na jaře 2011.

FOTOGALERIE - Václav Vlček



Jak dopadly letošní oslavy Dne a vigilie v Příboru
Dne 21.8.2010 se uskutečnily v Příboru páté lokální oslavy Mezinárodního dne zvířat bez domova a svíčkové vigilie za zemřelá a týraná zvířata. Akce začala ve 14,00 hod. a byla ukončena v 16,30 hod. Hosté byli nejen z Příboru, ale i z Kopřivnice, Studénky a Nového Jičína.Vystavená tabla si kromě návštěvníků se zájmem prohlédly i kočky depozita - mourovaný kocourek Pepík a černý kocourek Karlík. Zájem byl i o osvětový materiál k problematice kastrace koček. Mnozí si prohlédli prostory depozita a snažili se i o pohlazení několika přítomných koček. Podle diskuse někteří neměli informace jak asi život v útulcích nebo v depozitech vypadá. Přítomné děti měly velkou radost že mohly pochovat a pomazlit několik koťat. Řada hovorů byla i o zákonech na ochranu zvířat, o případech týrání, kdo a jak se stará o zvířata na ulici a také o otázkách nutnosti provádět kastrace.
Počasí všem přálo, nálada byla dobrá a navzdory dalším akcím, které probíhaly současně (např. gulášové odpoledne včelařů, projížďka na koních, kulturní akce hasičů ...) byla i solidní účast. Hosté si odnesli i tiskoviny o kastracích k použití v místě bydliště. Určitě se za rok sejdeme znovu!

GALERIE FOTEK PŘÍBOR 21.8.2010



Dárek od "milých" spoluobčanů
V sobotu 29. 5. 2010 v poledne jsem si všiml, že kočky na pozemku depozita se krčí a velice ostražitě se plíží k plotu. Nedalo mě to a šel jsem zjistit co je tak zaujalo. Několik metrů od plotu se kočky shromáždily u nějaké malé krabice. Vyběhl jsem ven se podívat - v krabici se krčila 4 vystrašená koťátka.
Krásná, zdravá, čistá očka, věk cca 4-5 týdnů. Široko daleko nikdo tak jaké přemýšlení nad divným jednáním kohosi, kdo není schopen nechat vykastrovat svoji kočku a potom pohazuje koťata…
Koťátka jsem donesl domů, prohlédl, dal do karanténní klece a začal chystat výbavu - stříkačku na krmení,"Tatra" mléko, krabičku na záchodek…První půlden byly vrásky na čele. Krmení šlo pomalu, masáže bříšek, piplačka...Druhý den bylo lépe. Koťátka se pěkně rozpapala, pookřála, začala se zajímat o okolí. Další den už bylo veselo, mléko chutnalo, zajímala se o záchodek i o všechny možné zvuky v bytě. Po dvou týdnech jsou z nich veselá a skotačivá koťátka, čistotná, mazlivá. Co kotě to rýsující se osobnost.


Černá Vendulka - velice hodná a mírná slečna, která si dovede hodiny pohrát se vším možným.
Želvovinová Klárka - přemýšlivá, mazlivá kočička která, když má hlad, tak se dovede pěkně nahlas ozvat.
Světleji mourovaná Adélka - při prvním pohlazení krásně vrní. Při krmení stříkačkou mě dirigovala – když mléko teklo méně, bušila pacičkami do stříkačky. Když teklo více, pacičkami stříkačku povytahovala.
Tmavěji mourovaná Agáta - velice bystrá kočička, která okamžitě odhalila nedostatky v "zabezpečení" a už se pohybovala všude možně po bytě.
Koťátka dovršila 6 týdnů života, za 2 týdny budou očkovaná a je načase hledat pro ně hezký domov u hodných pánečku v bytě či v domku. Splní se jejich i moje přání? Václav Vlček, depozitum Příbor



Jak dopadla naše první umisťovačka
Dne 24. 4. 2010 proběhla v Ostravě na výstavišti "Černá louka" Mezinárodní výstava ušlechtilých koček. V rámci této výstavy uspořádalo Depozitum Bohumín i umísťovací výstavu koček z depozit Bohumín a Příbor. Paní Kocurová pečlivě připravila veškeré zázemí, a to od technického vybavení až po velké množství dárků a suvenýrků. K případnému umístění jsme přivezli 5 koček. Z depozita Kočky Bohumín černou kočičandu Dianku, Willíka a Filípka a z mého depozita přítulníčky Flíčka a Pepíka. O umísťovací výstavu byl velký zájem. Lidé si nejen prohlíželi kočky k umístění, ale věnovali pozornost i tablům ze života depozit a o činnosti První společnosti za práva koček. Podařilo se umístit dvě kočky k velice hodným lidem - z Bohumína kočičku Dianku a z Příbora kocourka Flíčka. Pro účastníky výstavy byly k dispozici i osvětové tiskoviny - péče o kočky,význam kastrací a jiné. Kladné ohlasy na výstavu se objevily na stránkách už v neděli, což je velké povzbuzení pro obě depozita. Ještě jsem si vzpomněl na veselou příhodu, a sice Pepíka, který pospával v kóji, když ho začalo rušit několik děcek. Chvilku to bral v klidu, ale potom ho to přestalo bavit a udělal perfektní gesto: vlezl do kadibudky, vystrčil na děcka zadek a před jejich protáhlými obličeji hodil do kadibudky bafana jak starý kocour. Přihlížející lidi se mohli umlátit smíchem.

FOTOGALERIE - Václav Vlček
Flíček Pepík na WC misce Pepík
Výstava výstava tabla Příbor

Depozit Příbor




Zpět