Tiskové zprávy


Tisková zpráva První společnosti za práva koček
 7. 8. 2009, Redakce




První společnost za práva koček, o.s.
Na Bluku 431, 25228 Černošice
Tel.zázn.fax:+420 257 923, mobil:+420 737 601 008
e-mail:info@kockaapravo.cz
www: http://www.kockaapravo.cz/


Tisková zpráva První společnosti za práva koček o.s.             8.8.09

Mezinárodní den zvířat bez domova a svíčkové vigilie

dovolujeme si vás seznámit s důležitým datem. Jedná se o Mezinárodní Den zvířat bez domova, který v USA patří mezi významné dny a slaví se od roku 1992, vždy třetí sobotu v srpnu (letos 15.8.). Na závěr Dne, kterého se účastní ochránci zvířat, útulky, významné osobnosti, zastupitelé měst, média a veřejnost, se konají tzv. Candlelight vigilie. Vigilie se svíčkami na připomínku zvířat, která přišla o život, protože pro ně nebylo dost domovů, a také na počest obětavých lidí, kteří věnují svůj život tomu, aby zabránili utrpení a nekontrolovatelnému množení opuštěných a nikým nechtěných koček a psů.
International Society Animal Right, nás požádala, abychom iniciovali zavedení Mezinárodního dne zvířat bez domova a svíčkových vigilií za oběti přemnožení také u nás. Snažíme se na tuto tradici navázat. Zavedení Dne zvířat bez domova v ČR pokládáme za důležité, protože zviditelní problematiku opuštěných koček a psů (nezodpovědnost majitelů zvířat, dysfunkci st. správy a stávající legislativy).
Jedná se o mimořádně důležitou osvětovou akci, na které by se měla podílet většina českých spolků na ochranu zvířat, zejména koček a psů, a to včetně stávajících útulků, azýlků i bytových depozit, aby prosadila zřízení dostatečného počtu útulků pro ztracená a opuštěná zvířata a fungující kastrační program.
Letos u nás proběhnou lokální oslavy Dne a svíčkové vigilie již počtvrté tradičně v Příboru. Pan Vlček, člen Společnosti, přislíbil fotodokumentaci akce, která se objeví na našich stránkách cca 20. srpna.
Vyzýváme všechny soucitné lidi, příznivce a přátele zvířat, aby se k této akci připojili, a to jak k celosvětovým vigiliím na stránkách ISAR, tak zapálením svíčky na našich stránkách Virtuální vigilie, případně vlastní akcí či alespoň domácím obřadem a zapálením svíčky. Prosíme, v sobotu, 15. srpna v 18. hod., vzpomeňte na zemřelá zvířata, napište na papírek jméno svého zemřelého kamaráda, nebo vzpomeňte na kočky, které jste viděli na ulici a nemohli jim poskytnout domov, či vás zaujal starý pejsek v nabídce útulku, který zemřel, protože se pro něj nenašel domov. Položte před sebe fotku, obrázek, jméno zvířete, zapalte svíčku a řekněte básničku, modlitbu, odpuštění…
Děkujeme za vzpomínku na zvířátka.

Kontakt: Alice Oppová, tel.zázn.fax: 257 923 106, mobil: +420 731 601 008,
e-mail: alice.oppova@atlas.cz
a Václav Vlček, Frenštátská 1369, 742 58 Příbor, mobil: +420 737 919 861,
e-mail: vaclav.vlcekst@seznam.cz



Zpět