Hledají domov


Naléhavě hledají domov (otevřít)
 Založeno 18. dubna 2010, Redakce


Charlie hledá mazlitele (17.9.2014)
(Hana Janišová, PSOZ)
Zdravím, jmenuji se Charlie. Kdo mě ještě neznáte, tak poslouchejte. Nejprve bych vám rád řekl něco o sobě. Jsem docela krasavec, tedy dost lidí i koček mi to neustále špitá do ouška. Mám krásný dlouhý a zrzavý vohoz :-) To jen tak někdo nemá. Jsou mi teprve 3 roky tvrdí paní veterinářka a ačkoli je to prý už velký věk na to, abych měl šanci si najít nový domov, tak já si to nemyslím. Ba naopak! Už všechno umím a znám a to moooc dobře. Jsem velice čistotný, rád si hraju a taky rád baštím dobré mňamky, starám se o svůj kožíšek a rád hajám v posteli, co víc byste si mohli přát? Snažím se nezlobit ostatní kočičky, které tu teta má, ale někdy mě fakt štvou a nezaslouží si nic jiného. Kór když se mazlí s tetou a tvrdí, že jen ony jsou její a já ne. To si pak zaslouží jednu na zadek. Proto bych raději upřednostnil páníčka, který se bude věnovat jen mně. S ostatními kočkami se snesu, to jo ale museli by respektovat, že já jsem Charlie a ony jsou až za mnou. Mám moc rád lidi a umím se vášnivě mazlit, to bych vám ukázal! To jen tak někdo neumí.
Když jsem byl ještě malé koťátko, vzala si mě jedna stará paní - má maminka domů. Jenže před půl rokem mi má maminka odešla do nemocnice a už se nikdy nevrátila. Čekal jsem na ni den co den. Ale nepřišla. Paní sousedka, která se o mě mezitím starala, mi jednoho dne řekla, že už se maminka nikdy nevrátí. Prý je někde v nebíčku. A tak mě paní sousedka vzala do přepravky odvezla do útulku. Teda to vám povím! To nepřeju žádné kočičce. Tety tam jsou sice hodné a bašta dobrá. Ale je to tam samá kočka. A na to já moc nejsem. Já mám radši svůj klid. Bylo mi tam tak smuutno, že jsem přestal skoro jíst a i dost zhubnul. Raději jsem se jen schovával v pelíšku a doufal, že ta paní sousedka nemluvila pravdu a že si pro mě má maminka zase přijde. Najednou však přišla jedna teta a vzala si mě domů, prý dočasně. Nevím, co to slovo znamená, každopádně tady u tety je mi už dobře. Přibral jsem nějaké to kilčo a dal se do kupy a hraju si s jejími kočkami. Ale už je načase jít zase o dům dál. A tak kdybyste třeba věděli o někom, kdo by vyhovoval mým požadavkům, dejte vědět. Moje teta se zná s tetou Hankou a ta má tohle prý na starosti. Takže kdyby něco, volejte prosím tetě Hance - 728 193 712. Pac a pusu Charlie




Nalezený kocourek hledá původní nebo nový domov – naléhavě! (10.7.2014)
Bílorezavý kocourek, podle odhadu snad dvouletý (ale může být i jiného věku), údajně kříženec mainské mývalí se našel začátkem července v areálu Motolské nemocnice. Místní kočičky zde krmí několik paní a jedna z nich tvrdí, že viděla, jak ho tam někdo hodil přes plot. Snad nechtěné dědictví. Kocourek se totiž chová tak, jako by byl dlouhodobě zvyklý na život se starším člověkem. Může však také jít o kocourka, který se ztratil a přes plot ho mohl hodit kolemjdoucí v domnění, že patří mezi místní kočky. Kocourek je opravdu moc hodný, klidný, milý k lidem, skoro celý den prospí na pohovce nebo v křesle, ani si moc nehraje. Nyní bydlí u jedné paní, která se jej krátkodobě ujala, ale přednost dává její mamince, což dokazuje zvyk žít se starším člověkem. Je zcela zdravý a paní jej nechala odčervit.
Naléhavě pro něj hledáme přechodný či trvalý domov, protože paní musí odjet a nemůže si ho proto déle nechat. Kontakt: psoz@seznam.cz nebo 728 19 37 12 (volejte prosím raději večer)



3 opuštěná koťátka hledají domov (10.7.2014)
Dobrý den, ráda bych Vás požádala o pomoc při umístění 3 opuštěných koťátek. Maminku jim přejelo auto a bohužel ještě nejsou samostatná. Takže jsme se jich ujali, ale bohužel už doma zvířátka máme a další 3 koťata opravdu nezvládneme. Jsem ochotná finančně na ně přispívat, ale ta starost je opravdu nad mé síly. Můžete mi, prosím, nějak pomoci? Předem děkuji za pomoc. Lenka Dridi, tel. č.: 776076016, email: LenkaDridi@seznam.cz.

Koťátka už bydlí u hodného staršího pána:-)))





Nalezená kočička ze Žižkova
(24.6.2014)Tato šedá mourinka s bílými znaky byla nalezena 24. 6. V Praze na Žižkově. Byla zraněná, pravděpodobně po nárazu auta nebo pom pádu z okna, nicméně po operaci nožky je stabilizovaná a nalézá se v péči domácího depozita Pražského spolku ochránců zvířat. Pokud víte o někom, kdo podobnou kočičku postrádá (a nemusí být nutně ze Žižkova, mohla být nechtěně převezena v cizím autě apod.), ať volá 728 19 37 12 nebo napíše na psoz@seznam.cz.



6 kočiček naléhavě hledá domov (6.6.2014)
Paní, která se o ně v Chomutově stará dostala výpověď z bytu. Kočičky je třeba odstěhovat zhruba do poloviny června. Po dohodě není problém v okolí Chomutova či dále kočičku přivézt. Prosíme, pomozte, sdílejte, děkujeme.
Pepíček, je asi 6letý zrzavý kastrovaný kocour, divoch, vhodný i k domku se zahrádkou, velká osobnost a výjimečná povaha. Kocour kastrovaný cca7letý bíločerný kocour celé dny prospí, mazlí se, nenáročný. Cipísek 4letý bílo mourovaný kastrovaný kocour, hodný mazlivý vhodný k dětem. Lasinka 8měsíční kastrovaná černá orientálka, hodná nenáročná. Bobina nalezená želvovinová kočička se zastaralou zlomeninou přední nohy, nejde s tím už nic dělat, v pohybu jí nevadí. Kuky půlroční mourovaná uličnice a mazlivka. Více
Kuky Kocour Cipísek
Lasinka Pepíček Bobina



Když chudák kočička není krásná
(7.6.2014)
(Hanka Janišová PSOZ)
Ostatní kočky ve vesnici mi říkaly Marylin. Vždycky jsem si myslela, že je to podle Marylin Monroe, protože jsem tak krásná, ale prý existuje ještě nějaký Manson…?!!
Dobře, uznávám, že jsem měla nějakou škaredou srst a pořád mě něco svědilo, ale tatínkovi to bylo jedno, tak jsem si myslela, že je to tak normální. To jsem ještě bydlela ve vesnici za Prahou a myslela jsem si, že mě tatínek má rád. Pak mě ale srazilo auto a já se několik dní ploužila před domem s bolavou nožičkou a zlomeným ocáskem, mňoukala jsem pod oknem… a tak mi tatínek nakonec zavolal pomoc. Tak přeci mě měl rád!!!
Jenže pak jsem slyšela, jak té hodné paní z Kočičího domu Kocour Felix říká, že má „toho kripla ubít, ať to má za sebou“!!! Paní rychle vytáhla přepravku, já tam skočila, na nic jsme nečekaly a jely pryč. Pár dní jsem byla ještě smutná, kolem bylo moc koček, ale pak jsem se dostala do bytu k nové mamince a rychle mě to přešlo. Naučila jsem se jíst kapsičky (vy jste věděli, že existuje i něco jiného, než granule??), čůrat do nějaké bedýnky, nechat se hladit a spinkat s maminkou v posteli – to mi jde vůbec nejvíc. Sem tam se ještě něčeho leknu, protože když třeba hodně bouchnou dveře, bojím se, že zase přijde ten zlý pán, ale maminka mě pak chová a utěšuje mě, tak se k ní schoulím do náruče a je mi hezky.
Maminka má doma taky takovou zvláštní velkou lesklou věc a vždycky, když jdu kolem, se tam objeví fakt škaredá kočka, nemá skoro žádné chlupy a vypadá dost slizce:-( Ptala jsem se na to maminky a ona řekla, že ta kočička měla plíseň a protože jí její bývalý páníček neléčil, vypadaly jí všechny chlupy. Teď už je prý zdravá a brzy by jí všechny chlupiska měly dorůst. Pak mi ještě řekla, že ta věc je zrcadlo a tamta kočka že jsem prý já… To jsem nepochopila, ale už jsem se neptala.
A potom mi maminka taky vysvětlila, že vlastně žádná moje maminka není, že mě měla jenom v dočasné péči, abych se uzdravila a pravou maminku prý teprve budu mít. Nevíte o nějaké volné?? A kdyby měla ještě jinou kočičku, mohly bychom spolu spinkat všechny tři:-) Zuzanka
PS: Kdybyste mi chtěli zavolat, tak spíš tetě Hance na 728 193 712 nebo jí napište na psoz@seznam.cz



Charlie a Pinožka hledají domov (19.5.2014)
(Hana Janišová PSOZ) Člověk se stává navždy zodpovědným za to, co k sobě připoutal… Ale co když se už postarat nemůže?
Byly to dvě spokojené kočičky; Pinožka už s paní prožila nejen kotěcí a pubertální věk, ale pomalu se i ona začala dostávat do babičkovského věku. Aby si mohla Pinožka hrát taky s nějakým kočičím kamarádem, pořídila si stařenka ještě nádherného zrzka Charlieho. Nevím, jak tomu bylo doopravdy, ale pokaždé, když slyším o staré paní a jejích kočičkách, představuju si krásnou bělovlasou stařenku v houpacím křesle, luštící křížovku, na klíně dvě předoucí kočičky…
A tak nám jednoho dne do útulku zavolala paní X. Představila se jako sousedka naší stařenky. Možná už tušíte…Stařenku odvezli do nemocnice, a tak kočičí kamarády hlídala paní X. V nemocnici však stařenka bohužel zemřela… A světe div se, po všech příbuzných, kamarádech či známých se v tu ránu slehla zem. Nikdo si dva chlupáče NEMOHL vzít, nikdo nemá dvě mističky navíc…:(
A tak se tihle dva kamarádi dostali k nám do útulku, mezi dalších 150 kočiček. Dva broučci, sedící na své staré podložce, aby alespoň cítili kousek svého starého domova. Ustrašené, nechápající, co se stalo a kde je ta teplá a vlídná dlaň, která je tolik let hladila a milovala… A tak si říkám, co by se stalo s mýma kočičkama…? Našel by se někdo, kdo by se jich ujal? Nebo by i ony skončily osamocené, zmatené a nešťastné v útulku?
Umístit kočičku není vůbec jednoduché. Umístit starší kočičku je ještě těžší. Umístit dvě starší kočičky spolu je úkol téměř nadlidský. A tak kolem Pinožky a Charlieho v útulku chodím, hladím je a slibuju jim, že tam nezůstanou, že jim najdu nový domov. Pomůžeme mi můj slib splnit?? Budeme na vás společně čekat na tel. čísle 728 193 712 nebo na mailu psoz@seznam.cz



Nalezený kocourek (19.5.2014)
Tento kocourek, starý odhadem necelý rok, byl nalezen kolem 18.5.2014 poblíž Břevnovského kláštera, Praha 6. Je velmi mazlivý a zvyklý cestovat v přepravce, má dobrou srst i zuby a je čistý, proto zřejmě původně kocourek bytový. Není kastrovaný. Kontakt: psoz@seznam.cz nebo 728 19 37 12 (volejte prosím raději večer)



Baf hledá hodného páníčka (13.5.2014)
Baf Bafovi zemřel náhle pán. Baf je 8letý černý drsnosrstý jezevčík, čerstvě oočkovaný, odčervený, veterinářka našla malý šelest na srdíčku, ale ten prý není třeba léčit, ani pejska šetřit. Je přátelský, společenský, nekonfliktní vůči lidem, dětem i ostatním pejskům a velmi mazlivý. Má rád házení míčku, procházky a frotýrování po návratu domů za vlhkého počasí. Vhodný je nejspíše pro nepracující seniory, ideálně s vnoučátky, nebo časově flexibilního člověka, schopného poskytnout Bafovi alespoň jednu kratší a jednu delší procházku denně. Pejsek je z Prahy. Je zvyklý žít v bytě. V případě, že máte o psa zájem, prosím, volejte tel. č. 603 949 576 nebo napište na email lysojana@gmail.com. Díky!! Jana Strnadová


Baf už bydlí u hodných mladých lidí:-)))


Štěňátko hledá domov (5.5.2014)
Dvouměsíční fenečka jezevčíka, odebraná rómským majitelům, zoufale hledá hodného páníčka. Nalézá se v Rumburku. Je zbavená vnitřních i vnějších parazitů, hodná, vděčná a moc prosí o domov. Volejte 604919413.




Kočičky hledají nový domov
Beruška, je kočička,kterou k nám přinesli hodní lidé, kteří ji našli v polorozpadlém domě, kde se ukrývala i se svými koťátky. Je to milá a čistotná kočenka je vidět, že kdysi někomu patřila, je zvyklá na lidi a má ráda jejich přítomnost. Hledáme pro ni nový a milující domov. Je vhodná do bytu i na domeček se zahrádkou. Pumpalumpíci Jsou koťátka Berušky :) Hledáme pro ně nový a milující domov, jsou milá hravá a touží poznávat svět. Jde o tři kocourky a jednu kočičku, která již teď projevuje svůj vůdčí temperament a má brášky pěkně omotané kolem tlapičky :) Kočičky se nacházejí v Uničově, okres Olomouc. Kdyby jste někdo věděli o hodných lidech, kteří by se těchto bezdomovečků chtěli ujmout, dejte mi prosím vědět. Děkuji Martina Nováková. Kontakt: mobil: 733 331 833, email: martina.no@email.cz
 Beruška Koťátka Berušky

Všechna koťátka již našla nové domovy, do kterých půjdou v 10ti měsících:-)))


Kubík a jeho kamarádi potřebují domov!
(Hana Janišová, PSOZ) (9.4.2014)
Bylo to ráno jako každé jiné. Já a mých šest sourozenců a kamarádů jsme se probudili v našem krásném domečku na kraji Prahy, šli zavrnět mamince a tatínkovi do ucha, vylízali jsme mističky s papáním a…nevím, co se potom stalo - najednou nás tatínek všechny naložil do moc ošklivých krabic, dlouho s námi někam jel a když jsme zase viděli světlo, byli jsme tady. Vůbec to tu nevoní jako v našem domečku, nemůžeme ležet mamince na klíně a když za námi přijde nějaká hodná paní, všichni za ní běží a jí pro samé kočičí ocásky nezbývají ruce na to, aby nás mohla pár minut hladit. A tak tady pořád ležíme na těch stejných židlích a polštářcích, na kterých nás tu tatínek nechal. Mysleli jsme si, že se pro nás vrátí a všechno zase bude jako dřív…. Já, Kubík, ale na tomhle místečku hned u dveří ležím už třetí měsíc a začínám se bát, že se tatínek už nikdy nevrátí, asi si opravdu myslí, že za tu alergii jeho vnuka můžeme my:(
Vím, že jste tu teď všichni celí rozněžnělí z malých koťátek, ale my, i když už je nám 4 a více let, jsme taky moc hodní. Neumíme se tak hezky tvářit do foťáků, protože jsme smutní, ale kdybyste si alespoň jednoho z nás vzali domů, všichni bychom měli velkou radost. A tak tu zatím čekáme na nějakou hodnou rodinku… A je nám jedno, jestli budete mít kočičku, jestli budete mít zahrádku nebo jenom jednu mističku na vodu a druhou na hamání. Když budete mít volnou ruku na hlazení a kousek látky na pelíšek, budeme Vám za to vrnět do ucha a trávit s Vámi veškerý čas, klidně se s Vámi podíváme i na Ordinaci:) Kontakt: psoz@seznam.cz, nebo tel. 728 19 37 12 (volejte prosím raději večer).
Kubík a jeho kamarádi Kubík a jeho kamarádi Kubík a jeho kamarádi
Kubík a jeho kamarádi Kubík a jeho kamarádi


Kocourek Karlík hledá domov
(Hana Janišová PSOZ) (7.2.2014)
Prosímm, pomozte kocourku Karlíkovi najít domov. Karlík je kočičí dědoušek, může mu být 13, 15, možná 20 let. Do péče PSOZ se dostal začátkem února, kde se ve strašlivě zbědovaném stavu ocitl v autoservisu v Klecanech, odkud volali do útulku Kocour Felix. Dojeli jsme si pro něj a když jsme viděli, jak vypadá, putoval nejdříve na veterinu. Zde zjistili těžký zánět jícnu a dásní a z rozboru krve se ukázal ne úplně špatný stav ledvin, ale zato dost špatný stav jater. Doktor konstatoval, že kocourek zřejmě, kvůli zánětu zažívacího ústrojí několik týdnů nejedl. Dostal hned léky a infuzi a druhý den také jícnovou sondu, aby bylo možné jej krmit, protože polykat zatím rozhodně nemohl. Po třech dnech pobytu na veterině se stěhoval do domácího depozita, kde se členové rodiny deset dní střídali, aby každé dvě hodiny dostal sondou výživu a vodu a také předepsaná antibiotika. Kocourek - dostal jméno Karlík - se den ode dne zlepšoval, začal být aktivní, po pěti dnech se na kontrolním odběru krve ukázalo ohromné zlepšení ledvin, ale především jater a po týdnu krmení sondou začal zkoušet i sám jíst z misky. Sice ne každé sousto se mu daří spolknout, ale je to na dobré cestě. Zítra (v pondělí 24.2.) jeden Karlík na kontrolu a pravděpodobně na vyndání sondy. Věříme, že pak už bude sám normálně jíst. V domácím depozitu pak už ale nezůstane, protože je třeba je uvolnit pro další kočičku, která bude potřebovat systematickou péči. Přitom Karlík je strašně hodný kocourek, který miluje lidi a je zjevně zvyklý s nimi spát v posteli. Vše nasvědčuje tomu, že je to další případ sirotka po zemřelém majiteli. Nyní tedy naléhavě hledáme pro Karlíka vlastní domov, kde by mohl těch pár let, která mu asi ještě zbývají, žít s milující paničkou či páníčkem. Také, pokud máte chuť, můžete přispět na jeho léčbu a speciální konzervy, jimiž byl prostřednictvím sondy krmen. Číslo účtu je 179 500 872/0300, variabilní symbol 230214. Všem, kdo by mohli pomoci velmi děkujeme! Kontakt: psoz@seznam.cz, nebo tel. 728 19 37 12 (volejte prosím raději večer).
Karlík Karlík Karlík


2 kočičky hledají domov (20.2.2014) Dianka hledá domov. Je to asi 3 roky stará kočička, odčervená, očkovaná a kastrovaná. Je hravá a hodná, nevadí ji jiná zvířata, přizpůsobí se. Sice je zvyklá na byt, ale podle jejího chování by byla radši venku; rada skáče na kliku dveří a chodí se projít. Jinak je to velký mazel; když vidí, že si sednete nebo lehnete, hned je u vás a chce se mazlit. Když se nemá s kým mazlit tak se ráda schovává pod věci – hlavně pod kabáty a přikrývky. Kamarádka Dianky Broskvička také hledá domov, kočky jsou na sebe zvyklé, mají se moc rády, takže kdyby někdo chtěl dvě kočičky, mohly by zůstat spolu.
Kontakt: Antónia Hudáčová tel.: 728 19 37 12, e-mail: psoz@seznam.cz

Dianka Broskvička
Broskvička hledá domov. Je to asi 3 roky stará kočička, odčervená, očkovaná a kastrovaná. Je mírumilovné povahy, vždy raději ustoupí. Ráda lenoší na taburetce nebo na něčem teplém. Je to velký mazel, kterému nedělá problém se přizpůsobit prostředí nebo jinému zvířeti. Broskvičky kamarádka Dianka také hledá domov, kočky jsou na sebe zvyklé, mají se moc rády, takže kdyby někdo chtěl dvě kočičky, mohly by zůstat spolu. Antónia Hudáčová.
Kontakt: Antónia Hudáčová tel.: 728 19 37 12, e-mail: psoz@seznam.cz


Kocourek hledá domov (11.2.2014) (hledají domov)
Moc prosíme o domov pro kocourka nalezeného v Klatovech. Děkujeme panu Vítu Novotnému za nález a poskytnutí péče kocourkovi, kterého nalezl zoufale naříkajícího pod autem, kde podle svědků mňoukal celou noc. Pan Novotný kocourkovi poskytnul odčervení, očkování, nezbytnou léčbu a vzorně se o něj stará. Protože nechce kocourka stresovat převozem k nám a pobytem mezi ostatními kočičkami, chtěl by mu najít domov přímo. Moc se za kocourka přimlouváme, určitě je to tak pro něj nejlepší. Kocourek je moc hodný mazlivý vděčný za domov. Velmi prosíme zájemce, aby se ozvali na telefon pana Novotného tel. č. 739 570 355 v době od 8:00 do 21:00. Děkujeme za pomoc a sdílení. Díky moc, Hana Fuksová, depozit Žikov.


Chlupáček Peron hledá i jen dočasný domov
(Hana Janišová PSOZ) (7.2.2014)
Neuvěřitelně mazlivý, přítulný a hlavně vděčný je chlupatý kocourek Peron, kterého přivezli do útulku PSOZ Kocour Felix manželé z Čelákovic poté, kdy se jim v neuvěřitelně zdevastovaném stavu objevil na zahradě. Kocourek byl naprosto vyhublý, zmrzlý a šíleně hladový a měl ošklivé lysiny v srsti. Ihned jsme ho vzali na veterinu, kde se zjistilo, že má těžký zánět kůže a také zánět tenkého střeva. Kocourek se nyní v našem útulku z obojího léčí. Přesto, že musí být v kleci a zjevně mu není dobře, dává nám neustále najevo, jak je šťastný, že je u nás, v teple a že dostává pravidelně najíst. Podle všeho je to kocourek zvyklý na byt a hlavně na lidi, takže nejspíše vyhozený nebo ztracený. Je neuvěřitelně mazlivý, hodný a klidný. Protože ho čeká ještě několik týdnů léčby, které by u nás musel strávit v kleci, velmi naléhavě pro něj hledáme alespoň dočasný domov, kde by mohl být volně a s lidmi. A také pokud by se našli hodní lidé, kteří by přispěli na jeho léčbu a dietu, moc by nám to pomohlo. Pokud máte chuť poslat jakoukoli částku, pak prosím na účet PSOZ 179 500 872/ 0300 v. s. 030214. Moc děkujeme! Kontakt: psoz@seznam.cz, nebo tel. 728 19 37 12 (volejte prosím raději večer).
Peron Peron Peron
Peron Peron Peron


Mazlík Albert z Albertova hledá domov
(Hana Janišová PSOZ) (22.1.2014)
Albert čili Bertík se narodil zhruba v březnu 2012. Našel se v Praze na Albertově, kde se snažil dostat do budovy místní školy a našla jej zde jedna členka PSOZ a nyní je v domácím depozitu. Později jsme zjistili, že je zjevně vyhozený a dokonce se nám ozvala původní majitelka, ale posléze se začala zapírat a kocourka zpět nechtěla. Bertík je jasný bytový mazlík, vzorně čistotný. Rád se přijde pochovat a pohladit. Braní do náruče snáší, pokud není naladěn dá to najevo. Při hrách projevuje temperament odpovídající věku, věci neničí. Rád se honí za papírkem tahaným na šňůrce. S velkým zájmem zkoumá odložené nádobí v dřezu, na slovní výtky už začal slyšet a vypadne. Do jídla při vaření neskáče, z povolené vzdálenosti přihlíží. Zřejmě již měl nějaká pravidla chování zažitá. Z mazlení Bertík občas plynule přechází k naznačovanému kousání a držení drápky, ale pokud mu člověk ruku nechá a jemně ji vyprostí, kůže zůstane nepoškozená. S dalšími kočkami se bez problémů snese, rád si s nimi hraje na honěnou. Pokud si k němu druhý místní kocour přijde lehnout, nesyčí ani neprchá a s mírně znechuceným výrazem zůstane na místě. Ze psa má mírný respekt, ale již si zvykl. Albert miluje děti, a to i malé, a chová se k nim velmi jemně a přátelsky. Zvědavě přichází pozorovat návštěvy, když se mu někdo líbí, mazlí se, případně vyskočí na klín a dělá malého smutného hladového kocourka. Jídlo si bere i z ruky, ale je třeba jistá opatrnost. Preferuje muže. Na rozdíl od většiny ostatních koček se vůbec nebojí hlučných domácích přístrojů jako vysavač, fén na vlasy, mixér apod. Zvědavě a zblízka přihlíží provozovaným činnostem. Kontakt: psoz@seznam.cz, nebo tel. 728 19 37 12 (volejte prosím raději večer).
Albert čili Bertík Albert čili Bertík


Lojzík naléhavě hledá láskyplný domov
 (Hana Fuksová, depozit Žikov 14.1.14)
Moc prosíme o pomoc pro tohoto čtyřletého kočičího elegána Lojzíka ze Sušice. Je to moc hodný mazlivý kocourek, kastrovaný, tento týden ho čeká první očkování. Lojzíkovi onemocněla panička, která se ho ujala jako malého přitoulaného koťátka a dál si ho nechat nemůže. Lojzík žil v domě odkud, když chtěl, mohl ven. Právě takový domov s možností volného odchodu a příchodu by nyní potřeboval. Samozřejmě v místě, kde je to bezpečné, rozhodně ne u frekventované silnice apod. Byl již několikrát umístěn v Sušici, ale vždy se spolehlivě vrátil domů. Moc pro něho prosíme o pomoc a sdílení, aby co nejdříve našel nový domov, který si zaslouží a moc potřebuje. Případného zájemce prosíme, aby nás kontaktoval na e-mailu: utulekzikov@seznam.cz , nebo tel.:731 241 782, 604 655 057 či osobní návštěvou u nás: Depozit Žikov, Žikov 1, Petrovice u Sušice.

Lojzík už bydlí - hurá sláva:-)))


Milá Lucinka a její koťátka hledají domovy (2. 12. 2013)
 Miloučká Lucinka a její koťátka Lucinka (narozena asi 2012) pochází z obce Libčice, kde žila ve stráni a hodní lidé tam krmili ji i její kočičí příbuzné. Vyskytl se tam však člověk, který se rozhodl skupinku koček zlikvidovat a opakovaně na ně střílel ze vzduchovky. Lucinčiny dvě sestry to stálo oči a jednu z nich nakonec život. Také skoro žádná koťata z jarního vrhu nepřežila. Paní, která je tam krmí, v září zjistila, že Lucinka opět čeká koťátka a tak ji odchytila a těsně před porodem dovezla do útulku Kocour Felix Pražského spolku ochránců zvířat. Zde se Lucince koncem září narodilo pět krásných koťátek. Starala se o ně jako výborná máma a ještě stihla dva týdny odkojit tři sirotky odjinud. Nyní už jsou koťátka dost velká a očkovaná a maminku už příliš nepotřebují. Proto pro ně všechny hledáme skutečné domovy. Přičemž koťátka jsou naprosto zvyklá na lidi, úžasně hravá, prostě taková, jak koťátka mají být. Maminka Lucinka je ale nejhodnější kočička, která by přinesla štěstí a pohodu do každé domácnosti, je klidná, přítulná a velmi trpělivá a zasloužila by si milující lidi. Je kastrovaná a všichni jsou očkovaní. Kontakt: psoz@seznam.cz, nebo tel. 728 19 37 12 (volejte prosím raději večer). Děkujeme
Lucinčina  koťátka Lucinčina  koťátka Lucinčina  koťátka
Lucinčina  koťátka Lucinčina  koťátka Lucinčina  koťátka


Mikeš Mikeš hledá domov (2. 12. 2013)
Mikeš Nádherný, přítulný asi tříletý kocour Mikeš je buď skutečný Briťák a nebo má jistě dost velkou část britské krve. Je to velký černý kocour, s nádhernou hustou srstí, velikou kulatou hlavou a úžasnýma jantarovýma očima. S největší pravděpodobností jej někdo vyhodil jako nechtěné dědictví, protože se z ničeho nic přidal ke skupině volně žijících koček v Praze 4. Paní, která tam kočičky krmí, hned poznala, že to je kocour, který ven nepatří. Kontaktovala Pražský spolek ochránců zvířat a Mikeše dovezla do našeho útulku Kocour Felix v Klecanech. Mikeš je nesmírně hodný a trpělivý kocourek, který bezpochyby dělal dříve společnost nějakému staršímu člověku. Nyní pro něj hledáme vlastní domov, přičemž se hodí stejně dobře ke starším lidem, jako k nepříliš divokým dětem. Je kastrovaný a naprosto čistotný. Kontakt: psoz@seznam.cz, nebo tel. 728 19 37 12 (volejte prosím raději večer). Děkujeme


2 mourinky hledají domov (2. 12. 2013) (hledají domov )
Mourinky po zemřelém pánovi-Kity a Diana Mourinky Kity a Diana (narozeny 2011) vyrostly od koťátek u starého pána v Praze 6. Bohužel, jak to tak bývá, když si starý člověk vezme koťátka, pán těžce onemocněl a skončil v LDN. V bytě po něm zůstal šílený binec a dvě bezprizorné kočičky. Několik týdnů je tam chodil krmit dobrovolník z pečovatelské služby, ale to již nebylo déle možné. Proto kočičky odchytil a přivezl do útulku Kocour Felix Pražského spolku ochránců zvířat. Obě kočičí sestřičky byly strašně vyděšené, ale během týdne se naštěstí vzpamatovaly a staly se z nich velice milé a přítulné kočičky. Jsou očkované, kastrované a nyní čekají na lidi, kteří jim opět dají domov. Nejlépe společně, jsou na sebe velmi fixované. Kontakt: psoz@seznam.cz, nebo tel. 728 19 37 12 (volejte prosím raději večer). Děkujeme


Flíček Mourinka Cecilka hledá domov (27. 11. 2013)
Cecilka se narodila asi koncem roku 2012. Jaký byl její osud jako koťátka nevíme, ale asi byla koťátkem domácím, protože když se letos na jaře přistěhovala na zahrádku u chaty jedné starší paní z pražských Chaber, bylo jasné, že jde o kočičku, která vyrůstala s lidmi, tedy ztracenou nebo vyhozenou. Paní bohužel nenapadlo hledat původního či nového majitele. Kočičku na zahradě krmila a užívala si její společnosti, ačkoli dobře věděla, že ji na podzim sebou do panelákového bytu nevezme. A opravdu, v říjnu, když se hodlala z chaty odstěhovat, kontaktovala PSOZ a sdělila nám, že buď kočičku vezmeme do útulku, nebo ji tam bude muset nechat bez potravy přes zimu. Od té doby je Cecilka v útulku Kocour Felix v Klecanech. Je moc milá, hodná a na svůj věk velice klidná kočička. Je extrémně mazlivá a většinu času leží na židli, kde se protahuje jako by chtěla říci: "Koukej mě hladit". Hodila by se velmi dobře jako společnice k mladým i starším lidem či k dětem a také ostatní zvířátka nejsou překážkou. Kontakt: psoz@seznam.cz, nebo tel. 728 19 37 12 (volejte prosím raději večer). Děkujeme


Flíček Kocourek Flíček po staré paní hledá domov (27. 11. 2013)
Bíločerný kocourek flíček je starý asi pět let. Po celý svůj život žil u starší paní spolu s bišonkem Bertíkem. Paní však zemřela a oba své čtyřnohé kamarády odkázala svému synovi. Ten však neměl příliš v lásce ani maminku ani její zvířátka. Do vyřízení dědictví tedy byli pejsek v městském útulku v pražské Troji, kocourek v městském kočičím útulku v Měcholupech. Když se dědictví vyřídilo, pán si pejska a kocourka musel vzít, protože není z Prahy a oni tedy už v pražských útulcích neměli místo. Obrátil se tedy na PSOZ a obě zvířátka dovezl do našeho útulku Kocour Felix v Klecanech. Flíček je velice hodný, klidný kocour, který jakmile na něj položíte ruku, začne příst a mazlit se, přičemž za chvilku nastavuje bříško. Je však velmi submisivní vůči ostatním kočkám v útulku a někteří kocouři to vycítí a mají snahu jej šikanovat. Velmi by mu pomohlo, kdyby se dostal do rodiny, kde je koček méně, či řádná, ačkoli s těmi, kdo mu neubližují se dobře snese. Na pejska je pochopitelně také zvyklý. Pro svou klidnou, trpělivou povahu se výborně hodí jak ke starším lidem, tak i k dětem. Kontakt: psoz@seznam.cz, nebo tel. 728 19 37 12 (volejte prosím raději večer). Děkujeme


Bišonek Bertík hledá domov (27. 11. 2013)
Bišonek Bertíkovi jsou zhruba dva roky a po celý svůj život žil u starší paní spolu s bíločerným kocourkem Flíčkem. Paní však zemřela a oba své čtyřnohé kamarády odkázala svému synovi. Ten však neměl příliš v lásce ani maminku ani její zvířátka. Do vyřízení dědictví tedy byli pejsek v městském útulku v pražské Troji, kocourek v městském kočičím útulku v Měcholupech. Když se dědictví vyřídilo, pán si pejska a kocourka musel vzít, protože není z Prahy a oni tedy už v pražských útulcích neměli místo. Obrátil se tedy na PSOZ a obě zvířátka dovezl do našeho útulku Kocour Felix v Klecanech. Vzhledem k tomu, že bišonek je malý a je zvyklý na soužití s kočkou a kočičky v našem útulku jsou naopak zvyklé na pejsky, nic nebránilo tomu, aby byl dočasně u nás. Nicméně ve vlastním domově s lidmi, kteří by na něj měli dost času, by mu bylo určitě lépe. Bertík je milý, hravý pejsek, velmi přátelský ke lidem i kočičkám jakéhokoli věku a pohlaví. Hodí se výborně jako společník jak ke starším lidem, tak i k dětem. Kontakt: psoz@seznam.cz, nebo tel. 728 19 37 12 (volejte prosím raději večer). Děkujeme


SOS - 17 koček zanechaných v bytě (26. 11. 2013)
(Hanka Janišová PSOZ) Prosba o pomoc, obrátila se na mě telefonicky paní, dle přízvuku Ukrajinka, že se jí z bytu v Letňanech odstěhovali nájemníci a nechali jí tam 17 koček!!! Mezi nimi i malá koťátka. Naprosto neví, co s nimi a byt chce zas neprodleně pronajmout. Dohodla jsem se s ní, že se tam zajedu podívat a na místě zjistím situaci, ale už teď vím, že nebude jiná cesta, než si je rozebrat. Prosím proto jednak všechny organizace a jednak všechny soucitné kočkomily, abyste se ozvali, zda si jich pár mohou vzít a pokud, tak kolik. Dále prosím o sdílení na stránkách a FCB. PSOZ má v útulku 150 koček a v depozitech dalších 20, takže naprosto nepřipadá v úvahu, že bychom je vzali všechny a ani třeba polovinu. Tak pět by bylo maximum. Věřím ale, že v Praze je dost subjektů starajících se o kočky a že se o ně nějak podělíme. Prosím, pomozte, my to sami opravdu nemůžeme zvládnout. Předem díky za rychlé odpovědi. Kontakt: Hana.Janisova@assecosol.eu, psoz@seznam.cz, nebo tel. 728 19 37 12 (volejte prosím raději večer). Děkujeme


Nalezený mourek (19.11. 2013)
19.11.2013 byl nalezen na Lyčkovu náměstí 5, Karlín Praha 5, kastrovaný mourovaný kocour dle odhadu veterináře 6-7 let starý. Kocourek je velice milý a extrémně přítulný, i ošetření u veterináře zvládl bez nejmenšího protestu. Zdravotní stav, po ošetření přední pravé tlapy (dlouhodobější zánět na kloubu) 20. 11. dostal látku na ošetření vnějších i vnitřních parazitů včetně svrabu. Má léky zhruba na pět dnů a záznam o ošetření. Bohužel si jej nemohu nechat, takže pokud se nenajde majitel nebo zájemce, musí do útulku. Petra Suchanová, email: Kontakt: p.suchanova@seznam.cz.


Krásné tříbarevné kočičí holčičky hledají domov
(19. 11. 2013)Marika a Erika (narozené cca 07/2013) žily u jednoho domku v Klecanech se svojí zrzavobílou maminkou a též zrzavobílým bráškou. Lidé z domku je jakž takž krmili, ale více se o ně nestarali. PSOZ na ně upozornila jedna sousedka. Vypravili jsme se tam, maminku vykastrovali a zeptali jsme se, co bude s koťátky. Řekli nám, že holky nechtějí, ale kocourka si nechají a maminku také. Slíbili jsme jim, že kočičky vezmeme do útulku, jen co je odčervíme a naočkujeme. Bohužel když jsme za týden zjistili, že kocourek se ztratil a lidé ani neřeší, co s ním je a evidentně jim to je jedno a maminka je vyhublá a stejně, jako holčičky se doslova vrhá na jídlo, usoudili jsme, že je raději vezmeme ihned. Od té doba jsou obě holčičky u nás v útulku Kocour Felix. Jsou krásné, mazlivé a velice hravé. Hledáme nový domov pro obě najednou nebo k další kočičce či kocourkovi, protože rozhodně každá z nich k sobě potřebuje kočičího parťáka. Nejlepší by však určitě bylo, kdyby našly domov společně. Jsou zvyklé na děti i na pejska. Kontakt: psoz@seznam.cz nebo 728 19 37 12 (volejte prosím raději večer). Děkujeme.


Maličcí kočičí sourozenci hledají domov Amálka Damián (13. 11. 2013)
Amálka i Damián (narozeni začátkem září 2013) jsou sourozenci, kteří byli nalezeni opuštění na zahradě domu ve vilkové čtvrti v Praze. Paní, která tam bydlí, je vzala domů, přidala je k mamině s jejími třemi koťaty, které zachránila den předtím. Kočka koťata ihned přijala a Damián se nové maminky nemohl nabažit. Za krátkou dobu se však ukázalo, že oba sourozenci mají rádi ještě více lidskou společnost. Amálka doslova usíná na klíně a Damián vrní, jen se na něho podíváte. Jsou klidní, hraví, přítulní a čistotní, potvrdit vám to může sousedčin tříletý syn, který si s nimi chodí hrát. Nevadí jim další kočky v domácnosti. Koťátka jsou vhodná k dětem, i menším nebo k lidem, kteří hledají kočičí kamarády. Nejlépe jen do bytu. Kontakt: psoz@seznam.cz nebo 728 19 37 12 (volejte raději večer). Děkujeme.


Máša Máša s černým nosíkem hledá domov (11. 11. 2013)
Máša (narozena asi 2012) k nám přišla od jedné paní z Ukrajiny, které se v létě údajně usadila na zahradě a porodila tam koťátka. Paní však potřebovala odjet na dovolenou, tak kontaktovala PSOZ, tvrdila, že se o kočičí rodinku nebude mít kdo starat a trvala na tom, že je musíme vzít do útulku. Nakonec jsme jim našli výborné domácí depozitum, kde měla kočička koťátka odkojit. U těch však propukla panleukopenie a žádné z nich se nepodařilo zachránit. Maminka Máša však vše přežila a po naočkování jsme ji převezli do útulku Kocour Felix v Klecanech. Od začátku bylo jasné, že jde o kočičku od malička zvyklou na lidi. Je velice přítulná a mazlivá miluje lidi. Jiné kočky moc nemusí, ale zvykne si na ně. Je naprosto čistotná. Kastrovaná bude po 13.11. Kontakt: psoz@seznam.cz nebo 728 19 37 12 (volejte raději večer). Děkujeme.


Jessinka Nejhodnější kočička na světě hledá domov (11. 11. 2013)
Jessinka (asi 6 let) je nejen krásná, klasická kočička černá s elegantními bílými znaky, navíc extrémně hodná, klidná a mazlivá. Přišla už do předchozího útulku PSOZ v Jahodnici po zemřelé majitelce, od té doby prodělala náročnou operaci nádoru na dásních (ale dopadla dobře, nádor nebyl zhoubný) a pak se spolu s námi stěhovala do nového útulku Kocour Felix v Klecanech. Jessinka je zcela nebývale klidná a hodná kočička.V útulku má svoje stále stejné místečko v pelíšku na horní polici u okénka a odtud chodí jen na jídlo a na záchod. Celý den zde klidně leží, ale ožije, jakmile přijde někdo ochotný jí hladit. V tu chvíli se vztyčí, aktivně se mazlí hlavičkou, protahuje se a vůbec dává výrazně najevo, jak je spokojená. Jenže v útulku není tolik času na mazlení kočiček, jak by třeba Jessince vyhovovalo. Proto pro ni sháníme domov s milující paničkou (či páníčkem), nejlépe starší, která by byla doma a měl by na kočičku dost času. Jessinka se jí (či jemu) odvděčí svojí láskou a neuvěřitelnou přítulností. Co takhle udělat dvojí radost na vánoce - babičce či dědečkovi a také této úžasné kočičce? Kontakt: psoz@seznam.cz nebo 728 19 37 12 (volejte raději večer).
Děkujeme.


Maličcí „drsňáci“ hledají domov nebo aspoň dočasnou péči
(11. 11. 2013) (hledají domov)
Krásní huňatí kocourci Bodie a Doyle (narozeni v září 2013) žili se svou maminkou a dvěma staršími sourozenci na sídlišti v Praze 10. Paní, která je tam krmí, si však jednoho dne všimla, že všichni starší zmizeli (přestali chodit na jídlo) a zůstali tam jen tato dvě osamocená maličká koťátka. Samozřejmě ji napadlo, že starší členy kočičí rodiny někdo zlikvidoval. Na nic nečekala a zavolala PSOZ. Koťátka jsme odchytili a dovezli do útulku Kocour Felix v Klecanech. Zde se ukázalo, že jsou to 2 chlapečci. Zpočátku na lidi dost syčeli, proto dostali jména britských seriálových drsňáků. Za dva dny se však ochočili a jsou z nich miloučká vrnivá koťátka. Bohužel v útulku nemohou být volně puštění, protože nejsou ještě očkovaní, zatím absolvovali dvoje odčervení. Aby nemuseli sedět 4 týdny v kleci, hledáme pro ně domovy už nyní, s tím, že by se očkování provedlo přímo tam a nebo dočasnou péči do naočkování, protože po něm už mohou běhat v útulku volně. Jsou báječní, roztomilí, hraví a velmi čistotní.
Kontakt: psoz@seznam.cz nebo 728 19 37 12 (volejte raději večer).
Děkujeme.


Nalezená tříbarevka
(11. 11. 2013) (hledají domov)
Tato krásná, mazlivá, evidentně domácí tříbarevka, věk asi 2 roky, se našla 9.11. na sídlišti v Ďáblicích, kde se přidala ke skupince sídlištních koček. Všimla si jí místní krmička, chytila ji a dovezla do útulku PSOZ Kocour Felix v Klecanech. Kočička je velmi hodná, klidná, přítulná a čistotná. Je proto pravděpodobné, že se ztratila a někdo ji hledá. Druhá možnost je, že jde o nechtěné dědictví po zemřelém příbuzném (kočička je velmi klidná a vypadá to, že mohla být společnicí staršího člověka) a že ji někdo prostě na sídliště vyhodil. Pokud se velmi brzy nenajde její původní majitel, budeme pro ni hledat nový domov, určitě udělá svou přítomností radost lidem každého věku. Je krásná, hodná a velmi přítulná. Pravděpodobně je kastrovaná.
Kontakt: psoz@seznam.cz nebo 728 19 37 12 (volejte raději večer).
Děkujeme.


Nádherní mazliví kočičí sourozenci hledají domovy Tři kocourky, dva černé s bílými znaky a jednoho celého černého a dvě nádherné chlupaté tříbarevky přivedla jejich maminka na zahradu jedné „kočičí mámy“ na Rychnovsku. Paní, která zde má soukromý miniútulek se o celou rodinku tři měsíce krásně starala. Teď už je maminka vykastrovaná a koťátka odrostlá a naočkovaná. Do poloviny listopadu tedy přijedou do útulku Pražského spolku ochránců zvířat Kocour Felix v Klecanech, protože paní je už velmi stará a ve vesnici u Rychnova nad Kněžnou by asi neměli moc šancí najít domovy. Narození jsou v červenci 2013. Všichni jsou velmi přítulní, mazliví, hraví a naprosto čistotní. Byli by výbornými společníky pro rodinu s dětmi i pro mladší či starší lidi. Mohou žít jak v bytě, tak v domku se zahrádkou na klidném místě.
Kontakt: psoz@seznam.cz nebo 728 19 37 12 (volejte prosím raději večer)




Barevná koťátka hledají domov (16.10.2013) (hledají domov)
Tato tři nádherná barevná koťátka, spolu s ještě deseti dalšími se narodila třem kočičkám v jedné vesnici u Prahy začátkem června 2013. Majitelka jejich maminek je velmi chudá paní, která nemá na to, aby maminky vykastrovala. Do věci se proto vložila nyní obec. Ve spolupráci s pražským spolkem ochránců zvířat odchytali koťátka a jejich maminky nechali vykastrovat na náklady obce. Maminky se po kastraci vrátí do domku ke své majitelce, ale pro koťátka hledáme domovy. Jsou naprosto rozkošná, hravá, mazlivé - je vidět, že se paní, i přes nedostatek peněz, o ně dobře starala. Tříbarevné a želvovinové jsou holčičky, zrzaví jsou chlapečci. Koťátka jsou čistotná, odčervená a na konci října budou též očkovaná. Kontakt: Email: psoz@seznam.cz
nebo 728 19 37 12 (volejte prosím raději večer)




Siamáček Simir hledá domov (16.10.2013)

Simir patří zřejmě k řadě kočiček a kocourků, které jejich majitelé nebo spíš potomci majitelů vyhodili na ulici v domnění, že se o sebe postarají. U původně domácích mazlíčků to však rozhodně neplatí a u ušlechtilých koček už vůbec ne. Simir bloudil zřejmě delší dobu v okolí Klíčan u Prahy, až se, doslova polomrtvý hlady a žízní, usadil na bednách na dvoře jedné zdejší firmy. Zdejší pracovníci si jej všimli a zavolali pražský spolek ochránců zvířat. Kocourka se zcela lehce podařilo chytit a putoval nejprve na veterinu. Zde jsme se dověděli, že má těžký zánět střev a že je dehydratovaný a podvyživený. Za pět dní léčby a péče v útulku Kocour Felix je z něj však už úplně jiný kocour. Sice ještě hodně hubený, ale již čilý, komunikativní a také dobře jí. Velmi však nemá rád jiné kočky. Proto pro něj hledáme domov v bytě, kde by ideálně byl jediným kočičákem. Je kastrovaný a zcela čistotný, očkovaný námi zatím není, ale vzhledem k tomu, o jaký typ kocoura se jedná, dá se předpokládat, že v minulosti očkovaný byl. Kontakt: psoz@seznam.cz 728 19 37 12 (volejte prosím raději večer), nebo Email: psoz@seznam.cz

Simir Simir
Simir Simir




4 koťátka naléhavě hledají domov (8.10.2013)
Koťátka se narodila 18/7 opuštěné kočičce na jednom z dvorků v Praze. Od malinka jsou zvyklá v bytě, zdravá, přítulná, hravá, odčervená, naučená na kočičí záchod. Dvě jsou mourované kočičky s rezavou skvrnou na nosíku, dva kocourci, krásně mourovaní, medově zbarvení a miloučcí. Prosí o láskyplný domov. Jen k dobrým lidem.
Lucie Ichová, kontakt: tel. č.: 724 093 243, Email: lucieichova@gmail.com


Koťátka už bydlí - hurá sláva:-)))


Naléhavě hledáme depozitum/dočasnou péči
pro 6 koťátek
(3.10.2013)
Šest koťátek ve věku cca tři měsíce musel Pražský spolek ochránců zvířat odchytit v Praze 4, kde jim místní lidé velmi intenzivně usilovali o život. Dokonce jednoho jejich sourozence našla místní krmicí paní už mrtvého, zjevně poleptaného nějakou žíravinou. Koťátka byla tři týdny v depozitu u jedné slečny, která je odblešila, odčervila a velmi dobře začala umazlovat. Bohužel slečna v pátek 4.10. na delší dobu odjíždí. Měli jsme domluveno, že koťátka převeze do jiného depozita, ale jeho majitelka si to na poslední chvíli rozmyslela. Velmi naléhavě tedy sháníme někoho, kdo by těmto šesti mrňouskům nyní dal dočasný domov – samozřejmě s plnou podporou PSOZ (rozhodně veškerá veterinární péče a v případě potřeby i jídlo, stelivo a tak). Pokud byste mohli tyto kočičáčky depozitovat, zavolejte prosím neprodleně na 728 19 37 12 nebo napište SMS a ozveme se vám.
Děkujeme. Hana Janišová, PSOZ


Mimánek po staré paní hledá domov (28.9.2013)
Krásný moc hodný klidný a přítulný kocourek Mimánek dělal 12 let společníka staré paní. Paní však letos zemřela a její příbuzní by si kocourka rádi vzali, ale jsou těžcí alergici. Mimánek nyní žije už 2 měsíce sám v bytě po své paničce a příbuzní jej tam denně chodí krmit. Je velmi smutný, protože mu chybí neustálý kontakt se svým člověkem, na nějž byl zvyklý. Hledáme pro něj proto nový domov. Ideálně v klidné rodině nebo u starších lidí. Vzhledem k tomu, že jej stará paní občas pouštěla ven, může být nejen v bytě, ale i v domku se zahrádkou. Kocourek je od mládí kastrovaný a očkovaný a je naprosto čistotný. Kontakt: psoz@seznam.cz, nebo tel. 728 19 37 12 (volejte prosím spíše večer). Děkujeme.

Mimánek už bydlí - hurá sláva:-)))


Kocourek s kočičkou hledají domov (11.9. 2013)
Z rodinných důvodů naléhavě hledám nový domov pro zrzavého kocourka a mourovatou kočičku. Jsou 2 roky staří, očkovaní, kastrovaní, vychovaní pouze v bytě, zvyklí na sebe, hodní, přítulní, čistotní, kastrovaní. Do nového domova dostanou WC, stojanovou prolézačku, cestovní přepravky, misky, pelíšky a krmení. Prosím, pouze do dobrých rukou a nerozdělit je. Děkuji. Ivana Merhautová.
Kontakt: tel. 734403585, e-mail: Mer.Iva@seznam.cz

Perský kocourek Macík volá SOS (4.9.2013)
(Hledají domov) Prosíme o pomoc pro 6letého perského kocourka Macíka kterého jeho rodina bohužel musí umístit z rodinných důvodů v novém domově. Jde o mazlivého kocourka který má rád děti. Je kastrovaný, bez PP, není očkovaný. Moc se přimlouváme, pomozte. Volat lze na tel.775 685 413; sudý týden-dopoledne, lichý týden-odpoledne, so+ne-kdykoli. Kocourek je zatím u své rodiny ve Svojšicích, ale nemůže tam zůstat dlouho. Děkujeme.

Macík už má nový domov - hurá sláva:-)))


Nalezená mourínka (3.9.2013)
Koncem srpna se našla v ulici Arabská na Praze 6 mourovaná kočička, trošku jakoby whiskas, má poměrně silný ocásek na konci s černými proužky. Poprvé viděna 28.8.2013 na ulici Arabská v místě kde lidi chodí krmit kočičky. Je velice mazlivá, rozhodně zvyklá v bytě. Podle pana veterináře, něco mezi 3-5lety, má krásné bílé zoubky. Nyní se vyskytuje v domácím depozitu PSOZ. Kontakt:
e-mail: psoz@seznam.cz, nebo 728193712


Nalezené kotě (3.9.2013)
31. srpna 2013 jsme našli bílo-strakaté kotě v Praze 8 Bohnice, zastávka Podhajská pole.
Kontakt: e-mail: valik.mrak@seznam.cz,
nebo tel.: 737752482


Nalezené černé kotě (3.9.2013)
2. září 2013 bylo nalezeno malé černé kotě na ulici Vlastislavova v Praze 4.
Kontakt: Kontakt: e-mail: psoz@seznam.cz,
nebo tel.: 728193712


Kočička Cibula Cibula naléhavě hledá domov (28.5.2013) Kočička Cibula akutně hledá nový domov.10 let, vykastrovaná, čistotná. Vhodná do domova bez malých dětí. Přidáme pelíšek, záchůdek, škrabadlo + příspěvek na krmení. Více info u současného majitele: Lukáš Korecký, tel.: 776 024 985, e-mail: lukaskorecky@seznam.cz


Papuček hledá domov (27.5. 2013) Hledám hodného člověka, depozitum nebo dočasku pro ročního kocourka. Jmenuje se Papu, je kastrovaný, čistotný, naučený na záchůdek, ale velmi plachý. Žije se svým pánem v Ostravě, ten ale odjíždí v červnu do Německa a kocourka sebou vzít nemůže. Prosím, ozvěte se. Děkuji. Kontakt: Bajgr tel.č.: 608834838.

kocourek Papu kocourek Papu
kocourek Papu kocourek Papu


Brit hledá domov (26.5. 2013)
Naléhavě hledáme domov ještě pro 6letého NO Brita staré paní, která se musí přestěhovat do bytu, kam si jej vzít nemůže. Kočičky už převzalo depozitum Žikov a 3letá fenka Amálka už má domov v Jihlavě. Brit žil na zahradě v kontaktu s kočkami, je přátelský, vděčný, ale na vodítko se musí naučit. Brit se nachází v Rabí u Sušice.
Kontakt: e-mail:ivana.jensen@seznam.cz, tel: 604 555 924.
Brit s paní Brit Amálka

Brit už bydlí - hurá sláva:-)))


SOS zachraňte kočičky (20.4.2013)
Do konce dubna se musí vystěhovat 12 kočiček z pražského nájemného bytu, kde bydlí stará paní, která kočičky zachraňuje z ulice a pečuje o ně. Paní je zoufalá, vzhledem k jejímu věku je případné přestěhování nemožné. 2 sdružení údajně přislíbila, že se o 4 kočky postarají, ale potřebuje umístit ještě 8 koček. Prosíme, pomoze paní, bude vděčná za každou udanou kočičku. Moc děkujeme:-)
Kontakt: 733 647 379, 284 823 397


Kocourek Eda naléhavě hledá domov
(9.4.2013)
Kocourek si mě šikovně našel asi před deseti dny. Byl hladový, unavený, teklo mu z očí a z nosu a nevypadal dobře. Rozhodl se, že se mě tedy drápkama přidrží a nepustí se, dokud ho nevezmu někam do tepla. Visel mi kolem krku jako škrtič, vrněl a odmítal se pustit. Dala jsem mu tedy jméno Eduard a dočasně ho ubytovala v bytě, který se vyklízí po zemřelém pánovi. S hotelovým servisem je moc spokojený, válí se v posteli a poctivě marodí. Je na něm vidět, že původně určitě bytový byl. Je to společenský, hodný a čistotný kocourek. Chodí vzorně na záchodek a snaží se ze všech sil ze sebe omýt tu špínu z venku, neustále si pucuje kožíšek :-)
Byli jsme s Edou na veterině. Pan doktor odhaduje věk na 5 let. Kocourka prohlédnul, vzal vzorek moči, nabral krev a nasadil antibiotika. Prášky začaly rychle zabírat, rýma zmizela, oči také vypadají lépe. Prášky Eda papá naprosto vzorně. Stačí prášek strčit do jeho oblíbené kočičí paštiky a on ho během sekundy vdechne a ani neví, že ho snědl :-) Eda mooooc rád papá... Když ho krmím z ruky a nestíhám jeho tempo, tak mě Edouš popohání pacičkou, abych sebou jako hodila, že má fakt hlad:-)
Edíkovi, bohužel, vyšly pozitivně testy na FIV a FeLV, což sice není přenosné na člověka ani jiný druh zvířat, ale na jiné kočky ano. Eda tedy musí být umístěn jako kočičí jedináček a nebo ke kočičce se stejným handicapem. Jinak je v dobré kondici. Věřím, že kdyby se umístil do klidné domácnosti, tak bude mít před sebou ještě hezký kus kočičího života.
Moc rád se válí v posteli u televize. Pro klidného milovníka televizních seriálů by byl Eda ideální společník... :-)
Prosím vás o pomoc při hledání hodného člověka, který by se kocourka ujal a dal mu domov. Nevím, jak dlouhý život ho s jeho handicapem čeká, ale stabilní, klidný domov a láskyplná péče bude základ pro to, aby tu s námi byl ještě hodně dlouho.
(Kdybych v mém malém bytě neměla už čtyři kočičáky a psa, tak by se Edouš už válel u mě doma v na gauči...)
Předem mockrát děkuji za pomoc a rozesílání. Žaneta
Kontakt:
Žaneta Beranová, zaneta.beranova@immorent.com mobil: +420 606741791


Fenka naléhavě hledá domov
(9.4.2013)
Jsem roční fenka a hledám hodného páníčka, který by mě měl rád. Našli mě v lese, jsem hodná a ráda se mazlím, chcete mě? Kontakt: tel. č. 604 919 413, e-mail: miluse.honsu@seznam.cz
Fenečka už má nový domov - hurá sláva:-)))


Dorotka naléhavě hledá domov
(9.3.2013)
Dorotka je 2letá, čistotná, přítulná a kastrovaná kočička. Pochází z útulku, žije v Mostu, majitelka si ji nemůže nechat kvůli silné alergii a prosí o pomoc. Kontakt na majitelku: lunackova.renata@centrum.cz. Rádi bychom kočičce našli domov nejprve touto cestou, aby nemusela k nám do Azýlku. Děkujeme.
Andrea Lízalová, OS Azýlek u Ludmily


Vrtulka a Minda naléhavě hledají domov
(15.února 2013)
Šestileté kočičky jsou sestry, zvyklé na sebe a na pobyt v bytě, přítulné, očkované a zdravé. Přispěji na péči, přidám jejich čiči-záchod, škrabadlo a pelíšek.
Kontakt: Magdalena Klečková,
tel.: 605 217 614,
e-mail ailinn@seznam.cz, kleckova.magdalena@seznam.cz.


Stříbrňák Pomozte Stříbrňákovi
(Miluše Honsů, o.s. Štastný domov)
Kocourka nám v sobotu 19.1.2013 přivezla paní, která ho našla na sídlišti venku ve velkých mrazech. Kocourovi zemřela majitelka. Ač se vše nahlásilo na příslušných místech, úředníci rozhodli, že kocour je dědictví, a tak to není věc města. Kocourka zdědila důchodkyně, která se již stará o 7 vyhozených koček, kterých se ujala, bohužel paní nemá ani na kastraci těch 7 koček, a tak kocourek Stříbrňák skončil na ulici. Stříbrňák Kocourka jsme odvezli na veterinu. Má těžký zánět pravého oka, snažíme se oko zachránit, bere spousty léků a kapek, doufáme, že mu oko zachráníme a nepřijde o něj. Pokud by se našel hodný člověk, který by kocourka adoptoval (třeba i na dálku), prosíme, ozvěte se nám. Kontakt: tel. č. 604 919 413, e-mail miluse.honsu@seznam.cz. Stříbrňák je nádherně zbarvený, velmi hodný, klidný a trpělivý, rád se mazlí, dobře snáší léčbu i když má velké bolesti. Doufáme, že vše dobře dopadne. Předem děkujeme za pomoc. Miluše Honsů www.stastnydomov.wz.cz .

Stříbrňák má nový domov, 9.2.2013 si ho odvezla jedna paní u které se bude se mít moc dobře. Očko má vyléčené, je úplně v pořádku - hurá sláva:-)))



Falko Falko naléhavě hledá domov
(16. ledna 2013)
Opuštěný dvouletý retrívr zoufale hledá nový domov. Je zvyklý na děti, mírné povahy, hodný, zdravý, jen vyhublý. Dostal jméno Falko. Zatím je umístěn v kočičím azylu Konečně šťastný domov. Jen do dobrých rukou. Kontakt: tel. č. 604 919 413, e-mail: miluse.honsu@seznam.cz
Hafulísek Falko má nový domov - hurá sláva:-)))


SOS opuštěná koťata (4. 12. 2012)
2 opuštěná cca 2měsíční koťátka byla nalezena v opuštěné boudě v Praze 13 u Prokopského údolí. Naléhavě potřebují domov. Prosíme pomozte. Kontakt na paní Švejcarovou, která ví, kde přežívají, tel. 724 102 014. Děkujeme

2 zrzci a holčička 2 zrzci a holčička
---------------------------------------------
Koťata z Prokopáku zachráněna (8. 12. 2012)
Nastaly mrazy, která by těžko přežila a žádné z kočičích depozit včet. našich na prosbu o pomoc nereagovalo, tak se tam nálezkyně vypravila, koťata pochytala, odnesla domů a krátce poté se jí ozvalo o.s. Zvíře v tísni s nabídkou převzetí vet. ošetřených koťat do depozita v Liberci. Děkujeme:-)


holčička Kocourek hledá domov (12. října 2012)
Ze zdravotních důvodů darujeme 7letého kocoura, je přítulný, kastrovaný, čistotný, hravý a zvyklý na děti. Kocourkovi dáme do nového domova 3patrové škrabadlo, pelíšky, hračky, misky, záchodek, podestýlku i granule. Jana Mezerová, Bohumín, tel.: 608 121 081, e-mail: janulaluna@seznam.cz


holčička 2 zrzci a holčička


2 koťátka naléhavě hledají domov (18. září 2012)
Cca 5týdenní rezavý kocourek a želvovinová kočička, sourozenci narození venku v Čeladné naléhavě hledají láskyplný domov. Oba jsou zdraví hraví přítulní mazliví čistotní. Moc prosím o pomoc při nalezení domova. Zájemcům o adopci je přivezu i do Prahy. Kamila Pernická, e-mail: zviremilka@email.cz

holčička 2 zrzci a holčička


Nalezená perská kočička
(10. 9. 2012)
10. 9.2012 byla poblíž Rumburka nalezena zbědovaná perská kočička. Sotva chodí, je velmi vyhublá, ale dobře baští, rychle se z toho dostane, je přítulná:-) Prosíme majitele či případné zájemce, ozvěte se. Kontakt na nálezce: Miluše Honsů tel.: 604 919 413, e-mail: miluse.honsu@seznam.cz

Kočička již našla domov, hurá sláva:-)))


5 koťátek naléhavě hledá domov (8. 8. 2012)
Pokud si je paní, která jim zajistila odčervení a jejich mámě kastraci nepřevezme, stanou se z nich bezdomovci. O kočku mají původní majitelé zájem, koťata ale nechtějí. Paní si je nemůže nechat doma ani na dočasnou dobu. Koťátka jsou ze Sazovic u Zlína. SOS pomozte. Kontakt: tel.: 775 229 240, e-mail: irishterrier@volny.cz,

holčička 2 zrzci a holčička holčička a kluk
3barevná holčička 5 koťátek


Depozitum Kočičí naděje, o. s. na Petřinách nabízí k osvojení (9. 7. 2012)
krásnou a mazlivou kočičku Šejlu. Dostala se do našeho depozita před několika lety jako březí bezprizorní kočka. Odchovala koťata, byla sterilizována a úspěšně prožila několik let s mladými majiteli a jejich miminkem. Bohužel, majitelé na delší dobu odjeli do ciziny a Šejlu s sebou nemohli vzít. Šejla je vyrovnaná, mazlivá a velice přizpůsobivá kočka, zvyklá na život v bytě. Je kontaktní, ale ocení klidný a spokojený domov. Má krásný heboučký kožíšek, je učenlivá a inteligentní. Miluje klid, teplo, měkko. Zvykla by si jistě i u domku s neomezeným přístupem dovnitř. Bojí se psů. Šejla kdysi zažila velkou bídu a má sklony k přejídání, proto je třeba, aby v novém domově byla sice pravidelně, ale střídmě krmena a byl jí zajištěn dostatek pohybu. Šejle je asi 6–7 let, je zdravá, kastrovaná, očkovaná, odčervená a nemá žádný hendikep. Informace: depozitka@seznam.cz, tel.: 777 256 707

Šejla Šejla


Týraný kocourek naléhavě hledá domov
(9. 7. 2012)
O. s. Fousek naléhavě hledá pro týraného kocourka nový domov, nebo alespoň dočasnou péči.
Dobrý den, prosím všechny, zda by jste pomohli s hledáním domova pro kocourka Žebírka - celá fotogalerie na www.fousek-os.cz/. Ve středu 4.7. mne kontaktovala MP v Dubí, zda by naše sdružení Fousek převzalo do své péče kocourka. Na MP ho přinesly děti, kocourek ležel údajně několik hodin na silnici. Ačkoliv jsme v našich domácích depozitech úplně plní, kocourka jsme převzali a odvezli na veterinu. Evidentně se jedná o týrané zvíře, je vyhublý na kost, totálně zdecimovaný. Podle našeho názoru ale není starý. Na ocásku patrné stopy zranění - vypadá to, že byl někde přichycený za ocásek drátem! Do neděle dostává antibiotika. Kocourek musel zažít peklo, ale přesto je neuvěřitelně mazlivý, důvěřivý a vděčný za pohlazení.
Původně jsme stáli před rozhodnutím, že ho budeme muset po ošetření na veterině vypustit, protože nemáme ani jedno volné místo - staráme se ve svých domovech o 20 kočiček a dva pejsky.
Poté, co jsme zjistili, v jakém je stavu, je pro nás nemyslitelné, že by měl skončit na ulici. Byla by to pro něj jistá smrt. Díky velké laskavosti naší členky sdružení, která má doma ve své péči asi 15 kočiček, jsme ho na krátkou dobu zde umístili. Kolegyně si ho ale nemůže nechat, má ho v improvizovaných podmínkách skutečně jen na nezbytnou dobu.
Prosíme o hledání adoptivní rodiny, která by mu vytvořila láskyplný domov a vynahradila mu utrpení, které zažil. Kocourka do nového domova přivezeme a budeme se podílet na jeho případné léčbě.
Děkuji všem za pomoc.
S pozdravem
Ing. Irena Málková
předsedkyně Fousek o.s.
tel. č. 731648264 e-mail: malkovai@volny.cz"

Pan Macourek Pan Macourek


Kocourek nutně hledá nový domov
(20. 6. 2012)
V rodině se narodilo miminko a kocourek je jaksi přebytečný. Musí z domu. Domluvila jsem se s paní, že pár dní ještě vydrží aby nemusel do útulku. Kocourek je ze Žďáru nad Sázavou, je rok starý, očkovaný, zvyklý v bytě. Prosím pokud o někom víte ozvěte se co nejdříve na e-mail: lifunk@seznam.cz nebo mobil 607 256 672. Moc děkuju. Ludmila Funková Opuštěné kočky Polička
Kocourek již našel domov, hurá sláva:-)))

Pan Macourek Pan Macourek


Kočička a kocourek hledají domov
(7. června 2012)
Hledám hodné lidi, kteří by byli ochotni přijmout dva venkovní čtyřleté kočičí mourovaté sourozence. Narodili se ve dvoře naší firmy v Teplicích v roce 2008. V dubnu 2009 byli oba kastrováni a umístěni do útulku v Krupce. Protože tyto dvě kočičky byly stále plaché, tak jsem je vzal zpět na dvůr. Tam mají polystyrénové boudičky ze senem, kde se schovávají před nepohodou. Jsou na mně i na kolegyni, která se o ně také občas stará, oba zvyklí a vždy, když jim přinesu jídlo, tak mě kočička vítá mňoukáním a kocourek si lehne na záda a musím ho drbat na bříšku. Před jinými lidmi se ale schovávají. Na podzim se naše firma bude stěhovat do jiného objektu, který bude hlídán psy a kočičky tam sebou vzít nemohu. Proto hledám někoho, kdo by mohl kočičky umístit u svého obydlí a postarat se o ně. Jsou zdravé, venkovní nikdy nebyly v domácím prostředí. Starám se o ně od koťátek a samy by se venku neuživily. Vždy chodí a spí spolu, jsou na sebe zvyklí a proto bych byl rád, kdyby se do nového bydliště dostaly spolu. Nejsou náročné, stačila by jim nějaká stodola. Pokud by byl někdo tak laskavý a ujal se jich, přivezl bych je. Polystyrénové boudičky, samozřejmě, věnuji ke kočičkám.
Prosím, ozvěte se na tel.č.: 603837946. Děkuji. Ing. Jan Sedláček

Pan Macourek


Pan Macourek Nikynka hledá domov
(3. května 2012)
Naléhavě hledám nový domov pro tříbarevnou přítulnou kočičku narozenou v září 2007. Je kastrovaná nesmírně mazlivá odčervená čistotná zvyklá na stelivo Mikeš a na život v bytě. Nedávala bych ji pryč, ale bydlím v DPS, kde mi nařídili se kočičky do července 2012 zbavit. Nicky má od října 2011 problém se struvity a předepsanou dietu Hill´s prescription Diet C/d Multicare. Díky dietnímu krmivu se potíží zbavila, dieta je ale dlouhodobá. Jinak je kočička zdravá, hravá, přítulná, váží 4,5 kg. Daruji ji pouze hodným lidem, kterým by nevadila dieta Nicky a do bytu. V případě zájmu mě prosím kontaktujte: tel. 723 718 052,
e-mail niki.pavla1980@seznam.cz.
Děkuji. Pavlína Hosnedlová Žižkovo nám. 401 Kašperské Hory 341 92
Nikynka již našla domov, hurá sláva:-)))

3 sedmiměsíční kočičáci naléhavě hledají domov
(7. března 2012)
Koncem října přišla do našeho depozita u Kutné Hory tři 2měsíční plachá a velmi začervená koťata. Kočičku Charlotku to stálo málem život, několik dní jsme bojovali na infuzích, naštěstí úspěšně. Dnes jsou z nich nádherní vymazlení kočičáci. Zasloužili by si pěkný domov, nejraději spolu. Ven se nehrnou, chtěli bychom je umístit do bytu. Kontakt: tel. 731 494 240, případně e-mail vrejuska@seznam.cz.
Pan Macourek Pan Macourek Pan Macourek


Pan Macourek Kocour pan Macourek hledá domov (24. ledna 2012)
obracím se na Vás s naléhavou prosbou o pomoc. Dosud jsem pomáhala opuštěným zvířatům já (vzala jsem si pejska z útulku, podporuji psí útulek v Praze-Modřanech apod.) Nyní ji ale potřebuji sama. Hledám urgentně domov pro černobílého, asi 3letého kocoura, kterého jsem se ujala, když přišel a nastěhoval se do verandy našeho domu, nakrmila, odčervila, nechala vykastrovat. Po konfliktu s mou jorkšírkou a další cizí kočkou zřejmě nabyl dojem, že mu fenka usiluje o život, do té doby se bez problémů tolerovali, a patrně ze stresu na ní útočí tak agresivně. Měli jsme s manželem co dělat, abychom je od sebe dostali, kocour mi skákal až na prsa, když se mi podařilo jorkšírku zvednout nahoru. Jinak je 100% čistotný, vděčný, zvyklý venku i v bytě. Do útulku nechci pana Macourka dávat, byl by to pro něj možná nezvládnutelný šok, pro pečovatele starost navíc. Děkuji za pomoc. Irena Vítková, tel. 775 269 169, e-mail: irena.vitkova@seznam.cz
Pan Macourek již našel domov, hurá sláva:-)))


Želvovinové kočínky naléhavě hledají domov (18. ledna 2012)
Hledáme nový domov pro tyto dvě kočky, stáří 10 a 11 let (možno i jednotlivě). Starší z nich (ta světlejší) je vykastrovaná. Hodí spíše ke starším lidem, obě jsou zvyklé žít v bytě. Jsou hodné, mazlivé a čistotné, žijí s námi v bytě již několik let ale s rozrůstající rodinou bohužel to naše 3+1 nenafoukneme. Budeme rádi, když se dostanou k hodným lidem, kteří se o ně dobře postarají.Tel. 777204101 nebo 608270950


Obě kočičky již našly domov:-)))

Mourinka Mourinka hledá domov (11. ledna 2012)
Daruji 1,5 roku starou kastrovanou kočičku.
Je plaché povahy, ale ráda se pomazlí. Kočička je vhodná k domu se zahrádkou. Nedávali bychom ji pryč, ale bohužel poslední tři měsíce bojkotuje kočičí záchod, na který pouze čůrá, ale kakat chodí na místečko v předsíni. V bytě s dalšími zvířaty je to špatně zvladatelné. Proto hledáme někoho kdo by měl kočičku i s tímto zlozvykem rád a pouštěl ji například vykonávat potřebu ven. V případě zájmu mě prosím kontaktujte na: 733 784 337, rajtorova_lucie@cizp.cz , evt. přes ladka.cetlova@volny.cz, mobil 602 253185


Mourinka Mourinka


Kukulínka a Pažoutek hledají domov 8. prosince 2011
Krásná dlouhosrstá bílá 5tiletá kočička Kukulínka a roční sametově černý kocourek Pažoutek – úžasná dvojka black & white naléhavě hledá nový domov. V rodině jejich majitelů se totiž objevila silná alergie na zvířecí srst. Oba jsou kastrovaní, zdraví, přítulní, čistotní, odchovaní v bytě a zvyklí na sebe. Ideální by bylo, kdyby mohli být spolu! Jsou z Jaroměře-královéhradecký kraj. Nabízíme je pouze do bytu!!! Kontakt na majitelku: 602 338 465

Pažoutek na okně Pažoutek leží Kukulína na okně
Kukulína na gauči Kukulína venku

Oba již našli domov:-)))

Andy a Jim hledají domov 29. listopadu 2011
Jsou nerozluční bráchové. Vyrůstali spolu, bez maminky, od kotěcího věku. Jsou na sebe velmi fixovaní. Rádi bychom je umístili spolu. Jsou neuvěřitelná dvojka! Jsou oba naprosto milí, přátelští, hraví, něžní, zábavní, vtipní, vynalézaví a velmi temperamentní, ale nic neničí, jen občas si trochu uklidí po svém. Jsou očkovaní, kastrovaní, čistotní. Mají krásnou sametovou srst. Vhodní i k dětem, nebojí se ani psů, akorát Jim má panickou hrůzu z vysavače :). Jim je expert na hry na schovávanou. Dokáže vymyslet nejneuvěřitelnější skrýše. Schová se ale klidně i pod maličký polštář a čeká, jestli ho najdeme. Totální infantil :). Vidí-li tašku, vleze do ní. Nejde-li do ní vlézt, tak si jí aspoň odnese do skrýše. Ale všechny lumpárny stranou, jakmile se objeví nějaký vhodný "objekt" na mazlení, jde se mazlit. Nebo se jen tak přitulí, upřeně zírá do očí a přede. Nejraději si ale lehne na vás, rozplácne se jak žába, přilne celým tělem, drží se packama a je na vrcholu blaha. Andík je trochu opatrnější, ten si nejdřív vše očuchá, okoukne ... vyčká, co na to brácha Jim ... a pak jde do toho taky. Andík je trochu kleptoman. Co jde ukrást, to sebere a už si to šine do skrýše. Provázky, papírky, krabičky, tašky, tužky - to je jedno. Jsou to vysloveně vítací typy. Už jak se blížíte ke dveřím, slyšíte úprk dvou dychtivých nedočkavců, těší se na lidi, jsou společenští. Pro mazlící návštěvy vysloveně záchrana, protože většina kočiček se někam zašije před "vetřelci", ale Jim s Andíkem se mazlí vzorově! Jsou krásní, zdraví - oba váží přes 4,5 kila. Z nějakého nepochopitelného důvodu nám tady v depozitu "visej" už pár měsíců. Možná se případní zájemci dali odradit tím, že by s 2 kocourky mohl být problém. Není s nimi žádný problém, jsou fakt naprosto úžasní, akorát je nemohu umístit do malého bytu. Nudili by se. Potřebují podněty, prostor, ideálně k sobě další kočičku, pejska, děti - cokoliv. Vystačej si i sami, ale oni jsou pořád dychtiví na nové věci, nové zážitky. Potřebují už domov jak sůl, většinu nejhezčích kotěcích měsíců strávili tady v útulku. Nejsou tu ve stresu, zřejmě to tu považují za domov, nic jiného ani neznají. Ale domov to není! Domov pro ně stále hledáme. Kontakt: mobil 602253185, email: cetlova@toulavetlapky.cz.


Oba kocourci již našli domov:-)))

Tříbarevná kočička hledá nový domov 29. listopadu 2011
Nabízíme k adopci přítulnou kočičku, která byla nalezena 26.11.2011 v Příbrami. Veterinář odhaduje věk asi na 4 roky. Kočička se nachází v 3týdenní karanténě v domácí péči v Příbrami. Její zdravotní stav je dobrý. Je zbavena vnitřních i vnějších parazitů po uplynutí karantény bude přeočkována. Váží 3,6 kg, je klidná, mazlivá, čistotná a dobře se snáší s lidmi i dalšími kočkami. Není čipována ani tetována. Kastraci nelze odhadnout. Doporučujeme ji chovat spíše v bytě. Je vděčná za záchranu z promrzlé ulice a bude šťastná, pokud třeba u vás nalezne teplo nového domova. Kdo by měl zájem o mazlivou společnici, prosíme ozvěte se. Kontakt: tel. 776 314 782, e-mail:T.Pjescakova@seznam.cz
Petr Učík a Tereza Pješčaková (přátelé koček)

Kočička již našla domov, hurá sláva:-)))

Týnka Britka Týna hledá domov 29. října 2011
Tříletá vymazlená modrá britka Týnka je v depozitu v Poděbradech půl roku. Chtěli jsme si ji nechat, ale Týnka se nesnáší s našimi kočičáky. Evidentně trpí a chtěla by mít svého člověka jen pro sebe. Bývalý majitel ji bohužel dal ke mně, narodilo se mu děcko s alergií na kočky. Týnka je klidná dáma, je vykastrovaná, velmi čistotná, přítulná a upovídaná. Je krásná, jako všechny britky, má hustý krátký kožíšek a oranžová očiska. Moc se za ni přimlouvám. Jen do bytu a opravdu hodným lidem. Marcela Janečková, tel. 608 584 122, e-mail:dejsipoovkam@atlas.cz

Týnka již našla domov. 30.10. si pro ni přijeli mladí maželé z Liberce:-)))


2 britské kočky hledají domov 23. září 2011
Sháním domov pro dvě britské modré kočky z Ostravy. Jedná se o dvouletého kastrovaného krátkosrstého kocourka a dvouletou nekastrovanou dlouhosrstou kočičku. Majitel má zdravotní problémy. SPĚCHÁ. Tel. na majitele: 739 178 051


Obě kočičky již našly domov:-)))

Kocourek hledá domov 22. září 2011
Daruji dvouletého mourovatého kocourka do dobrých rukou. Je odčervený, vykastrovaný, naučený na kočičí záchodek, zvyklý v bytě. Kdo by měl zájem o mazlivého společníka, volejte tel.: +420 777 757 160


Kocourek již našel nový domov:-)))

Luciferka hledá domov 12. září 2011
Luciferka Pětiměsíční kočičí slečna, kterou nám někdo nezodpovědný odložil za plot, hledá láskyplný domov. Nejspíš byla zvyklá žít v bytě, chodí na kočičí WC, ráda se mazlí, je vděčná za každé pohlazení. Je zvyklá na lidi a děti, upovídaná přítulná hravá čistotná, vyžaduje lidskou společnost. Čerstvě odčervená a ošetřená Frontlinem proti blechám a klíšťatům. V případě zájmu se ozvěte, domluvíme podrobnosti i nezávaznou návštěvu. Kontakt: Lucie Urbanová Rožnov p/Radhoštěm tel.: 608 738 924, e-mail:urbanova.lucie@klikni.cz

Luciferka Luciferka

Luciferka již našla nový domov, teď se jmenuje Rozárka a má se moc dobře :-)))


3měsíční koťátka hledají nový domov 10. září 2011
Žijeme na jednom statku u Rokycan, kde máme sice dost jídla, ale žádné pohlazení a lidskou lásku. Snad se najde někdo, kdo by se nás ujal? Tato koťátka mají ještě 3 sourozence (2zlatě mourovatá s bílými tlapičkami a 1 černobílé). Zatím jsou pouze odčervená. Děkujeme hodným lidem, kteří by se jich chtěli ujmout (budeme rádi za odběr i jednoho nezbedy). Kontakt: Martina Hlinomazová, tel.:721227281,
e-mail: Hlinomazová.M@seznam.cz

Bílomourované kotě černé kotě


Dorotka a Eliáš hledají domov 7.8.2011
Zdravá vymazlená koťátka Dorotka a Eliáš staří tak 9 týdnů hledají domov. Jsou velmi přítulná, hravá, zvyklá na kočičí záchůdek. Vhodná do bytu. Kontakt: tel. 775 273 415 nebo 775 229 240, e-mail: Janiskova@seznam.cz
Nové fotografie z 9.9.2011
Dorotka Dorotka a Eliáš
Eliáš


Koťata již našla domov:-)))

Mireček naléhavě hledá domov 1.8.11
Mireček Mireček je pětiletý, kastrovaný kocourek, kterému zemřela jeho panička. Je poněkud plašší, ale jen proto, že byl ve smečce až na posledním místě. Nejspokojenější by byl někde sám nebo s jednou další kočičkou. Naléhavě hledá trpělivého a hodného pána – momentálně je už 3 týdny sám v prázdném bytě, tudíž trochu vystresovaný a bude potřebovat pár dní až týdnů k adaptaci na nové prostředí. Pokud by byly problémem finance, tak rádi přispějeme. Brzy musíme byt po mamince vyklidit a nechceme ho dávat do útulku.
Kontakt: Radka Spiesová, mobil: 721 300 336,
e-mail: r.spiesova@volny.cz

Kocourek Mireček již našel domov:-)))

Leela a Arnie Arnie a Leela hledají domov 22. července 2011
Sourozenci Arnie a Leela, kteří jsou odmalinka zvyklý žít v bytě, hledají nový domov. Jejich majitelka je sice nepřestala mít ráda, ale její životní situace se změnila natolik, že se o ně již dále nemůže starat a ráda by je svěřila někomu, kdo jim dá lásku a péči. Oba jsou velmi přítulní a rádi se mazlí, obzvláště kocourek Arnie vyžaduje hodně pozornosti a pohlazení je pro něj důležitější než miska s granulemi. Leela zase na misku nikdy nezapomene a ráda se podívá i do té Arniho, jestli tam náhodou něco nezůstalo. Je velmi zvídavá a ráda objevuje nové věci, také je trochu odvážnější než kocourek. Arnie má velmi rád, když se může v koupelně natáhnout do umyvadla a nebo když z kapajícího kohoutku může lovit kapky. Oba jsou velmi čistotní a zvyklý používat kočkolit. Jsou kastrovaní. Kontakt: Zlatka Vitulová,
e-mail: Vitulova.Zlatka@seznam.cz tel. 724 680 797, Více fotek

Elinka Elinka akutně hledá nový domov
Elinka je 6letá, šedohnědě mourovaná kočka. Je velice klidná, mazlivá a přítulná, s jinými kočkami se moc nesnese – nedoporučuji proto jako druhou či další kočku, ani „dětem na hraní“. Je to spíše rodinný mazel a společník do klidnější domácnosti, který si neustále vyžaduje pozornost a každé pohlazení odměňuje spokojeným vrněním. Ráda honí stíny a světýlka, ale raději má svůj klid a mazlení. Elinka je kastrovaná a je to čistě bytová kočička – ráda se vyhřívá na sluníčku na okenním parapetu, ale není zvyklá chodit vůbec ven. Je velice čistotná a zvyklá na kočičí záchůdek. V minulosti měla zdravotní problémy (močový měchýř), ale po vyléčení je vše v pořádku a při vhodné stravě (speciální granule jsem ochotna dodávat) by se již neměly opakovat. Elinku musím dát bohužel z těžkých zdravotních důvodů (silná alergie, začínající astma) pryč. Více informací na telefonním čísle 732 736 238, Lambrini Christu

Elinka již našla domov
.
HRAVÉ KOČIČKY HLEDAJÍ DOMOV
Mája (4 měsíce, tříbarevná) a Běla (roční, převážně bílá, kastrovaná), dvě kočičky, nerozlučné kamarádky, veselé, hravé, přítulné a velmi čistotné, hledají společný domov u hodných lidí. Praha a okolí. Tel. 602 831 441

Obě kočičky již našly domov:-)))




Zpět