Depozitum Příbor


Virtuální adopce
 7. června 2010, Václav Vlček


Virtuální adopce je forma pomoci kočičkám, které nelze bezprostředně předat novým majitelům, protože jsou v dlouhodobém léčení a nebo je nelze umístit vůbec, protože mají chronická onemocnění nebo jsou plaché či přestárlé. Jejich záchrana je finančně náročná - operace, většinou polámaných kostí a rozštípnutých čelistí, spolu s pooperační péčí stojí řádově tisíce korun. Stejně náročná je péče o zvířata, která byla týraná či o přestárlé kočky, které kromě ošetření potřebují specielní diety a vitamíny.

Chceme těmto kočkám pomoci zpět do normálního života, nikoli "ukončit jejich utrpení" tím, že po tom všem, čím prošly, dostanou smrtící injekci. To však můžeme dokázat jen s pomocí vás všech, kteří by rádi takové kočičce poskytli nový domov, ale z nějakých důvodů nemohou. Proto existuje možnost takové zvířátko adoptovat "virtuálně" - to znamená uhradit mu pobyt v útulku či depozitu, veterinární ošetření, poslat mu krmení a samozřejmě je i navštívit, neboť tyhle kočičky jsou přes všechno zlé, co prožily, nesmírně vděčné za každé pohlazení a vlídné slovo. Na rozdíl od lidí se netrápí tím, že přišly o oko, nebo o tlapku, zaznamenají jen, že hůř vidí, nebo se jim hůř chodí, ale důležité pro ně je, že jejich utrpení už skončilo, že je nic nebolí, jsou v suchu, teple, mají dost jídla a mnohé i šanci získat láskyplný domov.

Projekt virtuální adopce lze podpořit buď jako celek finančním či materiálním příspěvkem, a nebo přispívat trvalým příkazem konkrétně na jednu "Vaší" kočičku. Hodnotu materiálních i finančních darů poskytnutých naší organizaci na péči o opuštěné a hendikepované kočky a koťata lze ve smyslu zákona č. 586/1992 Sb. o daních odečíst z daňového základu (pro fyzické osoby paragraf 15, pro firmy paragraf 20). Prosíme dárce, aby nám na e-mail: info@kockaapravo.cz zaslali údaje potřebné pro vystavení potvrzení o finančním či materiálním daru (celé jméno, datum narození, trvalé bydliště, nebo název IČO a sídlo firmy či organizace). Nezapomeňte napsat na jakou adresu má být potvrzení zasláno.

Prosíme, pomozte nám pečovat o hendikepované kočičky, vyberte si tu „Vaší“ a přispějte jí jmenovitě na Č.ú.756098001/5500 Raiffeisen v. symbol 701. Adoptivní „rodiče“ obdrží „Adopční list“, budou průběžně informováni o zdravotním stavu kočičky, mohou ji samozřejmě navštěvovat a přesvědčit se jak se jí daří a pokud budou souhlasit, bude jejich jméno uveřejněno na našich stránkách spolu s částkou, kterou na „svého adoptovaného chlupáčka “ posílají.
Děkujeme Vám za podporu.




Virtuální adopce kočičky Šedy
kočička Šedy je cca 7letá šedomourovaná kočička, ke které se osud nezachoval vlídně. V druhé polovině června 2007 byla ve věku cca 4 let vyhozena se svými 3 koťaty v převázané krabici do místního parčíku. Je hodná, čistotná, kastrovaná, vakcinovaná, zbavená vnitřních i venkovních parazitů, ráda se přitulí a nechá pohladit, s ostatními kočkami vychází dobře, ale strašně se bojí aut, psů a cizích lidí. O to větší spokojenost projevuje nad hóóódně plnou miskou jídla. Prožitým stresem ztratila důvěru k lidem a tak bezmála 4 roky čeká na láskyplného a hlavně trpělivého zájemce. Kočička zůstane v depozitu dokud si ji neosvojí hodní a trpěliví lidé, kterým se odvděčí svou přítulností. Šedynku virtuálně adoptovala paní Ing. Naděžda Müllerová 16. 2. 2011 - viz adopční listina. Finanční příspěvky využívám na nákup konzerv, granulí a prostředků k odčervení a odblešení. Velice si vážím soucitu paní Ing. Müllerové k opuštěným plašánkům a moc děkuji za její pomoc kočičce Šedy. Václav Vlček depozit Příbor




Virtuální adopce kočičky Valy
Kočička Valy byla nalezena na podzim roku 2003 asi jako roční při jednom z večerních krmení. Byla zalezlá pod keřem a dost hlasitě naříkala. Po vytažení z křoví bylo vidět, že má čerstvě useknutou spodní část pravé přední tlapky. Po ošetření doma jsme jeli druhý den ráno k veterináři, který zranění odborně ošetřil. Při následné kontrole zjistil veterinář i pohmoždění páteře a kloubu pravé zadní tlapky. Po několika týdnech se rána na chybějící části tlapky pěkně zacelila a po 4 injekcích se dala do pořádku i páteř. Bohužel v kloubu zůstala menší hybnost. Začátkem roku 2008 Valy - pro její zdravotní problémy - virtuálně adoptovala paní Andrea Hazuchová z Prahy. Paní se pravidelně o život kočičky zajímá. Na oplátku jí posílám zprávy o Valy spolu s fotkami. Finanční částky byly zpočátku využívány k léčení a později pro nákup jídla a granulí, případně k nákupu prostředků k odčervení a odblešení.
Velice si vážím soucitu paní Hazuchové k postiženým zvířatům a děkuji za její pomoc Valy i zájem o její život. Václav Vlček depozit Příbor




Zpět